Manifestare expozițională internațională la Miami în perioada 31 mai – 2 iunie 2023

Manifestare expozițională internațională la Miami în perioada 31 mai – 2 iunie 2023

Manifestare expozițională internațională la Miami în perioada 31 mai – 2 iunie 2023 947 709

În perioada 31 Mai – 2 Iunie 2023 se va desfășura la Miami evenimentul:

World of Travel Trade & Taste EXPO.

Evenimentul, care se va desfășura la Centrul de Convenții din Miami,  promovează dezvoltarea durabilă, creșterea durabilă a țărilor, precum și colaborarea cu întreprinderi, hoteluri, transport, comerț, și alte asociații de afaceri care participă și ajută la  întărirea comerțului, a investițiilor și  a industriei turismului pe piața din SUA / America de Nord.

Companiile, organizațiile, inclusiv din comerț, investițiile, asociațiile de turism, ospitalitate, transport și alte întreprinderi își pot prezenta și reprezenta serviciile și produsele pe parcursul a 3 zile prin participarea la  întâlniri B2B, întâlniri cu publicul  internațional,  în spațiul expozițional dedicat, sau pavilion.

Nu se percep  taxe suplimentare pentru înregistrarea delegaților iar biletele vor fi   furnizate de către organizatori.

Romania Travel, Trade, Investment Road Show 2023 (sau mai 2024)
În timpul WTTT EXPO, se poate rezerva o zonă, pe parcursul uneia dintre cele 3 zile, și pentru a facilita colaborarea, promovarea, consolidarea legăturilor comerciale internaționale,  cu SUA, America de Nord sau alte țări participante.

World of Travel Trade & Taste EXPO – Marketplace pentru schimburi de afaceri globale
De asemenea, se pot folosi sălile / mesele rotunde dedicate pentru a promova discuții despre industrie, oportunități de afaceri, economie, probleme de comerț exterior, oportunități de investiții, proiecte, import și export, primirea de  invitați oaspeți, membri, precum și prieteni și alții să se alăture întâlnirilor și adunărilor dvs. (sălile sunt în funcție de disponibilitatea în momentul rezervării). Vom oferi bilete de intrare gratuite pentru oaspeții companiilor  care participă.

Spațiul de expoziție în timpul WTTT EXPO Miami:
Se poate  rezerva spațiu de expoziție (în funcție de disponibilitate) pentru a împărtăși  idei de afaceri cu colaboratorii, partenerii din turism și asociațiile, conectându-vă cu parteneri existenți sau noi, inclusiv pentru a face afaceri cu comerțul internațional, industria călătoriilor – din America de Nord, Caraibe, LATAM sau alte țări participante.

Cei interesați se vor  înregistra accesân butonul de mai jos.

Eveniment de gătit, gust, prezentări culturale:
Țările culinare, ospitalitatea și membrii pot promova gastronomia, gustul, băuturile și degustarea.
Pavilioanele de țară pot, de asemenea, să-și aducă proprii bucătari pentru demonstrații de gătit pentru a promova moștenirea culturală, turismul culinar și produsele comerciale naturale.

Agenda evenimentului:
– 31 mai 2023 Summit/cina miniștrilor la care sunt invitate ministerele turismului, ambasadorii și consulii generali din țări.
– Prezentări de țări legate de dezvoltare durabilă, comerț, investiții: vor avea loc la Centrul de Convenții din Miami Beach în perioada 31 mai până pe 2 iunie.
– Conferința FinTech va avea loc pe 2 iunie.

__________________________________________________________________________
Repere cheie:
Cea de-a șasea ediție a World of Travel Trade and Taste Expo, la Centrul de Convenții din Miami Beach, plus săli suplimentare pentru seminarii și conferințe.

WTTT EXPO Pavilioane de etaj sunt împărțite și sunt dedicate peste 100 de țări pentru crearea de rețele de la călătorii, la nivel de bază al industriei comerciale până la guverne, pentru a se întâlni, saluta, întreprinde afaceri față în față, crearea de rețele și, în același timp, pentru a discuta angajamentele, responsabilitățile în protejarea comerțului durabil , export, dezvoltare import, industria turismului, tehnologii ecologice. Ministerele, agențiile ONU și ONG-urile împreună în timpul seminariilor, prezentărilor pentru a împărtăși ceea ce trebuie făcut atât la nivel local, cât și la nivel global, sprijinind turismul responsabil global, resursele naturale, produsele alimentare durabile, proiectele de investiții comunitare, moștenirea culturală, biodiversitatea și multe altele.

Industria turismului – touroperatori, asociații de călătorie pentru a realiza rețele b2b atât pentru inbound, cât și pentru outbound. WTTT va permite participarea a peste 1000 de cumpărători găzduiți și comerciali.
• Ministerele Turismului, Investițiilor, Comerțului, Economiei, precum și Asociațiile din hoteluri, gastronomie, băuturi, companii aeriene, industrii de croazieră și altele își vor putea reprezenta produsele și serviciile în cadrul pavilioanelor dedicate relevante.
• Dineul miniștrilor, cu accent pe prezentări legate de comerț responsabil, investiții, turism, conservarea/menținerea biodiversității, siturile de patrimoniu național, parcuri naționale, proiecte educaționale și comunitare etc.
• Consulul general regional/ambasadele/delegațiile responsabile cu schimburile B2B, promovarea comerțului din țările lor, afaceri, prezentări legate de oportunități de investiții, export, turism responsabil etc.
• Comitetele de investiții internaționale, consiliile, își vor putea reprezenta membrii, destinațiile, produsele, serviciile și oportunitățile de investiții în timpul seminariilor, conferințelor.
• Camerele de comerţ, consiliile judeţene, consiliile de dezvoltare economică din regiune şi din străinătate sunt capabile să reprezinte industriile, turismul, comerţul, oportunităţile de investiţii, cu accent principal pe agricultura naturală, produse bio/băuturi, tehnologii şi produse ecologice.
• Seminarii educaționale, conferințe susținute de țări și lideri ai industriei legate de comerț, industria călătoriilor, investiții și multe altele.
• În timpul WTTT EXPO vor avea loc evenimente secundare legate de finanțe, bancare și în special cu accent și dezvoltarea tehnologiei fintech și blockchain, rolul acesteia, reglementări, valori mobiliare în industria globală de călătorii, comerț.
Seminare paralele de 3 zile, conferințe din diferite țări, lideri din industria comerțului turistic legat de comerț responsabil, investiții, turism, conservarea și menținerea biodiversității, moștenirea culturală, siturile de patrimoniu național, parcuri naționale și proiecte comunitare etc.
• Prezentări despre dezvoltarea turismului responsabil pentru a contribui la eforturile de conservare a mediului prin promovarea practicilor durabile.
• Proiecte de investiții în turism: conferințe legate de industria turismului, proiecte de dezvoltare, pentru a ajuta și promova industria turismului.
• Promovarea turismului cultural și culinar: EXPO va prezenta mâncare și băuturi noi din întreaga lume, oferind participanților oportunitatea de a experimenta și de a descoperi noi destinații.
• Noi pachete turistice: oportunitate de a întâlni noi parteneri, profesioniști din industria turismului, cum ar fi tour-operatori, hotelieri și organizații de marketing pentru destinații, și de a afla despre cele mai recente tendințe și evoluții din industria de turism, de a selecta noi destinații, produse, servicii, networking pentru oferte exclusive și multe altele.
• Conservarea culturală: conservarea culturilor locale prin promovarea obiceiurilor și practicilor tradiționale în rândul vizitatorilor.
• Dezvoltare economică: generarea de venituri pentru comunitățile locale prin crearea de locuri de muncă și afaceri pentru a ajuta la reducerea sărăciei și la îmbunătățirea nivelului de trai al rezidenților.
• Turism durabil: promovarea modului de a contribui la minimizarea impactului negativ al turismului asupra mediului și comunităților.

Firma americană Amavi Vinum (office@amavivinum.com, persoană de contact: Armand Măstăcăneanu) a întreprins o serie de demersuri – în nume propriu – pentru identificarea unui număr de cel puțin 3 firme românești potential interesate să participe la această manifestare expozițională internațională (în vederea obținerii celei mai bune oferte de preț pentru un stand propriu ar trebui asigurată participarea unui număr de cel puțin 8 companii), care va avea loc la Miami în perioada 31 mai – 2 iunie a.c., fiind discutate, cu organizatorii, o serie de aspecte inclusiv de natură financiar-logistică.

Având în vedere că trebuie dat un răspuns organizatorilor până pe data de 31 martie a.c. referitor la interesul de participare sau nu, faptul că firmele identificate (până în prezent) sunt din zona industriei vinului, dar profilul manifestării este general (fiind încurajată promovarea comerțului general, al turismului, artei culinare, oportunităților de investiții), ar fi oportună participarea directă atât a unor companii românești, dar și a unor companii din țara noastră, deja prezente în piață (pentru a evita cheltuielile de transport international, de exemplu).

Pentru detalii suplimentare, vă rog să-l contactați în mod direct pe domnul Armand Măstăcăneanu la adresa de e-mail de mai sus.

Material primit prin amabilitatea Domnului  Razvan DUMITRESCU –Minister Counselor for Economic Affairs, Ambasada României în SUA

1607 23rd Street NW, Washington, DC 20008
Cell:      +1 202 8730063
Fax:      +1 202 2324748
E-mail:  washington.economic@mae.ro
Web:    http://washington.mae.ro