Ziua Energiei Brașov – 10 septembrie 2021

Ziua Energiei Brașov – 10 septembrie 2021

Ziua Energiei Brașov – 10 septembrie 2021 1024 683

Ziua Energiei Brașov, cea mai importantă conferință dedicată energiei regenerabile din România

10 septembrie 2021, Hotel Belvedere Brașov

Cea de-a 12-a ediție a conferinței Ziua Energiei Brașov, eveniment de referință pentru sectorul regenerabilelor, va avea loc pe 10 septembrie 2021, la Hotel Belvedere Brașov.

REPOM, companie ce activează în domeniul operării şi gestionării instalaţiilor de energie regenerabilă, continuă tradiția și organizează Ziua Energiei Brașov, unul dintre cele mai importante evenimente de specialitate din România.

Tematica evenimentului este de maximă actualitate și interes pentru cei peste 200 de participanți pe care îi așteptăm la dezbaterile conferinței. Uniunea Europeană a creat conceptul de Pact verde european, a inițiat proiectul Fit for 55 parte din Pact și începând cu iulie 2021, a reglementat obligativitatea implementării directivei privind prosumatorii în toate țările Uniunii Europene. Toate aceste aspecte stabilesc obiective ambițioase pentru Europa în privința reducerii emisiilor de carbon. Astfel, evenimentul organizat de REPOM își propune să reunească lideri ai comunității energetice europene pentru a discuta măsurile pe care le consideră necesare pentru atingerea acestor obiective.

Ziua Energiei Brașov din acest an se va concentra pe următoarele teme:

 Pactul Verde european, pachetul Fit for 55, Prosumatori

Cum se adoptă și se finanțează aceste obiective în UE și România?

Care sunt planurile în afara granițelor?

Ce tehnologii există și sunt fezabile și ce este în curs de dezvoltare?

Domnii  Dan Drăgan și George Niculescu, Secretari de Stat în Ministerul Energiei, sunt invitați să participe la evenimentul nostru. Domnul Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședintele ANRE, a confirmat participarea la ediția din acest an și va prezenta modurile în care pot fi implementate obiectivele Guvernului României în contextul Pactului verde european și al noilor direcții trasate de pachetul Fit for 55. Conferința se va bucura și de opiniile unor persoane de specialitate din mediul internațional. Va fi alături de noi doamna Barbara Saerbeck, membră a AGORA Energiewende, un grup de experți independenți dedicați obiectivelor climatice și energetice stabilite de mediul politic european și german. Iar domnul Julian Popov, membru al Consiliului consultativ Climate-KIC, va consolida perspectivele europene de atingere a  obiectivelor impuse de Pactul verde european.

Doamna Amalia Stamate, Economist Senior în cadrul Băncii Naționale a României, va interveni în cadrul conferinței cu informații și indicații cu privire la sprijinul acordat proiectelor de finanțare a energiei regenerabile. Cu ce schimbări ne vom confrunta în remodelarea pieței de energiei regenerabilă odată cu pachetul Fit for 55 vom dezbate pe larg alături de domnul Viorel Lefter, președinte al Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România.

De asemenea, i-am invitat la eveniment pe domnul Allen Coliban, Primarul Brașovului și pe domnul Silviu Costea, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Brașov. Așteptăm confirmări și din partea altor Speakeri că vor fi alături de noi la cele trei sesiuni de dezbateri ale conferinței.

La ediția din acest an, vor fi prezente trei categorii de participanți:

50% din părțile interesate din sectorul energetic românesc și european (în principal investitori);

25% din politică, mediul academic și administrația românească;

25% din „alții”, persoane din industria națională și internațională și mediul academic interesate de acest subiect.

Conferința va fi tradusă simultan în engleză și română. Participarea este gratuită.
Pentru înregistrare și mai multe informații, consultați pagina dedicată evenimentului: https://ziuaenergiei.ro 

Ziua Energiei Brașov beneficiază de sprijinul ENTERA.

Partenerii media ai Conferinței sunt: E-nergia, Energynomics, Financial Intelligence, Focus Energetic, InvesTenergy, NewsEnergy, Energy Center.