DESCOPERĂ CARTA ALBĂ A TURISMULUI DIN ROMÂNIA – GROUPAMA

DESCOPERĂ CARTA ALBĂ A TURISMULUI DIN ROMÂNIA – GROUPAMA

DESCOPERĂ CARTA ALBĂ A TURISMULUI DIN ROMÂNIA – GROUPAMA 1909 905


Industria turismului din România are o dinamică rapidă și capacitatea de a se adapta rapid la schimbările de pe piață și tendințele mereu în evoluție. Cu un număr mare de jucători pe piață, turismul contribuie semnificativ la economia țării, generând locuri de muncă și venituri importante. Totuși, această industrie se confruntă și cu provocări precum lipsa de predictibilitate, fluctuațiile economice și schimbările legislative.

Cele mai noi statistici, informații și rezultate despre industria turismului se regăsesc acum în Carta Albă a Turismului din România, o lucrare aflată la a treia ediție, realizată de Consiliului Național al IMM-urilor din România, Groupama Asigurări și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Lucrarea este o cercetarea științifică care prezintă principalele caracteristici, riscuri, vulnerabilități și oportunități ale sectorului turistic, cu scopul de a influența viitoarele politici publice în domeniu.

Rezultatele  reflectă faptul că cei mai importanți trei factori pozitivi pentru afacerile din turism sunt:

  • clienții/ vizitatorii repetitivi (67%)
  • clienții/ vizitatorii noi (55%)
  • prețul (43%)

De asemenea, rata medie de revenire (la nivelul întregului eșantion) se ridică la 33%, în scădere cu aproximativ 12% față de nivelul înregistrat în anul 2019.

Principalele riscuri mari identificate de către antreprenorii/ managerii din turism în anul 2023 se referă la: costul materiilor prime și al energiei (pentru restaurante, în principal), lipsa de stabilitate legislativă (pentru unitățile de cazare), dar și legislația inadecvată (pentru agențiile de turism).

Și în industria ospitalității, la fel ca în oricare alta, este bine să ai un partener de încredere cu care să poți naviga la fel de ușor printre oportunități sau provocări, să știi că indiferent de obstacol, vei avea pe cine să te bazezi pentru a-l putea depăși. Tocmai de aceea, noi, cei de la Groupama, suntem alături de antreprenorii din industria turismului cu soluțiile de asigurare potrivite pentru afacerile lor, fie că vorbim de asigurările de clădiri și bunuri, asigurări specifice domeniului HoReCa, asigurări de răspundere civilă sau asigurări de viață și sănătate, atât de utile ca mijloc de atragere și motivare a forței de muncă.

Pentru informaţii suplimentare poți consulta asistentul virtual Amelie (24/7) pe groupama.ro, poţi scrie pe relatii.clienti@groupama.ro, poți suna la AloGroupama 0374.110.110 (luni – vineri, între 8:00 – 18:00) sau contacta reţeaua de vânzători și parteneri Groupama.