CCI Brașov susține mediul de afaceri brașovean în integrarea refugiaților din Ucraina

CCI Brașov susține mediul de afaceri brașovean în integrarea refugiaților din Ucraina

CCI Brașov susține mediul de afaceri brașovean în integrarea refugiaților din Ucraina 1130 841

Camera de Comerț și Industrie Brașov  împreună cu Primăria Brașov și AJOFM Brașov, își dorește să sprijine atât companiile brașovene care sunt în căutarea forței de muncă, cât și  cetățenii ucrainieni  care doresc să se integreze și să rămână la Brașov, pe termen mediu și lung și care doresc  un loc de muncă.

Camera de Comerț și Industrie Brașov, în calitate de reprezentant al intereselor mediului de afaceri brașovean, își dorește să identifice nevoile companiilor brașovene și să le coreleze cu competențele forței de muncă ucrainiene care se află în prezent la Brașov.

În acest sens, companiile brașovene care doresc să integreze refugiați sunt rugate să ne transmită locurile de muncă pe care le au disponibile pentru a crea o bază de date la care va avea acces forța de muncă ucraineană.

Conform datelor furnizate de Primăria Brașov, până în momentul de față la CATTIA (Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri) au fost înregistrați peste 1200 de refugiati ucrainieni din care 75% și-au manifestat intenția de a rămâne la Brașov, de aceea integrarea pe termen mediu și lung este importantă de luat în considerare, cu atât mai mult cu cât în județul Brașov este nevoie de forță de muncă.

În perioada imediat următoare, vor fi abordate aspectele legislative și procedurile de angajare a cetățenilor ucrainieni și vor fi analizare oportunitățile concrete de angajare a acestora în zona Brașovului, astfel încât să se concretizeze printr-un matchmaking.

După începerea războiului din Ucraina, CCI Brașov s-a implicat într-o campanie umanitară de strângere de ajutoare  pentru a veni în sprijinul refugiaților din țara vecină și a ajutat în colectarea de materiale necesare :pături, produse de igienă, medicamente, cu excepția antibioticelor,  lapte praf,  scutece pentru copii, baterii,  fructe.  Toate acestea sunt posibile cu implicarea mediului de afaceri brașovean, companii membre sau nu ale C.C.I. Brașov.

CCI Brasov vă stă la dispoziție pentru orice informație suplimentară sau pentru stabilirea unei întâlniri pe acest subiect.

Contact

Alina Groșanu – Director  Departament Juridic Arbitraj Resurse Umane

0728 137 736

alina.grosanu@ccibv.ro

Andreea Ivașcu – Director  Departament Marketing & PR

0754 853 449

andreea.ivascu@ccibv.ro