Loading...
  • tradex

Calendar de evenimente

Luna precedentă Ziua precedentă Ziua următoare Luna viitoare
Lună Săptămână Astăzi Caută Sari la luna
Sesiune de informare: Modificări legislative în domeniul concurenței
Miercuri, 05 Iunie 2019, 11:00 - 13:00
Contact luisa.palos@ccibv.ro

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov organizează în colaborare cu Dentons Bucureşti, una dintre cele mai importante firme de avocatură din lume, cu peste 9.600 de avocaţi din 176 de birouri, localizate în peste 75 de ţări, o sesiune de informare în ceea ce priveşte ultimele modificări în legislaţia din domeniul concurenţei: Legislaţia în domeniul concurenţei - Care sunt limitele?

Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a CCIBV în data de 5 iunie - miercuri, începând cu ora 11:00.

94 de milioane de euro este valoarea totală a amenzilor aplicate întreprinderilor de Consiliul Concurenței în 2018, mai mare de 3,5 ori față de anul 2017, cu un procent de câștig de 94%
în instanță în favoarea Consiliului Concurenței.Aceasta este doar o parte din rezultatul activității autorității de concurență din România, care poate aplica amenzi de până la 10% din cifra de afaceri a unei companii.
Acest seminar se adresează firmelor mijlocii, mari şi foarte mari din următoarele domenii de activitate: producţie, servicii, farmaceutic/ bio-ştiinţe, construcţii, auto, retail, etc.

Tematicile abordate sunt:
- practicile comerciale pe care o societate ar trebui să le evite pentru a nu se expune unor sancțiuni consistente: acorduri între întreprinderi care pot limita concurenţa; abuz de poziţie dominantă pe piaţă; fuziuni anticoncurenţiale; sprijinul financiar sub forma ajutoarelor de stat care pot facilita comportamentele anticoncurenţiale, etc.
Scopul sesiunii este acela de a pune la dispoziţia participanţilor instrumente practice de prevenţie pentru a identifica şi anticipa riscurile la timp şi pentru a acţiona eficient, evitând astfel sancţiuni ce pot fi aplicate de către Consiliul Concurenţei şi care se calculează prin raportarea la cifra de afaceri.
Seminarul va fi unul interactiv, avocaţii de la Dentons prezentând studiile de caz ale celor mai importante investigaţii derulate de Consiliul Concurenţei.

Informații suplimentare la luisa.palos@ccibv.ro

Locatie sediul CCI Brașov