Balul Vienez la Brașov

Balul Vienez la Brașov

Balul Vienez la Brașov 912 683

Cu ocazia aniversării a 170 de la nașterea marelui compozitor Ciprian Porumbescu, puteți retrăi atmosfera balului vienez autentic de la sfârșitul veacului al XIX-lea în inima Transilvaniei, în data de 20 octombrie 2023 la Cercul Militar din Brașov în cadrul evenimentului extraordinar „BALUL VIENEZ – Valsul Schimbării/Walz for Change”.

Ținute rafinate, decor de poveste, bucate delicioase după rețete vieneze reinterpretate și muzică oferită de MH Salon Orchestra, singura orchestră de salon din România, care cântă într-o formulă originală piese muzicale aplaudate în ţări precum Germania, Austria sau Elveţia. Din repertoriu fac parte lucrari emblematice sau în primă audiție publică, unele compuse de Ciprian Porumbescu.

Balul Vienez este un eveniment caritabil, în beneficiul elevilor de la liceele vocaționale de muzică și arte plastice din Brașov și face parte din proiectul ”BAL -Brașovul Artistic și Literar” cofinanțat de Primăria Brașov.

Este o reiterare a balului vienez de la sfârșitul secolului al XIX-lea, la care participau, de exemplu, Ciprian Porumbescu și Mihai Eminescu. Cu acest prilej, ne-am gândit să creăm o tradiție a balurilor aici, în Brașov. Ne dorim ca această primă ediție să fie dedicată celor mai talentați elevi de la liceele de artă și muzică din Brașov. Ei vor avea ocazia să participe în calitate de debutanți. Vor dansa pentru public, vor deschide acest bal. Fondurile care se vor strânge vor constitui premii pentru acești tineri foarte talentați”, a explicat Bianca Michi, unul dintre organizatori.

A doua parte a acestui proiect cultural o constituie proiecția unui film. Acesta este dedicat celor două mari personalități ale culturii române, Ciprian Porumbescu și Mihai Eminescu.

„Proiecția filmului despre prezența lui Eminescu și Porumbescu la Viena va fi urmată de un moment eminescian, al unui actor consacrat. Tot în cadrul evenimentului vor fi susținute și două prelegeri. Una va fi cea a lui Horia Mihail, iar o alta a lui Adrian Lesenciuc, președintele Uniunii Scriitorilor din Brașov, descendent din familia lui Ciprian Porumbescu. Filmul este realizat în regia mea și al lui Mimis Ravanis”, a declarat regizorul Cristian Radu Nema.

Evenimentul se bucură de înaltul patronaj al Ambasadei Republicii Austria în România și a Consulatului Austriei la Sibiu.

Biletele de acces sunt disponibile pe site-ul www.iabilet.ro.

Data:Vineri, 20 Octombrie 2023; Ora: 18,00Locația:Cercul Militar Brașov