Loading...

Camera de Comerț și Industrie Brașov este cea mai mare organizație de susținere și promovare a afacerilor din Brașov și reprezintă Vocea Mediului de Afaceri Brașovean.

Camera de Comerț și Industrie Brașov este o organizație de tip asociativ, autonomă, neguvernamentală, de interes public și utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, non profit, cu personalitate juridica, creată pentru a reprezenta, apăra și susține interesele membrilor săi și ale comunității de afaceri brașovene în raport cu autoritățile publice și cu organismele din țară și din străinătate.

Camera de Comerț și Industrie Brașov - organizație reprezentativă și consultativă

  • Reprezintă și susține interesele profesionale ale comercianților față de organele guvernamentale locale și centrale, alte organisme și instituții
  • Sprijină interesele comercianților români în raporturile cu organisme specializate din străinătate
  • Propune organelor de drept promovarea unor acte normative în interesul comerțului.
  • FlexSlider image
  • tradex

Istoric

Misiunea, scopul și obiectivele CCI Brașov

Misiunea CCI Brașov, ca parte integrantă a comunității brașovene, este de a fi principalul promotor al dezvoltării economice locale, regionale și naționale, urmărind să devină un pol partenerial - consultativ, prin furnizarea de servicii specializate și profesionale, actualilor și viitorilor comercianți, într-o manieră competentă, echitabilă și eficientă.

Scopul CCI Brașov este de a contribui la dezvoltarea unui mediu de afaceri favorabil comercianților, de a sprijini membrii în raporturile cu autoritățile publice locale și centrale și cu organismele specializate.

citește mai mult...

Organizare

Membrii Camerei de Comerț și Industrie Brașov


în ințelesul Statutului Camerei aprobat în Adunarea Generală Ordinara a Membrilor CCI Brașov din data de 21.04.2011

Individuali

operatori economici, persoane fizice sau juridice, înregistrați la Oficiul Registrului Comerțului al județului Brașov, indiferent de domeniul de activitate

liber profesioniști cu activitate autorizată

sucursale, reprezentanțe, agenții, birouri ale unor societăți comerciale și altele asemenea, fără personalitate juridică, legal înregistrate și autorizate să funcționeze

Colectivi

filiale ale camerelor de comerț bilaterale

asociațiile profesionale locale

organizații patronale existente în teritoriu

Onorifici

cadre didactice

oameni de știință

specialiști în economie și legislație comercială

personalități ale vieții publice în teritoriu

persoane provenite din sistemul cameral, care au contribuit la afirmarea și dezvoltarea CCI Brașov și alții asemenea

Camera de Comerț și Industrie Brașov susține performanța tinerelor talente din România și se alătură campaniei de strângere de fonduri pentru violonistul brașovean Octav Pîrlea.

Elevul ar putea ajunge unul dintre violiniștii străluciți ai lumii; are șanse să primească o bursă la renumitul Colegiu de Muzică Purcell dn Londra, însă are nevoie de susținere financiară care să acopere cheltuielile cu cazarea, transportul, meditațiile necesare pentru a se prezenta la audiția din Marea Britanie.
Ioan Octavian Pîrlea are 15 ani și a început să cânte la vioară la vârsta de 7 ani. In clasa intai a sustinut primul sau concert cu Filarmonica din Brasov. Hotarat sa faca performanta, in clasa a V-a Octavian s-a transferat la Colegiul „Dinu Lipatti” din Bucuresti, iar talentul sau a fost remarcat la olimpiadele si concursurile nationale.
În anul 2016, la un masterclass international organizat la Sinaia a reșit să atragă atenția a doi mari violoniști: Remus Azoitei – professor la Academia Regală de Muzică din Londra și Charles Sewart –director al Catedrei de Corzi la Purcel School London. Aceștia l-au invitat la o audiție la Londra. Dacă va trece cu bine de aceasta audiție, fiind vorba de 4 probe –vioară, pian, teorie muzicală si testul de limbă engleză, brașoveanul ar putea deveni cel de-al doilea român bursier din istoria acestui colegiu.
Ne alăturăm Clubului Rotary Kronstadt, Primăriei Brașov, Operei Brașov, Inspectoratului Școlar Județean, în susținerea acestui talent prin diseminarea informației privind concertul caritabil ce se va organiza în data de 5 februarie 2017, ora 17, la Opera Brașov.