Sprijiniți recunoașterea excelenței în educație!

Sprijiniți recunoașterea excelenței în educație!

Sprijiniți recunoașterea excelenței în educație! 788 594


Compania dumneavoastră poate contribui la recunoașterea excelenței în educație, la Colegiul Național „Andrei Șaguna”.

Cu o tradiție de peste un secol și jumătate, studiul muzicii vocale, în cadrul Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, și-a căpătat un prestigiu deosebit. Acesta datează chiar de la  începuturile Gimnaziului șagunist, un prim profesor de specialitate fiind Gheorghe Ucenescu, fost elev al lui Anton Pann, devenit profesor la Gimnaziul românesc din Șcheii Brașovului în toamna anului 1856, când impunătorul edificiu al școlii era proaspăt finalizat. Este începutul unei prodigioase tradiții șaguniste în arta interpretativă corală, consolidate în timp de personalități ale muzicii vocale românești din Transilvania, care au activat ca profesori de cântări la această școală, precum Gheorghe Dima, Hermann Geiffrig și Ciprian Porumbescu.

Corul colegiului, compus astăzi din voci feminine, este condus de către un profesor carismatic, dna Andrada Mureșan, care l-a reînființat în anul 2003. Sub bagheta sa, ansamblul a căpătat o reputație deosebită, demnă de prestigioasa tradiție muzicală a școlii, pe lângă prețuirea publicului obținând, la multiple ediții ale Concursului Național Coral (2011, 2013, 2017, 2019), titlul de cel mai bun cor școlar din țară și concertând la Radio România Cultural (2017), alături de Corul Național de Cameră „Madrigal ‒ Marin Constantin” (Brașov, 2017; București, 2017) sau de violonistul Alexandru Tomescu, în cadrul Turneului Internațional „Stradivarius no. 11” (Brașov, 2018). Recent, corul „Andrei Șaguna” a obținut Aurul la Concursul Internațional Coral „A ruginit frunza din vii”, de la Chișinău.

Acești tineri artiști au primit invitația de a participa la „Roma Music Festival”, în perioada 7-11 martie 2023, însă pentru ca acest vis al saguniștilor să devină realitate este necesară o sumă considerabilă de bani.

Compania dumneavoastră poate contribui la recunoașterea excelenței în educație, prin sponsorizări, astfel încât acești tineri talentați să poată pleca la Roma.

Contact: Andrada Mureșan

0722 138 048