Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN 2560 1032

Centrul EEN Brașov din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov vă prezintă oportunitățile de afaceri la nivel internațional aferente perioadei

IANUARIE – FEBRUARIE 2023


BRPT20220705009 O companie specializată în IT caută potențiali cumpărători ai software-ului personalizat dezvoltat de aceasta, sau parteneri care doresc să investească în companie pentru a se dezvolta pe piețele internaționale

Tara: Portugalia
Tip: Cerere
Descriere:
Compania portugheză este specializată în dezvoltare de software, aplicații web sau mobile, programe software de management și dezvoltarea de platforme pentru orașe inteligente. Aceasta funcționează pe baza metodologiei Agile și a cadrului SCRUM.Compania a dezvoltat o platformă web și mobilă care reunește  instrumente CRM, ERP și SCM care sunt complet personalizabile pentru fiecare domeniu de activitate.De asemenea, are printre alte funcții și trimiterea de alerte, autentificarea cu dublu factor, geolocalizarea utilizatorilor și integrarea cu Power BI, comunicare prin Chat, calculul Rutelor pentru evenimente geografice, standarde pentru fluxurile de lucru ERP, fluxurile de lucru CRM și integrarea deplină cu sistemul financiar și Front End al site-ului. Platforma extensibilă organizează vânzări, marketing și servicii pentru clienți, automatizează gestionarea relațiilor cu clienții și sincronizează datele clienților. Platforma colectează și protejează documentele și datele într-un mod inteligent – extrăgând, organizând și partajând conținut cu angajații, sistemele și procesele de afaceri.Clientul poate gestiona volume mari de informații, inclusiv contacte, oportunități, conturi și activități. Un flux deschis de comunicare oferă acces ușor la aceste date în departamente disparate. Utilizatorul CRM poate crește vânzările, poate oferi informații valoroase, eficientiza procesele și poate face organizarea de vânzări mai eficientă. Compania portugheză ar dori să se dezvolte și să devină o referință în domeniul său de expertiză. Aceasta caută clienți care doresc să achiziționeze software-ul, sau parteneri care doresc să investească în companie și în produs și să achiziționeze acțiuni. Partenerul ar putea deveni parte a companiei și poate ajuta la creșterea și extinderea atât pe piețele naționale cât și internaționale.

Tipul și rolul partenerului: Partenerul potențial trebuie să fie o companie activă în gestionarea relației cu clientul care are nevoie de un produs nou cu care să lucreze și/sau de un produs complementar. Acesta s-ar putea alătura grupului pentru a deveni partener în comercializarea produsului.Partenerul ar putea, de asemenea, să fie în căutare de investiții și să fie interesat să cumpere acțiuni de la companie. Acesta ar putea deveni parte dintr-o companie tânără, care își propune să crească atât pe piața națională, cât și pe cea internațională și să fie o referință pe piața tehnologiei.

Tip de parteneriat: Contract comercial/ Contract investitii


BRDE20221103015 Retailerul online german caută companii din domeniul metalurgic care să producă vârfuri de gard de protecție împotriva păsărilor

Tara: Germania
Tip: Cerere
Descriere:
O companie germană de comandă prin corespondență, specializată în comercializrea de articole personalizate, produse de uz casnic și de grădină, ar dori să-și extindă portofoliul de produse pentru grădină. Aceasta caută producători sau angrosisti care au posibilitatea să producă vârfuri de protecție împotriva păsărilor. Cooperarea presupune încheierea fie a unui contract de externalizare, fie a unui contract comercial.

Compania își are sediul și depozitul în centrul Germaniei, cu o conexiune directă la cele mai mari autostrăzi și astfel o conexiune bună la infrastructură.

Compania caută acum parteneri care să producă țepi de metal pentru garduri împotriva păsărilor. Ar putea fi luată în considerare și o cooperare cu un angrosist care poate oferi prețuri rezonabile. Desenul cu dimensiunile și alte detalii pot fi furnizate la cerere.

Aceasta caută o producție permanentă, companii cu un standard de calitate ridicat, pentru a crește împreună pe termen lung.

Se caută parteneriate de afaceri în baza unor contracte de externalizare sau comerciale. Aceste parteneriate au scopul de a extinde varietatea de produse pentru a câștiga mai mulți clienți și a extinde piața.

Tipul și rolul partenerului: Compania germană caută firme de prelucrare a metalelor pentru producția țepilor de protecție. Aceasta caută, de asemenea, comercianți de magazine cu stoc complet.

Partenerul va fi responsabil de producția de articole și consumabile pentru marca germană. Produsele se vor vinde prin comerț online și vor fi distribuite de compania germană.

Tip de parteneriat: Contract comercial/ Contract de externalizare


BRDK20221026003 Producătorul danez de uși și ferestre clasice caută parteneri pentru producția de ferestre din lemn

Tara: Danemarca
Tip: Cerere
Descriere: 

O companie daneză bine stabilită produce ferestre de modă veche, cu design tradițional, combinate cu tehnici moderne pentru a face ferestre care se potrivesc clădirilor clasice, fiind în același timp complet funcționale și având proprietăți moderne de izolare. Pentru a satisface cererea lor în creștere rapidă, ei caută companii din Europa Centrală și de Est pentru a le realiza ferestrele în baza unui contract de producție.

Compania daneză, înființată în 2015, proiectează și vinde ferestre și uși în modele clasice mai vechi, cu adaptări moderne care se ridică la cerințele energetice de astăzi. Aceștia pun un accent puternic pe ferestrele folosite în clădirile de patrimoniu protejate. Compania produce o gamă de ferestre și uși diferite, inclusiv ferestre cu baton și fiert și uși franțuzești și tocuri care sunt toate realizate din duramen de zada siberiană, cu buiandrugi din pin suedez. Toată sticla utilizată este o combinație de sticlă float de 4 mm și sticlă energetică sau sticlă termică 4-10-4LowE. Ferestrele sunt de obicei livrate cu suporturi batante și cârlige de coadă și sunt furnizate cu tratament de suprafață cu vopsea acrilică.

Compania are o rețea mare în Danemarca, unde vând atât consumatorilor privați, cât și arhitecților și antreprenorilor. Este important pentru companie ca produsele sale să aibă un aspect clasic, care este adaptat fiecărei clădiri individuale, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea și respectând cerințele energetice scandinave. În timp ce cea mai mare parte a pieței lor este în Danemarca, vânzările sunt în creștere în Suedia și SUA.

Pentru a asigura o creștere continuă, compania caută acum un nou producător care poate produce ferestre și uși după modelele pentru care compania este cunoscută. Partenerul ideal este o mică companie care este un producător de ferestre orientat spre tâmplărie, cu referințe pentru calitatea construcției.

Tipul și rolul partenerului: Un viitor partener de producție trebuie să se poată adapta la producerea de ferestre și uși conform design-urilor pentru care este cunoscută compania daneză.

Partenerul de producție pe care îl caută compania trebuie să fie dispus să fie la înălțimea următoarelor:

– O colaborare strânsă pentru a se asigura că elementele livrate corespund cerințelor companiei;

– Disponibilitatea de a cumpăra „fitting danez” pentru elemente, de preferință prin un dealer danez;

– Capabil și dispus să investească în instrumente pentru a produce noi profile la standardele de calitate dorite;

– Să semneze un NDA în primă instanță și înainte de începerea producției să încheie un contract care să asigure că noul producător nu va putea concura singur sau prin alții pe piețele pe care își desfășoară activitatea compania, să conteze pe produsele pe care compania lasă producția unui nou partener și că un nou partener nu poate comercializa profilurile companiei pe alte piețe fără acordul scris al companiei.

Tip de parteneriat: Contract de externalizare


BRHU20221213006 O agenție imobiliară maghiară caută parteneri care să intermedieze tranzacțiile cu clienții, pe baza partajării reciproce a comisioanelor

Tara: Ungaria
Tip: Cerere
Descriere:  
Compania maghiară se ocupă de servicii multilingve de brokeraj imobiliar în scopuri de uz personal sau de investiții.
În baza unui contract de comision exclusiv, compania mediază online imobile pentru parteneri străini, deservindu-și clienții interesați de zonele din Ungaria pe care le reprezintă (județele Baranya, Tolna, Somogy și Zala). În cazul unei medieri reușite, părțile împart reciproc comisionul predeterminat între cele două.
În Ungaria, se obișnuiește ca comisionul să fie plătit de proprietarul bunului, agentului imobiliar, dar în străinătate, această remunerație vine de obicei de la cumpărător, nu de la vânzător.
Prin urmare, practica încercată și testată a companiei este după cum urmează:

  1. a) Prin recomandare: Clientul partenerului străin selectează una dintre proprietățile pomovate de compania maghiară, cum ar fi un teren, un apartament, o casă, o casă de vacanță etc. Compania maghiară le oferă informații despre posibilități în cadrul platformelor online și le răspunde la întrebările despre proprietate. Aceasta oferiă consultanță gratuită cu privire la diverse aspecte, cum ar fi investiții, decontare, imigrație, creditare, juridic, possie de proprietate, contabilitate (impozite, taxe), arhitecturale (tehnice, statice, de planificare) și alte informații. De asemenea, oferă și posibilitatea de vizionare video live a imobilelor.

În cazul în care clientului partenerului străin îi place proprietatea, se va pregăti contractul de vânzare online, redactat de avocați de încredere, credibili din punct de vedere profesional, la un preț redus. Dacă proprietatea este cumpărată în scopuri de investiții, compania poate căuta chiar un potential chiriaș, dacă este necesar. Alternativ, dacă clientul dorește, se poate aranja o vizualizare a proprietății în persoană, iar semnarea contractului de vânzare se va putea face la fața locului.

  1. b) Prin cautare: Partenerul străin trimite către compania maghiară parametrii de cautare ai clientilor săi. Aceștia trebuie să fie cât mai specifici posibil: locația, prețul, împreună cu alți parametri importanți. Compania maghiară trimite oferte care se potrivesc cel mai bine criteriilor căutate. În cazul în care clientul alege una sau mai multe proprietăți dintre cele prezentate, se va urma secvența descrisă la punctul a).
  2. c) Birouri partenere în Croația și Spania: Permit căutarea și medierea închirierilor de imobile de vacanță pentru clienții partenerului străin.

Compania maghiară caută birouri partenere în țările UE care sunt dispuse să împartă reciproc comisionul după medierea cu succes a tranzacțiilor imobiliare. După semnarea contractului de parteneriat, compania maghiară va prezenta portofoliul de proprietăți partenerului, urmând ca acesta să le prezinte potențialilor cumpărători. În cazul unei medieri reușite, ambii împărtășesc propriul comision pe care îl primesc de la vânzători, iar biroul partener împarte cu aceștia comisionul plătit de cumpărătorii lor.
Tipul și rolul partenerului: Partenerul ideal ar trebui să îndeplinească următoarele cerințe:
– să poată garanta oportunități de publicitate (on- și offline);
– existența unei baze de date a clienților, căutarea și trimiterea regulată a potențialilor clienți către compania maghiară;
– baza de date de încredere publică (existentă, fără datorii, companie de lungă durată, verificabilă, de încredere);
– disponibilitate permanentă și stabilă și conexiune la internet
– nivel ridicat de competențe de limbă engleză – concentrarea pe client si partener, comunicare continua si mentinerea parteneriatului;
– seriozitate, profesionalism, parteneriat juridic, credibilitate.

Tip de parteneriat: Contract comercial

BRDK20221215023 Compania daneză care inovează activ în domeniul tehnologiei de automatizare a procesării coletelor, caută un partener specializat în design-ul de produs

Tara: Danemarca
Tip: Cerere
Descriere:
Înființată în urmă cu mai bine de 42 de ani, compania daneză proiectează și instalează automatizarea inteligentă a manipulării coletelor în cadrul hub-urilor logistice și are în prezent sisteme în 12 țări.

Aceasta doește să colaboreze cu o companie de proiectare a produselor pentru a-și reproiecta soluția existentă de transfer de colete. Parteneriatul include fabricarea și finisarea metalelor de precizie, piese nemetalice, fabricarea rolelor personalizate, curele, motoare de acționare și servo-unități.

Tipul și rolul partenerului: Se caută companii cu capacități de proiectare și dezvoltare a produselor de inginerie pentru a îmbunătăți un produs existent. Calitatea ridicată, viteza de asamblare și ușurința întreținerii sunt prioritare în proiectarea acestui produs care este utilizat în mediile hub-ului logistic, până la 24 de ore și 7 zile pe săptămână.

Tip de parteneriat: Contract de furnizare

BRAT20230116004 O companie austriacă caută un producător de piese ștanțate și îndoite din tablă de oțel inoxidabil

Tara: Austria
Tip: Cerere
Descriere:
Compania austriacă este un producător de produse de marcă pentru birou, cu clienți din peste 120 de țări. În ciuda valorii adăugate în instalațiile proprii de operare ale companiei, este inevitabil să se achiziționeze bunuri de la furnizori externi. Analizele pieței de achiziții sunt acum lansate pentru o viitoare serie de produse de timbru.

Compania austriacă caută parteneri care produc piese ștanțate și îndoite din tablă de oțel inoxidabil în 8 dimensiuni diferite. Compania are nevoie de ele pentru a produce produse durabile. Scala cantitativă ar trebui să fie în jur de 30.000 buc. până la 220.000 buc. Compania este interesată de o relație de afaceri pe termen lung.

Mai exact, accentul se pune pe producătorii în masa de piese din oțel inoxidabil cu suprafață la sol. Compania este cunoscută în întreaga lume pentru calitatea înaltă și fiabilitatea produselor sale. Prin urmare, compania plasează standarde ridicate privind producția de piese turnate prin injecție, de exemplu, linii de asamblare, precum și pe componente metalice.

Tipul și rolul partenerului căutat: Partenerul de afaceri ar trebui să fie un producător cu experiență de piese metalice.

Tip de parteneriat: Contract de externalizare

Contact

Ștefania Molea

0268 547 084

stefania.molea@ccibv.ro