Camera de Comerț și Industrie Brașov vă informează că Administraţia Fondului Cultural Naţional a lans at sesiunea de finanţare pe 2017, destinată susţinerii de proiecte culturale. Astfel, vor fi acordate finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale care se vor derula în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare (02 iunie 2017) şi 15.11.2017.

Bugetul disponibil pentru această sesiune este de 12.000.000 lei, repartizat pe nouă arii de finanţare. Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect este diferită în funcţie de aria tematică, după cum urmează:
• Arte Vizuale: 75.000 lei;
• Artele spectacolului (teatru, muzică, dans): 75.000 lei;
• Intervenţie culturală: 50.000 lei;
• Educaţie prin cultură: 60.000 lei;
• Promovarea culturii scrise: 50.000 lei;
• Patrimoniu Cultural Material: 50.000 lei;
• Patrimoniu Cultural Imaterial: 50.000 lei;

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte culturale sunt asociaţiile, fundaţiile, instituţiile publice de cultură, persoanele fizice autorizate, societăţile comerciale care derulează activităţi culturale.
In vederea obţinerii finanţării, solicitanţii trebuie să respecte următoarele condiții:
• să asigure din surse proprii sau atrase o cofinanţare în cuantum de cel puţin 10% din bugetul propus pentru proiecte anuale, respectiv 25% pentru programe multianuale.
• să indeplinească următoarele condiții cumulativ:
o să fie, după caz, persoană fizică autorizată, persoană juridică publică sau privată, înfiinţată în conformitate cu prevederile legale;
o să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la bugetul local;
o să fi respectat obligaţiile asumate prin contractele de finanţare nerambursabilă anterioare, acolo unde este cazul.
Înscrierile se fac online accesând platforma Administraţiei Fondului Cultului Naţional, încarcand în aplicaţia de finantare documentaţia solicitată. Perioada de înscriere a proiectelor culturale este 01 – 30.03. 2017, termenul limită este 30 martie 2017, ora 17:00.

Informaţii suplimentare precum şi consultanţă pentru realizarea documentaţiilor de finanţare pot fi obţinute la Centrul de Consultanţă al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov: tel: 0268/547 084, e-mail: marioara.rusu@ccibv.ro; razvan.ialomitianu@ccibv.ro;

Director general,                                                                                                     Director Centrul de Consultanţă,
Cosmin- Antoniu Roşia-Micu                                                                                        şi Formare Profesională
                                                                                                                                              Daniel Gabor