Sondaj privind organizarea unei misiuni economice în Turcia

Sondaj privind organizarea unei misiuni economice în Turcia

Sondaj privind organizarea unei misiuni economice în Turcia 1274 962
Camera de Comerț și Industrie Brașov dorește să organizeze în următoarea perioadă o misiune economică în Turcia, cu intenția de a crea un mediu propice de dezvoltare a posibilităţilor de colaborare între oamenii de afaceri turci şi români – ocazie cu care vor avea loc întâlniri directe cu potențiali parteneri turci.

Intenționăm să identificăm modalităţi concrete care să conducă la consolidarea şi dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări, atât în domeniul economic, cât şi în cel al cercetării,  Turcia fiind principalul partener comercial al României între statele din afara spațiului Uniunii Europene (UE) şi pe locul şase în general.

La export, Turcia reprezintă principala piaţă de absorbţie a mărfurilor trimise din România în spaţiul extracomunitar şi a nouă piaţa în general, iar la import a două piaţă de provenienţă a mărfurilor intrate în ţara noastră din afara UE (după China) şi a şaptea piaţă în general.

Anul trecut România a importat bunuri din Turcia în valoare de aproape 3,9 miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 16% din totalul importurilor efectuate din țări non-UE.

Pentru o bună organizare a acestei acțiuni, vă invităm să completați  chestionarul de mai jos:

La începutul anului trecut, în România erau înregistrate 15.832 firme cu capital turcesc, reprezentând 7% din totalul firmelor cu capital străin din ţara noastră – locul 3, după Italia şi Germania , cu un capital social subscris în valoare de 812 mil. de dolari,  valoarea acestuia plasând  Turcia pe locul 16 între statele investitoare în ţara noastră.

Contact

Andreea Ivașcu – Director Departament Marketing & PR

andreea.ivascu@ccibv.ro

0268 547 084