Loading...
  • tradex

Calendar de evenimente

Luna precedentă Ziua precedentă Ziua următoare Luna viitoare
Lună Săptămână Astăzi Caută Sari la luna
TOPUL NAȚIONAL AL FIRMELOR - faza județeană- ediția a XXV-a
Joi, 15 Noiembrie 2018, 18:00 - 22:00
Contact luisa.palos@ccibv.ro

Camera de Comerț și Industrie Brașov organizeaza în data de 15 noiembrie 2018, cel mai important eveniment de afaceri Topul Național al Firmelor- faxa județeană, ediția a XXV - a.

macheta media top 2018

In conformitate cu atributiile legale, Camerele de Comert si Industrie din Romania organizeaza anual Topul national al firmelor- fazele judetene, in baza unei metodologii unitare.
Sursele principale de informatii sunt situatiile financiare pentru anul 2017, înregistrate la Ministerul Finanţelor Publice si date despre firme furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului.

Topul Național al Firmelor – Faza Judeţeană, organizat în exclusivitate de Camera de Comerț și Industrie Brașov este un reper pentru mediul de afaceri, o ierarhie a celor mai competitive firme din județul Brașov.
Ajuns la cea de-a XXV-a ediție, Topul Național al Firmelor - faza județeană este un eveniment premium al comunității de afaceri locale, al celor care, prin pasiune și perseverenţă, şi-au respectat angajamentul la excelenţă.

Este un clasament transparent și corect, realizat pe baza unei metodologii complexe, unitar valabilă la nivel național.

Metodologia de întocmire a clasmentelor poate fi consultată aici

- anexa 1: Corespondenţa dintre domenii şi grupe de activitate

- anexa 2: Elementele din situaţiile financiare utilizate în metodologia de realizare a topurilor de firme

- anexa 3: Ponderile indicatorilor utilizaţi la calculul punctajelor


La întocmirea clasamentului din acest an au participat 23.896 de intreprinderi, care au depus, in termenul legal, bilantul aferent anului 2017, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionati 7729 de comercianti care:
# au realizat profit din exploatare
# au avut cifra de afaceri minimum 100.000 lei pt microîntreprinderi şi minim 250.000 lei pentru celelalte firme;
# firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetele statului si locale nu depășește cuantumul creanțelor similare
# nu au incidente comerciale
Superioritatea topului alcatuit de sistemul cameral, fata de alte clasamente, consta si in faptul ca , la baza lui, se afla un cumul de indicatori economico-financiari ( cantitativi si calitativi), in procente diferite la calculul punctajului final, respectiv:
- cifra de afaceri,
- profitul din exploatare,
- rata profitului din exploatare
- eficienţa utilizării resurselor umane,
- eficienţa utilizării capitalului angajat.
Gruparea companiilor pe domenii de activitate s-a facut in conformitate cu codul CAEN la nivel de 4 cifre. Laureatii topului sunt impartiti in 7 domenii ( cercetare-dezvoltare high tech, industrie, agricultura, constructii, servicii, comert si turism) si 397 de grupe de activitate, in care se regasesc subgrupe, in functie de marimea intreprinderii.
Clasamentul rezultat in urma rularii programului informatic a fost analizat si validat de catre membrii Colegiului de conducere al CCI Brasov.

Locatie complex ARO PALACE BRAȘOV