Consolid8 Festival

Consolid8 Festival

Consolid8 Festival 945 708

În perioada 7-9 octombrie 2022 s-a desfășurat la Brașov,  primul festival dedicat tehnologiei verzi și soluțiilor sustenabile de impact.

O echipă de antreprenori români a organizat la Brașov prima ediție a consolid8 Festival – eveniment dedicat tehnologiilor sustenabile și soluțiilor verzi pentru mediul de business.

Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Brașov au avut plăcerea să trăiască experiența Festivalului Consolid8 în care au fost invitați speakeri valoroși și au fost abordate teme de interes și mare actualitate precum tehnologie, sustenabilitate, inovare, energie verde, dar și importanța resurselor umane, a echipelor de experți și specificitățile noilor generații.

În cadrul evenimentului, Camera de Comerț și Industrie Brașov a prezentat participanților din mediul de business Programele de Dezvoltare a Abilităților Digitale pe care le oferă gratuit IMM-urilor, din dorința de a contribui la creșterea organică a afacerilor din Regiunea Centru’’

consolid8 Festival, un eveniment unic, dedicat companiilor și organizațiilor din mediul antreprenorial, interesate de tehnologii sustenabile și soluții inovative, a fost organizat anul acesta, în premieră, la Brașov, în perioada 7-9 octombrie 2022.

Pentru prima ediție a festivalului, consolid8 Festival a reunit la Brașov experți și futurologi, start-up-uri și investitori de impact, reprezentanți relevanți ai ecosistemului antreprenorial. Au avut loc dezbateri fructuoase și au fost împărtășite soluții locale și internaționale pe teme precum sustenabilitate și tehnologii verzi, inovaţie, cunoştinţe, dezvoltarea aptitudinilor, creativitate, parteneriate, inspirație, construirea ecosistemului, sprijinirea creșterii durabile.

De ce la Brașov?

  • Brașovul are o poziție strategică în inima țării. Este al doilea cel mai vizitat oraș din România și este ușor accesibil vizitatorilor cu mașina, autobuzul, trenul și începând cu 2023 cu avionul. Datele statistice din 2017 ne arată că este și al doilea oraș cel mai vizitat de străini.
  • Brașov este primul municipiu din România care are energie 100% regenerabilă. În 2022, unitățile de învățământ, instituțiile publice și de cultură, iluminatul public și semafoarele din Brașov au trecut la un consum de energie electrică 100% verde.
  • Brașovul este unul dintre primele orașe din România în care au fost implementate inițiative de SMART CITY.