Loading...
  • tradex

Calendar de evenimente

Luna precedentă Ziua precedentă Ziua următoare Luna viitoare
Lună Săptămână Astăzi Caută Sari la luna
Restaurantele și cafenelele s-au redeschis și în spațiile închise din data de 1 septembrie
De Miercuri, 02 Septembrie 2020 -  10:00
Până Marți, 29 Septembrie 2020 - 18:00

Vă informăm cu privire la noile măsuri de protecție sanitară pentru clienții restaurantelor și cafenelelor stabilite prin Hotărârea nr.43 din 27.08.2020. 

Măsura se aplică în judeţele unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egalî de 1,5/1.000 de locuitori, a stabilit Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) prin | Hotărârea nr. 43 din 27.08.2020.

În ceea ce privește județul Brașov, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 înregistrate în judeţ în ultimele 14 zile este de 0,92/1.000 de locuitori, potrivit datelor prelucrate de Direcţia de Sănătate Publică Braşov, fapt care permite deschiderea restaurantelor si cafenelelor la interior in judetul nostru.

Hotărârea nr. 43 din 27.08.2020 poate fi consultată  AICI.

Noi măsuri de protecție sanitară pentru clienții restaurantelor și cafenelelor

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, împreună cu Ministerul Sănătății și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, a emis Ordinul pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelor, din interiorul clădirilor, precum și, în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor.

Având în vedere că sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelor, în interiorul clădirilor, precum și în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor, operatorii economici din sectorul operatorii economici din sectorul alimentației publice au anumite obligații privind protecția clienților în spațiile în care aceștia au acces.

Obligațiile operatorilor economici din sectorul alimentației publice privind protecția clienților în spațiile în care aceștia au acces AICI.

De asemenea, conform Hotărârii Guvernului pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați, în județele/municipiul București în care, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depășește pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

Operatorii economici au obligaţia să respecte orarul de lucru cu publicul şi restricţiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Grupului de suport tehnico - ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României sau a comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă. Măsura se stabilește pentru unităţile administrativ-teritoriale în care se constată o răspândire comunitară intensă a virusului şi/sau un număr în creştere al persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.
ceas

De asemenea, CNSU a adoptat o hotărâre prin care se limitează, la nivel naţional, programul de funcționare a teraselor între orele 6,00 -24,00.

Începând cu 1 septembrie a.c. va creşte şi numărul de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spaţiu închis, respectiv 100 în spaţiu deschis.

Tot conform Hotararii nr. 43 din 27.08.2020 se menţine măsura privind suspendarea activităţii cluburilor, discotecilor şi a barurilor în interiorul clădirilor.