Clădirile și bunurile tale sunt asigurate? – GROUPAMA

Clădirile și bunurile tale sunt asigurate? – GROUPAMA

Clădirile și bunurile tale sunt asigurate? – GROUPAMA 1904 827

Afacerile sunt despre idei, timp, efort, investiții, fiecare cu particularitățile sale, iar performanțele și prestigiul companiilor sunt rodul activității de zi cu zi, asumării de riscuri și găsirii unor soluții care să asigure continuitatea afacerii atunci când intervine neprevăzutul.

Dacă unii antreprenori se gândesc că lor nu li se poate întâmpla sau amână la infinit momentul asigurării proprietăților, ar fi bine să ia în calcul faptul că evenimentele nefericite nu aleg nici persoana, nici momentul. Nu o spunem doar noi, ci și statisticile anului 2022:

  • 234 (+41% vs 2021) de incendii în România
  • 285 (+325% vs 2021) de dosare de cutremur deschise de PAID, în timp ce în primele 6 luni ale anului 2023 sunt deja 2.190 dosare deschise
  • valoarea medie despăgubită de Groupama pe un dosar de daună în 2022 pentru bunuri și proprietăți PJ este de 504 lei
  • cele mai frecvente 5 riscuri în 2022 care au generat daunele plătite de Groupama, în baza polițelor de bunuri și proprietăți PJ sunt: Incendiu 63%, Furtună 10%, Conductele de apă sparte 8%, Daune electrice 4%, Inundație de la vecini 4%

Pe lângă măsurile concrete privind normele legale de apărare împotriva riscurilor, optând pentru Asigurarea de incendiu şi alte calamităţi, vei avea certitudinea că, indiferent de riscurile la care sunt expuse clădirile rezidențiale, clădirile cu destinația de sedii administrative, halele de producție și alte construcții, dar și bunurile, utilaje, stocurile de marfă, materiale și materiile prime asigurate, vei depăși mai ușor eventualele probleme, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al timpului necesar remedierii daunelor. Acestea din urmă înseamnă de cele mai multe ori întreruperea activității business-ului și generarea de pierderi. De aceea, complementar asigurării imobilului, îți poți asigura și pierderile de profit brut cauzate de întreruperea temporară, parțială sau totală a activității, în urma unor evenimente asigurate.

Asigurarea de incendiu şi alte calamităţi este un produs flexibil care permite asigurarea clădirii şi/ sau a conţinutului acesteia în 3 variante de acoperire, în funcție de nevoile afacerii tale. În varianta Standard ai incluse riscuri ca incendiu, trăsnet, explozie, căderea aparatelor de zbor, varianta Extinsă are în plus inundație, furtună, prăbuşiri sau alunecări de teren și greutatea zăpezii, iar varianta Toate riscurile, fiind cea mai cuprinzătoare, acoperă în plus cutremurul, avarii ale instalaţiilor de apă, canalizare sau încălzire centrală, inundaţia de la vecini, furtul, lovirea de către vehicule, unda sonică, căderi de corpuri, riscuri politice, vandalism.

Grijile sunt multe atunci când te confrunți cu un eveniment care produce pagube clădirilor sau bunurilor tale, de aceea noi ne-am ocupat de simplificarea procesului de daună:

  • autoconstatare, îți primești banii în cont în maximum 72 de ore de la acord, pentru daune mai mici de 000 lei
  • plata unui avans de 30%, în 72 de ore de la depunerea declarației de acceptare a despăgubirii parțiale
  • plata finală garantată, în 15 zile de la depunerea declarației de acceptare a despăgubirii.

Provocările și momentele dificile fac parte din traseul oricărui antreprenor – nu le poți evita și nu le poți prezice, dar le poți asigura cu polița potrivită. Sperăm că acest material te-a ajutat să o descoperi și să înțelegi mai bine ce poate face pentru tine.

 Fă pasul către un viitor asigurat și cere o o ofertă de asigurare.

Pentru informaţii suplimentare poți consulta asistentul virtual Amelie (24/7) pe groupama.ro, poţi scrie pe relatii.clienti@groupama.ro, poți suna la AloGroupama 0374.110.110 (luni – vineri, între 8:00 – 18:00) sau contacta reţeaua de vânzători și parteneri Groupama.