Sondaj pentru angajatori – Experienta privind managementul prin utilizarea de algoritmi

Sondaj pentru angajatori – Experienta privind managementul prin utilizarea de algoritmi

Sondaj pentru angajatori – Experienta privind managementul prin utilizarea de algoritmi 1184 889
DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene realizează un studiu pentru a înțelege mai bine tendințele și barierele în utilizarea algoritmilor care automatizează funcțiile manageriale la locul de muncă, efectele acestora asupra angajatilor și angajatorilor, inclusiv provocările și oportunitățile pe care le pot crea.

In acest sens, Visionary Analytics a fost însărcinată cu realizarea acestui studiu si membrii Camerei de Comert si Industruie Brașov sunt rugați sa participe la un scurt sondaj.

 

Principalele concepte relevante pentru studiu includ:

  • Algoritmi: listă de instrucțiuni care descriu modul în care un computer ar putea efectua o acțiune, rezolva o problemă sau îndeplini o sarcină într-un mod parțial sau complet automatizat (de exemplu, motoare de căutare, algoritmi de sortare, software de recunoaștere facială, instrumente de colectare automată a datelor).
  • Tehnologii, programe de calculator și aplicații: unele exemple includ dispozitive portabile (de exemplu, un device care urmărește angajatii), camere de luat vederi, chatbots, înregistrarea apăsărilor de taste, platforme de colaborare online, medii de e-mail partajate, alte aplicații.
  • Funcții manageriale care pot fi automatizate prin intermediul algoritmilor: de exemplu, alocarea sarcinilor de lucru, furnizarea de recomandări/instrucțiuni angajaților (obligatorii și neobligatorii), monitorizarea angajaților, colectarea de date despre angajați, formarea, salarizarea, concedierea și angajarea angajaților.

Dacă nu aveți nicio experiență cu astfel de tehnologii, vă rugăm să completați totuși sondajul, deoarece răspunsurile dvs. vor ajuta la o mai bună înțelegere a persoanelor care utilizează astfel de instrumente și de ce.

Este important de subliniat faptul că, deși acest studiu este de natură exploratorie, concluziile sale vor contribui probabil la viitoarele dezbateri politice în acest domeniu. Aceasta înseamnă că acest sondaj vă oferă o ocazia de a vă împărtăși experiența, ceea ce ar putea duce la o schimbare reală.

Termen de completare 31 martie 2023

Completarea Sondajului se va face accesând butonul de mai jos: