Camera de Comerţ şi Industrie Braşov vă informeză cu privire la oportunitati de finantare pentru întreprinderile din domeniul industriei prin Programulul naţional multianual de microindustrializare, program aflat in dezbatere publica.

Programul național multianual de microindustrializare stimulează dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în sectoare prioritare și este implementat de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), prin structura guvernamentala din domeniul sprijinirii înfiinţării şi dezvoltării IMM - Oficiile Teritoriale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie.
Beneficiari eligibili: societăţile comerciale (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii) organizate în baza Legii nr. 31/1990, care au minim 2 exerciţii financiare încheiate la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de afaceri.
Asistenţa financiară nerambursabilă maximă: 450.000 lei/beneficiar.
Valoarea grantului va reprezenta maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.
Cheltuieli eligibile:
 Echipamente tehnologice maşini, utilaje şi instalaţii de lucru-inclusiv software-ul aferent, necesare desfăşurării activităţilor;
 Mijloace de transport marfă;
 Active necorporale referitoare la brevete de inventie, mărci de produse si servicii (francize, etichetare ecologica, licente), software pentru comerţul on-line;
 Echipamente IT (tip PC, format din: unitate centrală, server, monitor, imprimantă / copiator / multifuncţională, inclusiv sisteme portabile, licenţe necesare desfăşurării activităţii, sisteme audio-video;
 Achiziţionarea de spaţii de lucru, spaţii de producţie;
 Comisionul de garantare aferent anului acordării garanţiei, datorat Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Realizarea unui site pentru prezentarea activităţii solicitantului şi a produselor sau serviciilor promovate;
 Cursuri de formare profesională sau costurile cu formarea profesională la locul de muncă pentru noii angajaţi ai societăţii aplicante;
 Achiziţionarea de instalaţii/echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile de energie pentru eficientizarea activităţilor;
 Consultanţă pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii finanţării.
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017 va fi de 74.359.000 lei. Prin implementarea programului în anul 2017 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 165 de beneficiari.
Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov: tel: 0268/547 084, e-mail: marioara.rusu@ccibv.ro; razvan.ialomitianu@ccibv.ro;
Director General, Director Centrul de Consultanţă,
Cosmin- Antoniu Rosia-Micu şi Formare Profesionala