Soluții de continuitate pentru industria IT&C – GROUPAMA

Soluții de continuitate pentru industria IT&C – GROUPAMA

Soluții de continuitate pentru industria IT&C – GROUPAMA 1710 1229


Anul 2023 în plan politic, economic și social se anunță a fi unul agitat. Într-un mediu cu o dinamică accelerată este dificil să faci previziuni chiar și pe termen mediu și scurt, cu toate acestea nu este greu să ne dăm seama că în orice business componenta IT tinde să aibă un impact exponențial.

Principalele domenii tehnologice de interes în IT în 2023 sunt inteligența artificială (AI), soluțiile și serviciile în cloud, securitatea cibernetică, edge computing și Internet of Things (IoT). Piața mondială de soluții de inteligență artificială va avea o valoare de 93 de miliarde de dolari în 2023, în creștere cu 12% față de 2022, conform predicțiilor incluse în raportul TMT 2023 al GlobalData.

Lipsa de predictibilitate a mediului economic şi politic generează dificultăți în gestionarea resurselor și activitatea de zi cu zi este un efort continuu și o permanentă provocare ca lucrurile să meargă conform planurilor. Între toate aceste provocări riscul este mereu elementul surpriză care poate destabiliza orice activitate. Și deși nimeni nu poate garanta siguranța deplină, o asigurare potrivită poate garanta continuitatea planurilor personale sau de business, atunci când apare ceva neprevăzut.

Groupama vine în întâmpinarea business-urilor din domeniul IT&C cu pachete dedicate pentru eficientizarea costurilor și creșterea productivității angajaților, preluând grijile provocate de riscuri și oferind suport și continuitate prin soluții adaptate.

 Asigurările de răspundere civilă sunt soluțiile construite pentru a oferi back-up afacerii tale, în situațiile în care, în desfășurarea activității, compania ta poate să producă prejudicii financiare unor terțe părți, fie daune materiale, vătămari corporale sau pierderi financiare produse de angajați, manageri sau subcontractori.  

Asigurarea de răspundere civilă profesională privind servicii și activități de consultanță în tehnologia informației și comunicațiilor te ajută în cazurile în care produci prejudicii financiare prin omisiune, eroare sau neglijență profesională, cu acoperiri pentru:

 •  răspundere civilă profesională
 • cheltuieli privind servicii de limitare a despăgubirilor
 • cheltuieli de refacere a documentelor
 • încălcarea confidențialității informațiilor și a dreptului la viața privată
 • încălcarea drepturilor de autor și a drepturilor conexe
 • operațiuni privind internetul
 • răspunderea privind securitatea rețelelor

În timp ce Asigurarea civilă de răspundere a administratorilor sau directorilor executivi îți oferă susținere financiară pentru a remedia problemele cauzate de deciziile neinspirate ale persoanelor din management.

În primul trimestru din 2023, cei mai activi chiriași ai clădirilor de birouri au fost firmele din sectorul IT&C, cu 19% din suprafața nou închiriată, arată un raport al companiei de consultanță Esop

 Asigurarea de răspundere civila legală a chiriașului față de proprietar este soluția potrivita în cazul în care ai provocat anumite prejudicii proprietarului. Prin asigurare ai suportul necesar pentru acoperirea pagubelor provocate de compania ta, în calitate de chiriaș, prin vătămări corporale şi/ sau avarierea, distrugerea ori deteriorarea bunurilor aparţinând proprietarului, ca efect a unor fapte savârșite accidental, din neglijență sau imprudență.

 În plus, optând pentru Asigurarea imobilelor sau bunurilor, vei avea certitudinea că, indiferent de riscurile la care sunt expuse clădirile cu destinația de sedii administrative, halele de producție și alte construcții, dar și bunurile, utilaje, stocurile de marfă, materiale și materiile prime asigurate, vei depăși mai ușor eventualele probleme, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al timpului necesar remedierii daunelor. Acestea din urmă înseamnă de cele mai multe ori întreruperea business-ului și generarea de pierderi. De aceea, complementar asigurării imobilului, îți poți asigura și pierderile de profit brut cauzate de întreruperea temporară, parțială sau totală a activității, în urma unor evenimente asigurate.

 Riscurile la care sunt supuse clădirile și bunurile conținute în acestea sunt multiple. De la incendiu, trăsnet, explozie, izbirea clădirilor asigurate de către vehicule rutiere sau riscuri catastrofice, până la avarii accidentale la instalațiile de apă și canalizare, la instalațiile de încălzire și climatizare, avariile la aparatele electrice sau electronice și inundații de la vecini sau furt, riscul rămâne un element care poate destabiliza orice echilibru.

Echipamentele electronice fiind principalul mijloc prin care îți desfășori activitatea, este foarte important să te asiguri că nu te vor lăsa la greu. Asigurarea pentru echipamentele electronice îți permite asigurarea echipamentelor de tehnică de calcul – calculatoare, periferice și alte echipamente de prelucrare a datelor; echipamentelor de (tele)comunicație; echipamentelor de tehnică medicală ori a a celor specifice industriei tipografice; echipamentelor de prelucrare și de reproducere a imaginii și a sunetului; echipamentelor și sistemelor de automatizare, măsură, testare și control etc.. Vei fi despăgubit pentru pagubele produse de numeroase riscuri, cum ar fi:

 • neglijență, neinstruire sau manipulare necorespunzătoare, erori de operare
 • furt prin efracție, tâlhărie
 • incendiu cu sau fără flacără, explozie, trăsnet, prăbușirea de obiecte
 • operațiuni de stingere a incendiilor sau operațiuni de limitare a pagubelor ca urmare a unui incendiu
 • inundații din cauze naturale sau de apa provenită din conducte
 • supratensiuni, inducții, efecte indirecte ale fulgerului, variații de tensiune
 • calamități naturale sau alte fenomene naturale violente care pot produce daune (alunecări de teren, furtună, ploaie torențială, grindină, avalanșe etc.)
 • costurile suplimentare necesare pentru continuarea activității în caz de distrugere sau avariere a bunului asigurat.

Și pentru ca oamenii reprezintă cel mai important capital al unei companii, asigurările de persoane, ca beneficiu suplimentar drepturilor salariale, reprezintă instrumentul prin care compania, indiferent de mărimea sa, oferă suportul necesar și sprijinul financiar angajaților și familiilor acestora, în momentele mai puțin plăcute ale vieții. Cu Asigurarea de sănătate – spitalizare și chirurgie pentru angajați îți poți ajuta echipa să acopere cheltuielile medicale ce pot apărea ca urmare a unui accident sau a unei îmbolnăviri și chiar a recidivei după un prim eveniment, indiferent dacă serviciile medicale sunt prestate într-un spital de stat sau privat, în țară sau în străinătate.  Asigurarea de viață de grup oferă protecție financiară angajaților în cazurile nefericite în care se produc accidente care duc la spitalizare și intervenții medicale, incapacitate temporară de muncă sau chiar deces.

Cu o asigurare potrivită, te poți concentra pe dezvoltarea afacerii, lăsând riscurile în grija companiei de asigurări.

 Fă pasul către un viitor asigurat și cere o o ofertă de asigurare.

Pentru informaţii suplimentare poți consulta asistentul virtual Amelie (24/7) pe groupama.ro, poţi scrie pe relatii.clienti@groupama.ro, poți suna la AloGroupama 0374.110.110 (luni – vineri, între 8:00 – 18:00) sau contacta reţeaua de vânzători și parteneri Groupama.