Utilizarea pe scară largă a tehnicii de calcul și a sistemelor informatice precum și evoluția rapidă a acestora impune actualizarea și învățarea rapidă a noilor tehnologii și aplicații în domeniul IT.

Operatorul introducere, validare și prelucrare date desfășoară în principal următoarele activități:
• introduce și valideaza date in aplicatii informatice,
• prelucreaza date (efectuează operații de calcul având la bază datele introduse, interoghează, sortează, filtrează date),
• gestionează fisiere și date,
• salvează in medii de stocare datele introduse,
• răspunde de conformitatea datelor introduse cu documentele primare,
• asigură securitatea datelelor introduse,
• păstrează copiile de siguranță ale datelor salvate,
• restaurează la nevoie datele salvate și recuperează informațiile.

Cursul “Operator introducere, validare și prelucrare date” organizat de Camera de Comerț și Industrie Brașov, se adresează tuturor persoanelor care doresc să se specializeze în utilizarea calculatoarelor, a sistemelor de operare, aplicațiilor și accesoriilor, editarea și procesarea textelor , realizarea tabelelor și graficelor, utilizarea funcțiilor, realizarea prezentărilor, protecția datelor, poșta electronică și utilizarea browserelor de Internet.
Cursul se bazează pe aplicații practice, având o durată de 40 de ore.
• Condiţii de acces: studii medii

Certificatul de absolvire este emis de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecției Sociale cu avizul Ministerului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice.
Inscrieri şi relaţii suplimentare la Camera de Comerţ şi Industrie Braşov – Direcţia Invăţământ Formare Profesională e-mail: adrian.rogoz@ccibv.ro, telefon: 0268.547.084-int 132; 0728137724.
DIRECTOR GENERAL, ȘEF DEPARTAMENT
FORMARE PROFESIONALĂ,