Eveniment BNR – EconomicHub

Eveniment BNR – EconomicHub

Eveniment BNR – EconomicHub 1515 1139

Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Brașov au participat la evenimentul BNR – EconomicHub organizat împreună cu Banca Națională a României .

Banca Națională a României  a continuat  și în acest an proiectul BNR- EconomicHub, o platformă de dialog nemijlocit cu reprezentanții mediului de afaceri, menită să faciliteze dezbaterea, într-un cadru informal, a unor subiecte de interes reciproc.

Din perspectiva  ambelor instituții,  prin temele abordate,  au fost transmise informații relevante pentru oamenii de afaceri  care au contribuit la clarificarea unor aspecte preocupante pentru mediul antreprenorial.

Evenimentul s-a desfășurat sub forma unui seminar deschis, cu respectarea prevederilor legale și asigurarea tuturor măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii SARS-COV2.

Pe parcursul celor 2 zile de eveniment au participat peste 100 persoane  reprezentând aproximativ  80 de companii brașovene,  acestea transmițând un feedback pozitiv cu privire la tematicile, desfășurarea evenimentului și au apreciat deschiderea BNR.

TEMELE ABORDATE:

Inflația – marea provocare a contextului macroeconomic actual
Prezentarea cauzelor intensificării fenomenului inflaționist la nivel global și explicarea măsurilor de politică monetară adoptate de BNR pentru temperarea presiunii inflaționiste.

Despre bani, instrumente de plată, open-banking și progrese în tehnologia plăților
Prezentarea instrumentele de plată tradiționale folosite în relațiile comerciale (cec, cambia, biletul la ordin) și a soluțiilor moderne/digitale de plată, dar și a unor modelele inovatoare de afaceri în domeniul plaților.

Intermedierea financiară și amprenta antreprenorială a României
Explicarea rațiunilor care stau la baza deciziilor băncilor în contextul economic actual și prezentarea principalelor produse bancare adresate IMM-urilor.

Oportunitati de finantare nerambursabile pentru IMM-uri si companii mari
Prezentarea programelor de finantare nerambursabile care se vor lansa la finalul anului 2022, pentru dezvoltarea IMM-urilor si a companiilor mari, in vederea refacerii capacitatii de rezilienta.

Pe parcursul celor două zile de desfășurare a evenimentului, ne-am bucurat de o largă participare din partea mediului de afaceri din județul Brașov, care și-a manifestat foarte deschis interesul pentru subiectele propuse, prin implicarea activă în discuțiile purtate cu această ocazie.

Contact: Alina Tampa, Departament Marketing&PR, CCIBV

0268 547 084
alina.tampa@ccibv.ro