Invitație eveniment BNR – EconomicHub

Invitație eveniment BNR – EconomicHub

Invitație eveniment BNR – EconomicHub 946 711

Camera de Comerț și Industrie Brașov împreună cu Banca Națională a României  organizează evenimentul BNR – EconomicHub

Banca Națională a României continuă și anul acesta proiectul BNR- EconomicHub, o platformă de dialog nemijlocit cu reprezentanții mediului de afaceri, menită să faciliteze dezbaterea, într-un cadru informal, a unor subiecte de interes reciproc.

În acest context, Camera de Comerț și Industrie Brașov în colaborare cu Banca Națională a Romaniei vă adresează invitația de a participa la următorul eveniment  din cadrul acestui proiect, organizat  în două  sesiuni pe datele de 29 și 30 septembrie 2022, începând cu ora 11.00, la sediul Agenției Brașov a Băncii Naționale a României din strada Piața Sfatului, nr.26.

Din perspectiva instituțiilor noastre, suntem interesați ca prin temele abordate să transmitem informații relevante pentru oamenii de afaceri și să contribuim la clarificarea unor aspecte preocupante pentru mediul antreprenorial.

Evenimentul se va desfășura sub forma unui seminar deschis, cu respectarea prevederilor legale și asigurarea tuturor măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii SARS-COV2.

Pentru crearea premiselor unui dialog eficient pe parcursul a aproximativ 2 ore, vă supunem atenției temele propuse.

De asemenea, avem rugămintea de a ne transmite eventualele întrebări pe care le considerați de interes pentru activitatea dumneavoastră odată cu trimiterea mesajului de confirmare a participării.

 

TEMELE ABORDATE:

Inflația – marea provocare a contextului macroeconomic actual
Prezentarea cauzelor intensificării fenomenului inflaționist la nivel global și explicarea măsurilor de politică monetară adoptate de BNR pentru temperarea presiunii inflaționiste.

Despre bani, instrumente de plată, open-banking și progrese în tehnologia plăților
Prezentarea instrumentele de plată tradiționale folosite în relațiile comerciale (cec, cambia, biletul la ordin) și a soluțiilor moderne/digitale de plată, dar și a unor modelele inovatoare de afaceri în domeniul plaților.

Intermedierea financiară și amprenta antreprenorială a României
Explicarea rațiunilor care stau la baza deciziilor băncilor în contextul economic actual și prezentarea principalelor produse bancare adresate IMM-urilor.

Oportunitati de finantare nerambursabile pentru IMM-uri si companii mari
Prezentarea programelor de finantare nerambursabile care se vor lansa la finalul anului 2022, pentru dezvoltarea IMM-urilor si a companiilor mari, in vederea refacerii capacitatii de rezilienta.

Pentru o bună organizare, avem rugămintea de a confirma participarea până la data 26 septembrie 2022 la adresa de email afrodita.malureanu@ccibv.ro.

Vă rugăm să menționați sesiunea la care doriți să participați, respectiv în data de 29 septembrie  sau 30 septembrie.

Contact: Andreea Păiușan, Director Departament Marketing&PR, CCIBV

0268 547 084
andreea.paiusan@ccibv.ro