Conferința ”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”

Conferința ”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”

Conferința ”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia” 945 709


Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, în parteneriat cu  Camera de Comerț și Industrie Brașov,   organizează, în ziua de 2 martie 2023, conferința:

”Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”

PARTICIPAREA ESTE GRATUITĂ

În temeiul Parteneriatului de colaborare nr. 559/07.02.2023, încheiat între Camera de Comerț și Industrie a României și SCA Piperea și Asociații, Camerele Județene vor avea prilejul să fie gazda și să organizeze conferințe relevante și utile pentru mediul de afaceri, prin informarea corespunzătoare a acestuia despre aspectele, reglementările, problematica și soluțiile specifice domeniilor insolvenței și ale protecției consumatorilor.

Astfel, Camera de Comerț și Industrie Brașov are onoarea să deschidă această serie de conferințe, fiind prima Cameră Județeană care va organiza evenimentul pe tema insolvenței, denumit „Insolvența în contextul actual și modalități de prevenire a acesteia”.

Fiecare afacere trece mai devreme sau mai târziu prin diferite provocări, iar pentru a le depăși, este nevoie de o strategie, de o analiză și de un plan de restructurare și reorganizare. Există soluții de evitare a insolvenței, dar există și modalități de tratament judiciar/administrativ al dificultăților financiare mai grave ale întreprinderilor.

 O echipă de specialiști în acest domeniu: Gheorghe Piperea, partener coordonator Piperea & Asociații și RomInsolv SPRL; Irina Sorescu, partener Piperea & Asociații; Florian Mateita, partener RomInsolv SPRL; Iulia Golgojan-Patrulescu, avocat Piperea & Asociații, din București și Ioan Schiau, partener fondator al SCA Schiau, Prescure și Asociații, Codruț Savu, partener fondator al SCA Savu și Asociații din Brașov, vă va îndruma cum să identificați și să fixați soluții, într-o manieră simplă, comprehensivă, ușor de utilizat, atât de către comercianți, cât și de către instituțiile creditoare, autorități și instanțe.                 

Legea insolvenței, care tocmai s-a modificat, permite noi metode de prevenție și tratament extrajudiciar al dificultăților financiare ale întreprinderilor debitoare.

Astfel, scopul acestei conferințe este acela ca specialiștii în domeniu să  expună ce este insolvența și cum afectează întreprinderea debitorului și deopotrivă, creditorii; care este răspunderea managerială în caz de insolvență și cum trebuie gestionată contabilitatea; ce se întâmplă cu contractele în perioada pre- și post insolvență; care sunt sacrificiile impuse de insolvență.

De asemenea, în cadrul conferinței vor fi expuse noțiunile elementare ale reorganizării și falimentului și cazuri de falimente frauduloase.

Fiecare manager trebuie să cunoască faptul că insolvența poate fi prevenită printr-un management de criză foarte bine pus la punct și prin proceduri de restructurare, trebuie să fie informat dacă există și beneficii ale insolvenței și totodată, cine și cum ar putea profita de pe urma insolvenței.

Conferința va avea loc în data de 02 martie 2023, în intervalul orar 10:00- 15:00 și se va desfășura în doua sesiuni și o pauză de cafea.

Evenimentul se va desfășura la sediul Camerei de Comerț și Industrie Brașov, din Str. Mihail Kogălniceanu, nr. 18-20, sc. C-D.

Vă rugăm să confirmați prezența pană la data de 01.03.2023 folosind butonul de mai jos, sau adresa de e-mail evenimente@ccibv.ro.

Locurile sunt limitate!

Sponsorul evenimentului:
Contact:  Alina Tampa, Director Departament Marketing & PR CCI Bv.
0268 547 084
alina.tampa@ccibv.ro