Sprijin pentru echipa Colegiului Național Andrei Șaguna, participantă la International Space Development Conference din SUA

Sprijin pentru echipa Colegiului Național Andrei Șaguna, participantă la International Space Development Conference din SUA

Sprijin pentru echipa Colegiului Național Andrei Șaguna, participantă la International Space Development Conference din SUA 1181 885

Camera de Comerț și Industrie Brașov, susține echipa Colegiului Național Andrei Șaguna, participantă la International Space Development Conference din SUA!

Echipa  GAEA, formata din elevii Colegiului Național ,,Andrei Șaguna’’ Brasov, are nevoie de sprijin financiar pentru participarea la  IDSC (International Space Development Conference) în perioada 25-28 Mai 2023,  care va avea loc în Statele Unite ale Americii , în Frisco, Texas.

Echipa GAEA este cîștigătoarea  locului 3 în lume, la categoria clasei a 11,  la concursul ‘’NSS Gerard K. O’Neill Space Settlement Contest’’ din SUA. Aceasta competitie a constat în crearea unei lucrări științifice în vederea construirii unei posibile misiuni în spațiu, bazându-se în principal pe cunostințele de fizica, astronomie, biologie și chimie, dar și design și grafica ale tinerilor elevi.

Proiectul elevilor s-a intitulat GAEA (zeita vietii) și prezentat începuturile colonizării planetei Marte, prin crearea unui habitat propice pentru cele mai simple forme de viață, bacteriile.

GAEA a fost considerat unul dintre cele mai bune dintre cele peste 4500 de proiecte trimise din 19 țări de pe glob și unul dintre cele 7 proiecte câștigatoare ale Colegiului Național ”Andrei Saguna’’, colegiul cu cele mai multe premii la nivel internațional din lume.

Având în vedere reușita elevilor, aceștia au ocazia de a participa la IDSC (International Space Development Conference) în perioada 25-28 Mai care va avea loc în Statele Unite ale Americii in Frisco, Texas.

În vederea participării la această conferință, la care vor reprezenta atât liceul cât și țara pe plan international, au nevoie de susținere financiară.

Costurile deplasării și ale cazării ajung la 2500 euro pentru o persoană, în consecință în total vor avea nevoie de 7500 de euro pentru întreaga echipă.

Având în vedere timpul scurt, au nevoie de strângerea acestei sume până la data de 27 Aprilie 2023!

Informații suplimentare la telefon: 0733 044 113.