DIGITAL UP: O CAMPANIE REALĂ PENTRU O LUME DIGITALĂ

DIGITAL UP: O CAMPANIE REALĂ PENTRU O LUME DIGITALĂ

DIGITAL UP: O CAMPANIE REALĂ PENTRU O LUME DIGITALĂ 948 709

Digital UP – Dezvoltarea Antreprenorială pentru IMM-uri” reprezintă un proiect național organizat de către CONAF, powered by Vodafone Romania. La data de 19 octombrie 2022, ora 10:30 sunteți invitați să luați parte la cea de-a doua ediție, care va avea loc la hotelul Qosmo Brașov.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a demarat proiectul DigitalUP, cu scopul de a pune față în față antreprenorii, cu factori de decizie din administrația centrală și locală, cu companii multinaționale furnizoare de soluții digitale, în scopul definirii unor instrumente de accelerare a IMM-urilor locale, o trambulină pentru o scalare inteligentă a afacerilor.

România este pe locul 27 din 27, în topul european al progresului digital și oricât ne-am mândri cu inteligența copiilor noștri, avem datoria nu numai să ținem pasul cu ei, dar și să îi determinăm să rămână în piața muncii din România, alături de noi. Nu putem face asta fără un mediu de business tehnologizat, aliniat la tendințele europene și mondiale.

Paradoxal, radiografia României digitale este o combinație de slăbiciuni și oportunități. Avem avantajul conectivității peste nivelul mediu european, al costurilor reduse, însă ponderea celor care utilizează aceste oferte este sub media europeană. Nivelul așa numitei alfabetizări digitale este de numai 31%, aproape jumătate din media europeană (58%).

Avem specialiști talentați, dar, pentru a ajunge la abilitatea de a folosi acest avantaj, avem nevoie de investiții. Mai vem, însă, și un alt avantaj: în România, femeile reprezintă 26% dintre specialiștii în tehnologia informației, în timp ce media europeană este de 19%.

Implicarea CONAF în proiecte care susțin dezvoltarea digitală a afacerilor mici și mijlocii se datorează exact acestui scor favorabil, care ne plasează pe primele locuri în clasamentul punctual al participării femeilor în domeniul tehnologiei informației.

Acțiunile noastre nu se opresc la 6 orașe cheie din România, în care să stăm față în față până găsim o soluție. Vrem să construim o modalitate funcțională de comunicare între antreprenori și furnizorii de instrumente digitale funcționale, fie că se numesc autorități, foruri decizionale sau companii.

La sfârșitul acestui proiect vom avea lucruri palpabile, foi de parcurs pentru guvernanții noștri, chei de logare într-o sferă digitală accesibilă antreprenorilor din orice domeniu.

Pentru informații suplimentare puteți obține accesând link-urile de mai jos: