Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN 2560 1032

Centrul EEN Brașov din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov vă prezintă oportunitățile de afaceri la nivel internațional aferente perioadei

IANUARIE-FRBRUARIE 2024


BRBE20240226003 – Producător belgian de mobilier caută parteneri pentru furnizarea de lemn

Țara: Belgia
Tip: Cerere
Descriere:

Compania este un producător belgian de mobilier pentru scaune cu fabrici de producție în România și Ucraina.

Principalele piețe sunt situate în Europa. În prezent, compania caută în mod activ parteneri noi, durabili, care sa furnizeze de lemn pentru fabrica de producție din România. Există un interes puternic în explorarea oportunităților pentru achiziționarea de lemn de esență tare în vrac, în special fag, stejar sau frasin.

Sunt interesati sa achizitioneze lemn masiv de fag, stejar sau frasin cu o grosime de 27 mm si 32 mm; cu o lungime de (minim) 4 metri, neuscat si asta pentru volume de 100m³ – 200m³ – 300m³ si 500m³.

Tipul și rolul partenerului:
Compania cauta o cooperare durabilă și parteneriate de încredere. Furnizare de produse de calitate.

Tip de parteneriat: Contract de furnizare


BOTR20240219022- O companie din Turcia care lucrează în domeniul dezvoltării software caută parteneri internaționali cu care sa colaboreze în cadrul unor contracte comerciale și de externalizare

Țara: Turcia
Tip: Ofertă
Descriere:

Compania din Turcia oferă expertiză vastă și profesionalism avansat în industria software. Cu o experiență de 5 ani în sector, oferă clienților lor o gamă largă de produse și soluții personalizate.

Gama lor de produse include software de infrastructură de comerț electronic, sisteme CRM (Customer Relationship Management), soluții ERP (planificarea resurselor întreprinderii), design și dezvoltare site-uri corporative, E-SIGNATURE și servicii de transformare electronică. Aceste produse sunt concepute pentru a sprijini companiile în fiecare etapă a evolutiei lor de transformare digitală.

Capacitatea de producție este susținută de flexibilitatea oferită de echipa lor mare și experimentată. Acest lucru le permite să dezvolte proiecte rapid și să livreze produse clienților rapid.

Angajamentul lor față de calitate și securitate este susținut de certificări în standarde internaționale precum ISO 9001 (Sistemul de management al calității), ISO 27001 (Sistemul de management al securității informațiilor), ISO 20000-1 (Managementul serviciilor de tehnologie a informației), ISO 10002 (Satisfacția clienților și reclamații) și ISO 22301 (Sistemul de management al continuității afacerii). Aceste certificări atestă calitatea și fiabilitatea produselor și serviciilor, dedicarea față de satisfacția clienților și angajamentul de a asigura continuitatea afacerii.

Compania turcă îmbrățișează mediul în continuă schimbare și evoluția tehnologiei, urmărind să ofere clienților cele mai actuale și eficiente soluții. Compania va continua să dezvolte și să ofere soluții software inovatoare și personalizate pentru a face procesele de afaceri ale clienților mai eficiente și mai profitabile.

Tipul și rolul partenerului:
Abordare inovatoare: preferă să lucreze cu parteneri care țin pasul cu schimbările și evoluțiile continue din industrie și pot oferi soluții inovatoare. Acest lucru este esențial pentru satisfacerea eficientă a nevoilor clienților și pentru obținerea unui avantaj competitiv pe piață.

Concentrarea pe client și capacitatea de personalizare: Este important ca potențialii parteneri să aibă capacitatea de a personaliza proiectele în funcție de nevoile clienților și de a lucra cu o abordare axată pe satisfacția clientului.

Continuitatea afacerii și managementul riscului: Partenerii cu certificări ale sistemului de management al continuității afacerii, cum ar fi ISO 22301, asigură durabilitatea neîntreruptă a serviciilor chiar și în situații neașteptate. Capacitatea de gestionare a riscurilor este o trăsătură fundamentală pe care compania o caută în parteneriate.

Tip de parteneriat: Contract comercial, Contract de externalizare


BOCZ20240223006- O companie din Cehnia care comercializeaza turbine de ventilație caută parteneri de afaceri în Bulgaria, România și Serbia

Țara: Cehia
Tip: Ofertă
Descriere:

O companie cehă cu 30 de ani de experiență în vânzarea și instalarea turbinelor de ventilație ar dori să-și extindă piața pe care activeaza prin angajarea într-o cooperare pe termen lung cu parteneri străini din Bulgaria, România și Serbia. Turbinele sunt potrivite pentru ventilarea acoperișurilor, ventilarea blocurilor, acoperișul etc. Compania ar dori să găsească noi intermediari comerciali care să coopereze în baza unui contract comercial sau a unui contract de furnizare.

Principiul de funcționare al turbinelor de ventilație:
Turbinele de ventilație utilizează forța vântului pentru a crea o mișcare de rotație. Această rotație generează o presiune negativă în interiorul turbinei, care aspiră aerul din spațiul înconjurător. Acest principiu simplu permite o ventilație eficientă și naturală a clădirilor, fără a consuma energie electrică.

Beneficiile utilizării turbinelor de ventilație:

  1. Controlul temperaturii și umidității:

Turbinele de ventilație contribuie la menținerea unei temperaturi optime în interiorul clădirilor, prin evacuarea aerului cald și umed. Acest lucru este esențial pentru a crea un climat interior confortabil și sănătos, reducând totodată riscul de apariție a mucegaiului și igrasiei.

  1. Sisteme hibride pentru clădiri înalte:

Compania oferă o gamă variată de sisteme hibride care pot fi adaptate cu ușurință la nevoile specifice ale clădirilor înalte.

  1. Eficiență sporită în clădirile industriale:

Turbinele de ventilație sunt utilizate pe scară largă în clădirile industriale pentru a reduce căldura și umiditatea excesivă. Sistemele hibride pot fi integrate cu ușurință cu turbinele cu acțiune automată pentru a optimiza performanța ventilației.

  1. Reglare automată și preciză:

Un avantaj semnificativ al sistemelor hibride este posibilitatea de a le conecta la un senzor de temperatură și umiditate. Senzorul va ajusta automat viteza de rotație a turbinelor, asigurând o ventilație optimă în funcție de parametrii mediului interior.

  1. Produs unic cu beneficii multiple:

Turbina oferită de companie este un produs inovativ care utilizează energia eoliană pentru a oferi multiple beneficii:
Economisește energie electrică: Spre deosebire de ventilatoarele electrice, turbinele nu consumă energie electrică, reducând costurile de operare ale clădirii.
Scade umiditatea: Ventilația eficientă previne acumularea excesivă de umiditate, reducând riscul de apariție a mucegaiului și igrasiei.
Oferă confort: Asigurarea unui climat interior optim contribuie la un sentiment de confort sporit pentru ocupanții clădirii.
Prelungește durata de viață a acoperișului: Ventilația continuă a învelișului acoperișului elimină umiditatea, prevenind deteriorarea prematură a materialelor.

  1. Oportunități de colaborare:

Compania caută parteneri interesați de a valorifica potențialul turbinelor de ventilație. Partenerii vor beneficia de:
Acces la un produs inovator și unic;
Suport tehnic și know-how din partea companiei cehe;
Posibilitatea de a obține reprezentarea exclusivă în regiune;
Apel la acțiune: Compania invită firmele interesate de colaborare să o contacteze pentru a afla mai multe detalii despre produs, beneficiile sale și oportunitățile de parteneriat.

Tipul și rolul partenerului:
Compania cehă caută în principal un partener de încredere care activează în domeniul construcțiilor care este dechis inovației. Experiența în domeniul acoperișurilor este, de asemenea, un avantaj.

Partenerul de afaceri ar trebui să ajute la intrarea pe noi piețe. Parteneriatul ar include vânzarea produselor și activități de marketing. Partenerul poate primi o reprezentare exclusivă.

Partenerul va primi tot sprijinul necesar din partea companiei cehe.

Tip de parteneriat: Contract comercial, Contract de furnizare


BOIT20240223030- Firma italiană care se ocupa de prăjirea boabelor de cafea, măcinare și ambalare în pungi sau capsule, caută distribuitori

Țara: Italia
Tip: Ofertă
Descriere:

Compania italiană are sediul în sudul Italiei și are o experiență de peste 40 de ani în industrie.

Aceasta se ocupa de toate fazele procesului tehnologic: cercetarea și selecția materiilor prime, prăjirea și distribuția cafelei, toate pentru a garanta clienților cea mai bună ceașcă de cafea.

Acest proces implică toți angajatii companiei, oameni care își iubesc meseria, care investighează procesele și sunt actualizați în permanență. Cercetarea, studiul și inovația din spatele fiecărui amestec reprezintă valoarea adăugată a companiei.

Oferta nu se limitează la linia de cafea, compania se angajează să selecteze cele mai bune produse complementare pentru a servi întotdeauna un produs de înaltă calitate, pentru cei care aleg o alternativă la cafea sau pentru cei care doresc să experimenteze noi arome (cum ar fi cafeaua de orz), Cafea Ginseng, Lichior de cafea, Cremă de cafea,….).

Angajamentul echipei de Cercetare și Dezvoltare a companiei, în continuă evoluție, constă și în cercetarea și utilizarea constantă a materialelor ecodurabile cu impact redus asupra mediului inconjurator.

Compania operează în Europa de Nord și Europa de Est, în prezent în 4 țări.

Este interesat sa ia contact cu importatori, distribuitori si angrosisti straini interesati de produsele companiei.

Tipul și rolul partenerului:
Compania caută parteneri care ar trebui să fie introduși pe piața locală și specializați în Ho.Re.Ca..

Tip de parteneriat: Contract comercial


TODE20240221004 – Sistem german de management al scurgerilor bazat pe inteligență artificială pentru sisteme de aer comprimat pentru reducerea costurilor cu energia

Țara: Germania
Tip: Oferta Tehnologica
Descriere:

Un IMM din Germania este specializat în optimizarea sistemelor de aer comprimat, ceea ce poate duce la economii considerabile de energie. Sistemele de aer comprimat reprezintă aproximativ 10-15% din necesarul total de energie al majorității companiilor și oferă un potențial semnificativ de economisire.

O problemă principală a sistemelor de aer comprimat sunt pierderile prin scurgeri, care pot fi reduse prin sistemul de management al scurgerilor bazat pe inteligență artificială (AI) dezvoltat de compania germana. Sistemul se bazează pe un algoritm de detectare a scurgerilor, care furnizează și evaluează automat date privind pierderile prin scurgeri în timp real. Acest lucru permite identificarea potențialului de economisire și ajustarea sistemului de aer comprimat. Mai mult, sistemul oferă recomandări de acțiune și opțiuni de implementare.

Pe lângă economiile de cost care cresc constant din cauza prețurilor crescute la energie, certificatelor CO2 etc., acest lucru permite, de asemenea, companiilor să devină mai sustenabile și să reacționeze la presiunea politică asupra companiilor industriale de a lua măsuri.

Tehnologia se adresează companiilor medii și mari care utilizează aerul comprimat ca sursă de energie și doresc să își reducă în mod sustenabil costurile cu acest tip de energie.

IMM-ul caută contracte comerciale cu asistență tehnică cu companii industriale ca parteneri pilot care sunt interesați să implementeze sistemul bazat pe inteligență artificială al companiei pentru a identifica potențiale economii pe care nu le-au conștientizat anterior. Împreună cu unii parteneri, IMM-ul poate oferi, de asemenea, implementarea acestui potențial cu măsuri care conduc la o rentabilitate a investiției foarte bună (mai puțin de un an).

Cu toate acestea, IMM-ul este, de asemenea, deschis la alte tipuri de cooperare, cum ar fi: dezvoltarea ulterioară a tehnologiei în cadrul unui acord de cooperare tehnică, acorduri de investiții sau un parteneriat cu parteneri din sectorul aerului comprimat sau din sectorul energetic interesați să își completeze portofoliul cu sisteme de aer comprimat pe care le pot oferi apoi clienților lor, ceea ce ar putea duce și la un acord de distribuție.

Tipul și rolul partenerului:
Tipuri de parteneri căutați: Companii din mediul industrial

Domeniu specific de activitate al partenerului: Companii industriale care utilizează o cantitate semnificativă de aer comprimat (de la o capacitate instalată de compresor de aproximativ 50kW)

Sarcini de îndeplinit de către partenerul căutat/Rolul așteptat al partenerului:

Parteneri pilot: Ar trebui să fie interesați de o îmbunătățire și o reproiectare durabilă a managementului lor energetic. Introducerea sistemului bazat pe inteligență artificială al IMM-ului pentru a identifica potențialele economii de energie pe care nu le-au luat in considerare anterior.

IMM-ul poate oferi, de asemenea, realizarea acestui potențial prin recomandări și măsuri care conduc la o rentabilitate a investiției foarte bună (mai puțin de un an).

Parteneri strategici:

Parteneri din sectorul aerului comprimat sau din sectorul energetic.

Partenerii ar trebui să fie interesați de extinderea modelului lor de afaceri și completarea portofoliului către sisteme de aer comprimat pe care le pot oferi apoi clienților lor, putând conduce în cele din urmă și la un model de distribuție.

Tip de parteneriat: Contract comercial


BRPL20240226007- Distribuitor polonez de vinuri și alimente caută furnizori noi pentru următoarele produse: Vinuri, Brânzeturi, Mezeluri fine (specialități din carne rece)

Țara: Polonia
Tip: Cerere
Descriere:

Distribuitorul polonez de alimente gourmet și vinuri caută furnizori noi din Europa. Compania își vinde produsele clienților business de diverse dimensiuni, precum magazine, hoteluri și restaurante, dar și direct clienților finali prin propriul concept store de vinuri și delicatese din Cracovia. Deși înființată în 2022, compania a reușit deja să își creeze o bază de clienți fideli.

În prezent, caută furnizori europeni noi de vinuri, brânzeturi și mezeluri de calitate superioară. Distribuitorul își dorește o colaborare directă cu producători de tip boutique.

Compania este interesata în special de următoarele produse din carne: Prosciutto di Parma, San Daniele, Mortadella di Bologna, Spianata, Bresaola, Salam, Coppa, Jamon Iberico sau Speck austriac.

Pentru brânză, caută Brie, Camembert, Comte de înaltă calitate. Alte brânzeturi și mezeluri gourmet.

De asemenea, își doresc colaborări noi cu producători de vinuri, în special din Spania și Portugalia, dar și din alte țări europene.

Tipul și rolul partenerului:
Compania caută noi furnizori în Europa printre producătorii de tip boutique de vin, brânză și produse din carne rece.

Tip de parteneriat: Contract comercial, Contract de furnizare


BRDE20240223035 – Compania germană din industria lemnului dorește să-și extindă vânzările la nivel international și caută parteneri de afaceri

Țara: Germania
Tip: Cerere
Descriere:

Înființată în 1892, compania este condusă acum de a patra generație. Gaterul prelucrează atât lemn moale, cât și lemn dur, fiind prima companie de prelucrare a lemnului din regiune. De-a lungul anilor, compania a cunoscut o creștere constantă, marcată de extinderea facilităților prin construcția de noi depozite pentru cherestea. În 2004, compania a făcut un pas către sustenabilitate prin instalarea de panouri fotovoltaice. În 2006 a fost construită o centrală pe bază de rumeguș cu rețea de încălzire urbană pentru firmele din zonă.

Angajați cu înaltă calificare, dintre care majoritatea lucrează în cadrul companiei de mulți ani, utilizează tehnologie de ultimă generație.

Gama de produse include diverse produse din lemn moale sau dur. În ceea ce privește lemnul dur, prelucrează în principal fag, stejar și frasin. Din lemn moale produc cherestea pentru ambalaje, scânduri, grinzi, sipci și rame. Materiile prime din lemn rotund provin dintr-o rază de 30 km. Produsele din lemn moale au secțiunea pătrată/grinzi de 79×98, 98×98, 78×89. Grosimile pentru lemnul dur sunt 26/32/38/45/50/60/70/80/100.

Compania oferă servicii suplimentare: tăiere, uscare, tratament termic (IPPC, ISPM 15). Lemnul companiei poate fi livrat și pentru industria paleților. Au fost deja stabilite colaborări internaționale cu China, Italia, Vietnam, Taiwan, Dubai, Spania, Polonia și Thailanda.

Tipul și rolul partenerului:
Partenerul ar trebui să lucreze ca agent de vânzări/broker în lemn.

Tip de parteneriat: Contract comercial


BRAT20240223005 – O companie din Austria caută producător pentru căsuțe de păsări de înaltă calitate din lemn sau metal

Țara: Austria
Tip: Cerere
Descriere:

O companie austriacă caută un producător de locuri de hrana din lemn sau metal pentru păsări, cu un accent puternic pe sustenabilitate și calitatea produselor. Compania își vinde produsele doar online, concentrându-se pe selectarea produselor în funcție de cifrele actuale de vânzări și tendințele pieței.

Frima caută producători de locuri de hrana pentru păsări tradiționali, care își produc propriile modele și oferă etichetare privată, sau sunt dispuși să încheie un acord de agenție comercială pentru Amazon.

Sunt, de asemenea, interesați de un partener care va putea produce tăieturi de lemn sau tablă din date DXF. In cazul tăierilor de tablă, ar fi ideal ca firma să poată, de asemenea, să îndoaie, să sudeze și, eventual, să vopsească tablele.

Compania austriacă nu numai dezvoltă planuri și date de tăiere cu laser pentru propriile modele unice, dar își propune, de asemenea, să introducă pe piața europeană și alte produse pentru casă și grădină, cu accent pe producția locală și pe căile scurte de livrare.

Pentru ei, accentul pe sustenabilitate și adoptarea celor mai eficiente și echitabile metode de producție reprezintă o prioritate ridicată.

Inițial, se vor concentra pe regiunea DACH (Germania, Austria, Elveția), planul lor fiind de a extinde treptat disponibilitatea pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Tipul și rolul partenerului:
Partenerul căutat trebuie să aibă grijă de:
– producerea propriilor modele de căsuțe pentru păsări
– etichetare
– ambalarea produselor (ambalarea este asigurata de firma austriaca)
– livrare catre clientul final (doar daca este posibil)

Tip de parteneriat: Contract comercial


BOIT20220803021- Companie italiană de produse gastronomice caută un partener cu care sa colaboreze in baza unui contract de distribuție

O companie siciliană, înființată în 2005 în Caltanissetta, este specializată în producerea de paste, făină și produse de panificație de o calitate excepțională și cu arome unice. De-a lungul ultimilor 60 de ani, firma a acumulat o vastă experiență și a consolidat relațiile cu furnizorii săi, care oferă cel mai bun grâu certificat 100% sicilian. Utilizarea materiilor prime de înaltă calitate, combinată cu valorile puternice ale companiei și pasiunea aplicată în toate, permite crearea unor produse de înaltă calitate, cu excelente proprietăți nutritive.

Experiența îndelungată a companiei în prelucrarea grâului a fost folosită recent într-un nou domeniu gastronomic, ducând la producerea berilor și a Granamaro, un lichior infuzat cu grâu sicilian și ierburi. Firma caută un distribuitor internațional care să poată revinde produsele și să promoveze marca în alte țări.

Tipul și rolul partenerului:
Partenerul de afaceri ar trebui să aibă:
Experiență în domeniul alimentar: Aceasta asigură o înțelegere a pieței, a concurenței și a cerințelor clienților.
O rețea de vânzări extinsă: Acest lucru permite distribuirea eficientă a produselor către un număr mare de clienți.

Tip de parteneriat: Contract comercial


BRBG20240215003- Companie bulgară specializată în comerțul cu ridicata și cu amănuntul al dispozitivelor medicale și al produselor cosmetice medicale caută furnizori

Țara: Bulgaria
Tip: Cerere
Descriere:

O companie care se ocupă cu vânzarea cu ridicata și cu amănuntul a dispozitivelor medicale, în special în domeniul medicinei estetice, echipamentelor de protecție personală și consumabilelor generale, caută producători europeni de dispozitive medicale din domeniul medicinei estetice și producători de cosmetice medicale.

Compania dorește să își extindă portofoliul de produse și este interesată să importe și să distribuie produse înregistrate la nivel european, care să se alinieze angajamentului lor față de inovație și calitate.

Compania este interesată în special de următoarele tipuri de produse, pentru care caută sa incheie contracte comerciale: Cosmetice medicale testate; Dispozitive medicale din domeniul medicinei estetice.

Tipul și rolul partenerului:
Furnizori autorizați de cosmetice medicale și dispozitive medicale din domeniul medicinei estetice. Partenerii interesați trebuie să furnizeze:
– Oferta/catalogul de produse.
– Specificații tehnice/ingrediente pentru produsele oferite.

Experiența în cooperarea internațională este un avantaj.

Tip de parteneriat: Contract comercial

Contact

Ștefania Molea

0268 547 084

stefania.molea@ccibv.ro