Soluții dedicate afacerilor mici și mijlocii – GROUPAMA

Soluții dedicate afacerilor mici și mijlocii – GROUPAMA

Soluții dedicate afacerilor mici și mijlocii – GROUPAMA 1476 1180


Afacerile mici și mijlocii sunt vulnerabile din punct de vedere financiar la evenimentele neprevăzute care le afectează.

Anul 2022 este un an de mare încercare pentru IMM-urile din România, după doi ani consecutivi de pandemie în care lipsa de predictibilitate a fost cuvântul cheie în mediul de afaceri local. Potrivit unui studiu realizat de Consiliul Naţional al IMM-urilor, 68,32% dintre IMM-uri sunt afectate de situația economică mondială iar 57,12% de predictibilitatea redusă a mediului de afaceri.

Întreprinzătorii de pe piaţa locală se tem cel mai mult de incertitudina din piaţă, de scăderea cererii, de noi taxe şi impozite şi de problemele complexe de pe piață muncii.

Să pui pe picioare sau să dezvolți un business în condiții ostile presupune multă pasiune și dăruire. Fiecare afacere are particularităţile sale iar complexitatea activităţilor desfăşurate de societăţile comerciale implică riscuri diverse care necesită asigurări complete şi flexibile.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor segmentului IMM, Groupama oferă un produs dedicat –  Asigurarea afacerilor mici şi mijlocii care se adresează companiilor ce desfășoară activități de producție sau comerciale, ce dețin una sau mai multe locaţii și care îşi doresc o asigurare cât mai completă.

 Asigurarea afacerilor mici şi mijlocii poate fi personalizată, în funcţie de nevoi putându-se asigura componentele esențiale ale afacerii:

 • clădirile și alte construcții
 • echipamentele, instalațiile, mașinile, utilajele, mijloacele fixe sau de inventar
 • mobilierul, aparatura electronică și electrotehnică
 • stocurile de mărfuri și mijloace circulante, materiile prime, produsele finite sau în curs de execuție
 • angajații proprii
 • mărfurile în tranzit.

În derularea activității, în funcție de specificul acesteia, afacerea este supusă unor riscuri diverse. Astfel, clădirile, echipamentele, utilajele, materialele, mărfurile pot fi expuse unor riscuri, cum ar fi:

 • incendiu, explozie, căderi de corpuri
 • lovirea de către vehicule care nu îți aparțin
 • avarii ale instalațiilor de apă, canalizare sau încălzire centrală
 • furtună, trăsnet, inundație, prăbușiri sau alunecări de teren, cutremur, greutatea zăpezii
 • furt, vandalism, riscuri politice
 • pierderile financiare ca urmare a întreruperii activității în urma unui eveniment acoperit
 • avarierea sau distrugerea bruscă și neprevăzută, din cauze interne, a mașinilor și utilajelor de producție
 • avarierea sau distrugerea accidentală a echipamentelor electronice fixe sau portabile
 • distrugerea, pierderea sau furtul de mărfuri, produse în timpul transportului.

În interacțiunea cu societatea, clienții, angajații sau terțe persoane pot suferi daune rezultate din vătămarea corporală și / sau avarierea, distrugerea sau pierderea de bunuri materiale, provocate neintenționat fie de acțiunea unor persoane, de ruina edificiului, de lucruri sau animale ce aparțin societății.

De asemenea, angajații pot fi asigurați împotriva altor riscuri la care pot fi expuși, cum ar fi: incapacitate temporară de muncă (spitalizarea, concediul medical, intervențiile chirurgicale), invaliditate, ca urmare a unor accidente ori decesul, ca urmare a unor accidente.

În funcție de obiectul de activitate, alături de acoperirile de bază poți alege una sau mai multe acoperiri suplimentare care să întregească tabloul acoperirilor.

Iată și câteva exemple de situaţii în care ai nevoie de asigurare în cazul unor dezastre ce pot provoca dificultăți financiare semnificative și perturbarea bunei funcționări a afacerii:

 • Are loc avarierea bruscă şi neprevăzută din cauze interne a unui utilaj de producție, fapt ce duce la imposibilitatea finalizării produselor și onorarea comenzilor.
 • Un incendiu total duce la întreruperea completă a activității, fapt ce poate cauza dificultăți financiare semnificative pentru afacere datorită necesității înlocuirii utilajelor și readucerii clădirii în starea de funcționare.
 • În timpul unei întâlniri de afaceri cu un furnizor la sediul companiei, furnizorul suferă o vătămare corporală în urma desprinderii unui panou metalic de pe un perete. Furnizorul reclamă cheltuielile de spitalizare suportate în urma internării.
 • Ca urmare a măsurilor de siguranță insuficiente luate de companie, în timpul procesului de producție are loc un incident major în urma căruia un angajat suferă vătămari corporale. Angajatul reclamă cheltuielile de spitalizare suportate în urma internării.
 • Unul dintre produsele distribuite de companie provoacă mai multor consumatori un discomfort abdominal sever care necesită ulterior spitalizare. Consumatorii reclamă cheltuielile de spitalizare suportate în urma internării.
 • În timpul transportului, marfa este deteriorată din diverse motive, fapt ce provoacă penalizări pentru întârzierea comenzilor.

Provocările și momentele neprevăzute fac parte din traseul oricărui antreprenor – nu le poți evita și nu le poți prezice, dar le poți asigura cu polița potrivită. Sperăm că acest material te-a ajutat să o descoperi și să înțelegi mai bine cum te poate ajuta o asigurare potrivită afacerii tale.

 Fă pasul către un viitor asigurat și cere o o ofertă de asigurare.

 Scrie-ne pe adresa relatii.clienti@groupama.ro sau sună callcenter-ul nostru AloGroupama  la tel. 0374 110 110  de luni până vineri, între orele 8:00 – 18:00 sau scrie-ne direct în site https://www.groupama.ro/contact  sau alege rețeaua noastră de agenții și colaboratori.