Camera de Comert si Industrie Brasov, gazda Centrului Europe Direct FAGARAS, a câştigat un nou proiect de comunicare: „Promovarea PLANULUI DE INVESTITII in judetul Brasov”

Camera de Comert si Industrie Brasov, prin Centrul EUROPE DIRECT Fagaras, va implementa în primul semestru al 2017 proiectul cu titlul „Promovarea PLANULUI DE INVESTITII in judetul Brasov”. Proiectul va promova Planul de Investiţii pentru Europa (Planul Junker), care vizează stimularea investiţiilor şi creşterea competitivităţii pe termen lung în UE.

Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de conştientizare/sensibilizare a publicului larg şi a reprezentanţilor mediului de afaceri din judetul Brasov, privind Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), precum şi asupra acţiunilor finanţate de programele UE în favoarea ocupării forţei de muncă, creşterii economice şi investiţiilor.
Valoarea totală a proiectul este 13661 Euro, din care finanţarea nerambursabilă este de 12000 Euro.

Obiectivul general al proiectului:
• consolidarea legăturilor dintre cetățeni și Uniunea Europeană, în special printr-o mai bună cunoaștere a rolului și a activităților instituțiilor în domeniile acoperite de orientările politice.
Obiectivele specifice:
OS1- să permită o mai bună cunoaștere și înțelegere a acțiunilor UE în favoarea ocupării forței de muncă, a creșterii economice și a investițiilor
OS2- să stimuleze dezbaterea cu cetățenii la nivel local-Tara Fagarasului și regional - judetul Brasov, pe marginea acțiunilor UE menționate mai sus și să comunice Comisiei Europene reacțiile obținute
Principalele rezultate aşteptate sunt reprezentate de dobândirea unei mai bune înţelegeri a Planului de Investiţii pentru Europa, precum şi a priorităţii privind ”Locuri de muncă şi creştere economică”, conştientizarea actorilor cheie (reprezentanţi ai mediului de afaceri) şi a publicului larg cu privire la oportunităţile oferite prin Fondul pentru Investiţii Strategice, precum şi obţinerea unei imagini pozitive a acestor oportunităţi la nivelul percepţiei publicului.
Mai multe detalii privind Planul de Investiţii a Comisiei Europene aici https://ec.europa.eu/priorities/jobs-growth-and-investment/investment-plan_en.

Date de contact: Gabriel VAJU, coordonator, Centrul Europe Direct Fagaras, tel/fax: 0268/212461, mobil:0722 398636, info@edfagaras.ro, https://www.facebook.com/EDfagaras.ro/,

Centrele Europe Direct reprezintă un punct de contact local pentru toate instituţiile UE şi cooperează cu alţi parteneri de informare activi. Ele completează şi susţin activitatea Reprezentanţelor Comisiei Europene şi a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local şi regional.

Director General
Cosmin Roșia-Micu