Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN 2560 1032

Centrul EEN Brașov din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov vă prezintă oportunitățile de afaceri la nivel internațional aferente perioadei

MAI-IUNIE  2024


BOES20240610009 – Un IMM spaniol comercializeaza si distribuie produse gourmet de înaltă calitate. Acesta caută parteneri în baza unui acord de distribuție și/sau de agenție comercială

Țara: Spania
Tip: Oferta
Descriere:

Compania spaniolă are în prezent o linie gourmet care include dulciuri, mezeluri, conserve de fructe de mare, legume la conservă și foie gras, printre altele. Aceasta caută magazine, restaurante de lux, hoteluri, firme de catering (HORECA), angrosiști, retaileri și/sau distribuitori cu care să colaboreze în baza unui contract de agenție comercială pe termen lung sau a unui contract de servicii de distribuție pentru a-și crește vânzările internaționale și a crea o nouă rețea globală.

Principalele produse ale companiei:
Sardele / boquerones (pescuit cantabric – coasta de primăvară).
Conserve din mare (scoici, biban de mare, caracatiță, sardine…).
Păsări și foie gras (pate de potârniche, foie gras, prepeliță…).
Legume la conservă (sparanghel, ceapă fiartă, ardei, piparra…).
Ulei de măsline extravirgin (Evoo).
Alimentare (măsline, unt de sardele, nuci, boabe de cafea cu ciocolată neagră…).
Brânzeturi (maturate, unt, cu mucegai albastru, afumate…).
Mezeluri (torreznos de Soria, jambon iberic, chistorra de Navarra…).
Dulciuri (tocinillo de cielo, prăjituri cu migdale și portocale, palmeritas, tort rusesc, sobao pasiego (prăjitură tradițională cu unt și DOP)…).

Tipul și rolul partenerului:
Potențialii parteneri poate fi angrosiști, retaileri, distribuitori, magazine sau restaurante de lux, hoteluri, ori firme de catering (HORECA).

Compania își dorește o cooperare pe termen lung bazată pe un contract de agenție comercială sau pe un contract de servicii de distribuție.

Tip de parteneriat: Contract comercial
Link profil EEN: https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities/spanish-wholesaler-and-trader-high-quality-gourmet-products-looking-0


BOFR20240612017- O întreprindere franceză specializată în produse pentru aprinderea focului și produse de curățenie caută parteneri producători, designeri sau distribuitori în Europa pentru a valorifica o linie de producție cu performanțe ridicate

Țara: Franța
Tip: Ofertă
Descriere:

Această companie franceză s-a impus ca lider național în domeniul produselor pentru aprinderea focului. De asemenea, și-a diversificat activitatea către noi sectoare, precum produsele de curățenie pentru uz casnic.

Punând accent pe produse naturale, compania este angajată în dezvoltarea durabilă și în fabricarea locală a produselor sale, în Franța.

Societatea caută parteneriate în Europa cu:

 • Producători/laboratoare: pentru a-și fabrica produsele folosind linia lor de producție;
 • Distribuitori: dornici să își dezvolte propriul brand de produse;

Cu o prezență solidă pe piața din Franța alături de retaileri de top din industria alimentară, această companie dorește să stabilească parteneriate în Europa datorită capacității sale mari de producție, expertizei acumulate și respectării standardelor europene pentru detergenți.

Tipul și rolul partenerului:
Compania franceză își dorește parteneri pe termen lung în Europa, sub forma unui acord de subcontractare. Profilul ideal al partenerului poate fi: Distribuitor/ Importator

Tip de parteneriat: Contract commercial
Link profil EEN: https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities/french-sme-specialising-firelighters-and-cleaning-products-looking


TRAT20240612009- O companie austriacă caută parteneri pentru dezvoltarea în comun a unor dispozitive inteligente pentru birou, îmbunătățite cu inteligență artificială (AI). Aceste dispozitive vor avea rolul de a automatiza fluxul de lucru în cadrul întâlnirilor fizice

Țara: Austria
Tip: Ofertă
Descriere:

Compania austriacă este specializată în dezvoltarea și operarea soluțiilor locale de inteligență artificială (AI). În prezent, aceasta își propune să îmbunătățească productivitatea biroului prin intermediul unor fluxuri de lucru automatizate și a recuperării informațiilor în timp real în timpul întâlnirilor, prin dezvoltarea dispozitivelor de birou îmbunătățite cu AI. Aceștia caută parteneri cu experiență în fabricarea dispozitivelor inteligente pentru birou, cum ar fi microfoane sau difuzoare, pentru a dezvolta și integra în colaborare capacități AI în produsele lor, în cadrul unui contract de colaborare tehnologică.

Aspecte inovatoare:

 • Integrarea inteligenței artificiale (AI) în instrumentele de birou uzuale, utilizând modele AI cu consum redus de energie, adaptate nevoilor interacțiunilor din cadrul întâlnirilor fizice.
 • Procesarea datelor locale direct pe dispozitive sau pe servere locale, asigurând o securitate ridicată a datelor prin evitarea soluțiilor bazate pe cloud. Puterea de procesare AI va fi furnizată de unul dintre serverele companiei austriece și de procesoare mici sau puterea CPU din dispozitivul final, pentru a trimite suficient înregistrările către interfața de programare a companiei austriece, a le procesa și a returna răspunsuri.

Avantaje:

 • Modelele AI eficiente din punct de vedere energetic minimizează consumul de energie, aliniindu-se cu obiectivele de sustenabilitate.
 • Transcrierea locală sigură a întâlnirilor asigură confidențialitatea datelor și respectă reglementările stricte de protecție a datelor.
 • Procesarea datelor în timp real oferă informații valoroase în timpul întâlnirilor, simplificând procesul de luare a deciziilor.
 • Reduce timpul necesar pentru urmărirea întâlnirilor.
 • Îmbunătățește luarea deciziilor prin recuperarea informațiilor la fața locului.

Comparație cu soluțiile existente:

 • Spre deosebire de instrumentele tipice de întâlnire care se concentrează pe platforme digitale, acest produs este proiectat special pentru mediile de întâlnire fizice, fuzionând tehnologia AI de înaltă tehnologie cu dinamica tradițională a întâlnirilor.
 • Oferă o experiență AI directă și interactivă integrată în hardware-ul biroului, eliminând dependența de dispozitive externe sau servicii cloud, sporind astfel securitatea operațională și fiabilitatea.

Tipul și rolul partenerului:
Compania austriacă își caută un partener experimentat în fabricarea dispozitivelor inteligente pentru birou, precum microfoane sau difuzoare, pentru a dezvolta în colaborare integrarea AI în produsele lor.

Există două posibilități de colaborare:

 • Dezvoltarea bazată pe produse existente: un dispozitiv îmbunătățit cu AI pornind de la un produs deja existent al partenerului. Acest lucru ar implica integrarea tehnologiilor AI în produsul existent pentru a-i oferi noi funcționalități.
 • Dezvoltarea unui produs nou: un dispozitiv complet nou, special conceput pentru a integra perfect tehnologiile AI încă de la început. Acest lucru ar permite o optimizare mai bună a designului și funcționalității produsului final.

Tip de parteneriat: Contract comercial de asistență tehnică/ Contract de cooperare în cercetare și dezvoltare
Link profil EEN: https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities/austrian-company-looking-partner-jointly-develop-ai-enhanced-smart-office


BOCZ20240522001- O companie cehă oferă un conector inovator de reducție pentru stații de încărcare a vehiculelor electrice

Țara: Cehia
Tip: Ofertă
Descriere:

Conectorul de reducție este o soluție practică pentru utilizarea stațiilor de încărcare AC pentru vehicule electrice si la încărcarea unei game largi de dispozitive electrice. Dezvoltat și asamblat în UE, acesta transformă stațiile standard de încărcare AC într-o priză europeană universală de 230V și 16A curent. Cu acest conector, este posibilă conectarea și încărcarea dispozitivelor precum: e-bike-uri, aspiratoare, mașini de tuns iarba și multe altele, care în mod normal se încarcă de la o priză obișnuită.

Datorită greutății reduse și dimensiunilor compacte, acest conector este ideal pentru călătorii. Utilizarea este intuitivă, cu pornire/oprire ușoară prin intermediul unui comutator cu două poziții, care deblochează de asemenea mecanismul de blocare al stației de încărcare. Produsul a fost testat cu instrumente de măsurare europene, precum Benning ST 760, pentru a asigura fiabilitatea și siguranța.

Tipul și rolul partenerului:
Compania caută distribuitori și clienți pentru produsul său.

Tip de parteneriat: Contract commercial
Link profil EEN: https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities/czech-company-offers-innovative-reduction-connector-electric-vehicle


BOHR20240612002 – O agenție de creație din Croația care oferă servicii de design, dezvoltare web și asistență dorește să colaboreze cu alte companii printr-un contract comercial sau de externalizare

Țara: Croația
Tip: Oferta
Descriere:

O agenție digitală creativă din Croația este specializată în servicii de design și soluții IT potrivite pentru IMM-uri (Întreprinderi Mici și Mijlocii). Catalogul lor cuprinde următoarele servicii generale:

 • Design UX/UI (pentru web și aplicații)
 • Design grafic (logo, identitate vizuală, carti de vizită, broșuri, etc.)
 • Ilustrații (infografică, publicitate, cărți de colorat, etc.)
 • Dezvoltare web (pagini de start, website-uri, eCommerce, etc.)
 • Găzduire și mentenanță web
 • Administrare sisteme (Windows, Linux, MacOS, Android)
 • Suport pentru calculatoare și dispozitive inteligente, mentenanță și reparații

La cerere, aceștia oferă și o varietate de alte servicii. De asemenea, testează și dezvoltă noi modalități de a-și extinde setul de instrumente și soluțiile pe care le pot oferi clienților lor.

Experiența combinată din domeniile lor respective le permite să ofere o gamă largă de opțiuni, cu obiectivul final de a deveni un furnizor complet de servicii pentru clienții lor.

Partenerii lor funcționează ca entități separate și acoperă servicii precum SEO (Search Engine Optimization – Optimizare pentru Motoare de Căutare), marketing digital, managementul rețelelor sociale și copywriting, alături de alte servicii care nu sunt încă listate în catalogul propriu.

Tipul și rolul partenerului:
Agenția de creație croată caută să-și extindă portofoliul și parteneriatele la nivel internațional și se concentrează pe creșterea durabilă pe termen lung. Ei caută parteneriate pentru proiecte care necesită servicii în afara domeniului lor actual de catalog și potențiale aranjamente de externalizare pentru companiile care încearcă să se extindă dincolo de serviciile lor actuale și granițele naționale.

Tip de parteneriat: Contract comercial/ Contract de externalizare
Link profil EEN: https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities/croatian-creative-agency-providing-design-web-development-and-support


BRES20240612012 – Producător spaniol de amestecuri asfaltice caută bitum solid și cuptoare rotative pentru bitum în cadrul unui contract de furnizare

Țara: Spania
Tip: Cerere
Descriere:

O companie spaniolă specializată în asfaltări și construcții  de drumuri cu o experiență de peste 70 de ani în acest sector, caută topitoare de bitum solid și tambur de bitum pentru realizarea diferitelor tipuri de mixturi asfaltice în procesul său de fabricație. Firma este interesată în special de produsele care se găsesc deja pe piață. Compania spaniolă caută parteneri cu care sa colaboreze sub forma unui contract de furnizare.

Domeniul său de activitate include construcția de toate tipurile de infrastructură civilă și industrială cum ar fi moșii rezidențiale, uzine industriale, lucrări hidraulice, porturi, căi ferate și poduri, pe lângă drumuri și autostrăzi. Firma integrează inovația atât în ​​cercetarea și dezvoltarea de noi produse și servicii, cât și în procesele de management. În ultimii ani, compania a participat la proiecte de cercetare și dezvoltare UE cu parteneri din diferite țări.

Tipul și rolul partenerului:
Compania spaniolă caută un partener cu experiență în distribuția de bitum și/sau topitoare de bitum. Partenerul sau partenerii ar trebui să fie responsabili pentru distribuirea produsului, precum și pentru furnizarea de informații cu privire la orice cerințe suplimentare pentru produs. Forma preferată de cooperare este un contract de furnizare.

Tip de parteneriat: Contract de furnizare
Link profil EEN: https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities/spanish-asphalt-mixes-producer-requests-solid-bitumen-and-bitumen-drum-0


BRCZ20240605011 – Furnizor ceh de unelte și echipamente pentru industrie dorește să devină distribuitor exclusiv pentru produse noi

Țara: Cehia
Tip: Cerere
Descriere:

Compania cehă este un furnizor de scule și echipamente pentru industrie, comerț și meșteșuguri, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul său. Compania are mai mult de 10 000 de articole în stoc și oferă bunuri precum unelte, echipamente de protecție, materiale, mobilier de atelier și mașini. În prezent, caută să adauge noi produse din categoriile menționate anterior în portofoliul său și se oferă să acționeze ca distribuitor exclusiv al produselor altor companii, care sa fie noi pe piața cehă.

Tipul și rolul partenerului:
Producători sau furnizor de unelte și echipamente industriale care caută un distribuitor exclusiv în Cehia.

Tip de parteneriat: Contract commercial
Link profil EEN: https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities/czech-supplier-tools-and-equipment-industry-and-trade-looking-act


BRFI20240516006 – Furnizor finlandez caută producători de sârmă în special din Ucraina, România și Bulgaria

Țara: Finlanda
Tip: Cerere
Descriere:

Compania fabrica produse pentru securitatea șantierului și caută furnizori de sârmă laminată și sârmă trasă.

Compania cauta producatori sau furnizori de:
– Sârmă, C4D și C7D cu conținut scăzut de carbon, consum anual de aproximativ 4000 de tone metrice (MT);
– Sarma trasa C9D, consum anual aproximativ 2000MT.

De preferință furnizorii de sârmă laminată și sârmă trasă ar putea fi din Ucraina, România sau Bulgaria.

Tipul și rolul partenerului:
Compania caută un parteneriat pe termen lung cu un producător sau furnizor de fire specifice.

Tip de parteneriat: Contract de externalizare/ Contract de furnizare
Link profil EEN: https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities/finnish-sme-seeks-wire-rod-and-drawn-wire-suppliers-especially-ukraine


BRIE20240514024 – O mică întreprindere irlandeză specializată în felicitări personalizate, imprimeuri și produse cadou caută să colaboreze cu un producător de ceramică pentru o nouă linie de articole lifestyle

Țara: Irlanda
Tip: Cerere
Descriere:

Compania irlandeză caută să identifice acorduri de parteneriat cu un producător de produse ceramice personalizate, cum ar fi farfurii, căni și suporturi pentru prăjituri.

Compania caută să identifice un partener cu capacitatea de a produce produse sezoniere, cum ar fi bibelouri pentru cadouri de Crăciun, decorațiuni, etc.

Înființată la sfârșitul anului 2018, compania are experiență în design pentru comercianții cu amănuntul. Aceasta a crescut organic de la vânzarea a 1 sau 2 carduri pe săptămână pe Etsy, până la a fi în Top 5 cele mai cumpărate magazine Etsy irlandeze în 2020. In 2021, compania lansează propriul site de comerț electronic.

Compania dorește să testeze piețele la nivel internațional și să dezvolte stilul de viață al afacerii, introducând noi produse. Compania este pregătită să investească în dezvoltarea și aprovizionarea produselor acolo unde acestea vor fi realizate, în mod etic și sustenabil, dar și cu o marjă suficientă pentru a le vinde și angro.

Tipul și rolul partenerului:
Compania caută să identifice producători de produse ceramice personalizate, cum ar fi farfurii, căni și suporturi pentru prăjituri. MOQ scăzute pentru dezvoltarea produsului. (Compania irlandeză va furniza lucrări de artă/ CAD-uri relevante.)

Tip de parteneriat: Contract comercial
Link profil EEN: https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities/irish-sme-specializing-custom-cards-prints-and-gifting-products-seeking


BRDK20240327004 – IMM-ul austriac caută un producător de containere metalice pliabile pentru depozitare în baza unui contract de furnizare

Țara: Austria
Tip: Cerere
Descriere:

IMM-ul austriac este specializat în containere metalice pliabile pentru crearea rapidă și flexibilă a spațiului. Ei caută un producător european cu experiență în fabricarea metalelor pentru a produce aceste containere metalice pliabile în baza unui contract de furnizare.

Containerele trebuie să aibă dimensiuni de 580 cm lungime, 245 cm lățime și 240 cm înălțime, cu o greutate aproximativă de 1000 kg.

Containerele trebuie să includă:
– Placare cu panouri sandwich (50 mm)
– Acoperișuri izolate din tablă trapezoidală (50 mm)
– Uși și ferestre
– Mecanism de pliere pe baza de balamale
– Podea impermeabila (fara lemn)

Producătorul ar trebui să aibă capacitatea de a produce 10-20 de unități pe lună.

Tipul și rolul partenerului:
Partenerul trebuie să dețină un certificat CE, iar partenerul de producție trebuie să producă conform specificațiilor exacte, furnizând mostre și planuri detaliate la cerere.

Ar trebui să poată produce o capacitate de 10-20 de unități pe lună.

Tip de parteneriat: Contract de externalizare
Link profil EEN: https://een.ec.europa.eu/partnering-opportunities/austrian-sme-looking-producer-foldable-metal-storage-containers-under