O afacere începe cu o idee, un vis sau o viziune pe care un antreprenor o are și pe care dorește să o transforme în realitate. Pentru ca această idee să devină profitabilă, este necesar un efort susținut, asumarea unor riscuri și găsirea unor soluții care să asigure continuitatea afacerii în fața situațiilor neprevăzute.
Prins în dezvoltarea propriei afaceri, muncind cu determinare și perseverență pentru a-ți urmări visul și a face tot ce este necesar pentru a transforma ideea într-o afacere profitabilă, amâni mereu asigurarea proprietății și bunurilor. Din păcate evenimentele nefericite nu aleg nici persoana, nici momentul. Iată mai jos câteva statistici ilustrative aferente anului 2023.
Conform UNSAR, cele mai mari 50 de despăgubiri achitate anul trecut în baza asigurărilor dedicate companiilor au însumat peste 117,3 milioane lei (23,8 mil. euro), în creștere cu 9%, distribuite astfel:
- 83% incendiu (97,7 mil. lei)
- 17% prejudicii cauzate terțelor persoane (8,4 mil. lei); fenomene meteo (4,3 mil. lei); prăbușiri/ alunecări de teren (3,5 mil. lei) și explozii (2,5 mil. lei) și furturi (1 mil. lei)
În 2023, Groupama a plătit 542 de dosare de daună pentru bunuri și proprietăți PJ, iar cea mai mare dauna achitată a fost de 4,7 milioane lei. Cele mai frecvente 5 riscuri care au generat daunele plătite sunt: 30% furtună, 18% inundație de la vecini, 15% conductele de apă sparte, 10% vandalism/ furt, 8% incendiu.
Pe lângă măsurile concrete privind normele legale de apărare împotriva riscurilor, cu Asigurarea de incendiu şi alte calamităţi, vei avea certitudinea că, indiferent de riscurile la care sunt expuse: sediul afacerii tale, halele de producție, unitatea de desfacere dar și bunurile, utilajele, stocurile de marfă, materiale și materiile prime asigurate, vei depăși mai ușor eventualele probleme, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al timpului necesar remedierii daunelor. Acestea din urmă înseamnă de cele mai multe ori întreruperea activității business-ului și generarea de pierderi. De aceea, complementar asigurării imobilului, îți poți asigura și pierderile de profit brut cauzate de întreruperea temporară, parțială sau totală a activității, în urma unor evenimente asigurate.
Asigurarea de incendiu şi alte calamităţi este un produs flexibil care permite asigurarea clădirilor şi/ sau a conţinutului acestora în 3 variante de acoperire, în funcție de nevoile afacerii tale. În varianta Standard ai incluse riscuri ca incendiu, trăsnet, explozie, căderea aparatelor de zbor, varianta Extinsă are în plus inundație, furtună, prăbuşiri sau alunecări de teren și greutatea zăpezii, iar varianta Toate riscurile, fiind cea mai cuprinzătoare, acoperă în plus cutremurul, avarii ale instalaţiilor de apă, canalizare sau încălzire centrală, inundaţia de la vecini, furtul, lovirea de către vehicule, unda sonică, căderi de corpuri, riscuri politice, vandalism.
Grijile sunt multe atunci când te confrunți cu un eveniment care produce pagube clădirilor sau bunurilor tale, de aceea noi ne-am ocupat de simplificarea procesului de daună:
- autoconstatare, îți primești banii în cont în maximum 72 de ore de la acord, pentru daune mai mici de 10.000 lei
- plata unui avans de 30%, în 72 de ore de la depunerea declarației de acceptare a despăgubirii parțiale
- plata finală garantată, în 15 zile de la depunerea declarației de acceptare a despăgubirii
- notificarea online a daunei.
Provocările și momentele dificile fac parte din viața oricărui antreprenor, nu le poți evita și nu le poți prezice, dar le poți asigura cu polița potrivită. Sperăm că acest material te-a ajutat să o descoperi și să înțelegi mai bine ce poate face pentru tine
Fă pasul către un viitor asigurat și cere o o ofertă de asigurare.
Pentru informaţii suplimentare poți consulta asistentul virtual Amelie (24/7) pe groupama.ro, poţi scrie pe relatii.clienti@groupama.ro, poți suna la AloGroupama 0374.110.110 (luni – vineri, între 8:00 – 18:00) sau contacta reţeaua de vânzători și parteneri Groupama.