Prima expoziție virtuală susținută de CCI Brașov

Prima expoziție virtuală susținută de CCI Brașov

Prima expoziție virtuală susținută de CCI Brașov 1185 592

Camera de Comerț și Industrie Brașov a lansat anul trecut Creative Hub CCIBV, un program ce vine în sprijinul agenților economici din industriile creative și în întâmpinarea necesităților părinților și copiilor de a petrece timpul liber într-un mod inedit.

În această toamnă, programul nostru își oprește atenția asupra unui grup de oameni deosebit de talentați, care fac onoare comunității brașovene. Vorbim de 15 meșteșugari populari, membrii ai Asociației Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană Brașov.

Ne face deosebită plăcere să aducem în atenția dumneavoastră prima expoziție virtuală cu tema tradițională susținută de Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Această expoziție prezintă lucrările deosebite ale artiștilor brașoveni, fiind o bucurie și o onoare pentru noi de a putea cunoaște motivația care se află în spatele dorinței dânșilor de a duce mai departe obiceiuri străvechi.

Camera de Comerț și Industrie Brașov aniversează anul acesta 170 de ani de activitate. La 20 ianuarie 1851 avea loc ședința festivă de deschidere a Camerei de Comerț și Industrie Brașov în prezența oficialităților, în frunte cu Franz von Salmen, care îndeplinea și rolul de comisar guvernamental, comitele sașilor și a unui public numeros. Oglinda economică din acea perioada aducea în atenție Meșteșugurile și Industria. Meseriașii grupați în bresle, formă de organizare străveche și încă puternică se găseau la: Sibiu, Brașov, Mediaș, Orăștie, Bistrița; de sute de ani meseriile prinseseră rădăcini puternice. Existau și câteva bresle (tehuri) românesti în Șcheii Brașovului, Făgăraș și Hațeg, specializate în cojocărie, croitorie, papucărie și port național.

Prin această expoziție virtuală dorim să aducem în atenția tinerilor și a mediului de afaceri brașovean importanța menținerii unei colaborări strânse cu acești oameni de valoare ai comunității brașovene, aducând în acest mod un omagiu trecutului, dar și o mare valoare viitorului. Vă invităm să va alăturați demersului nostru viitor de a organiza cursuri, târguri și evenimente împreună cu membrii Asociației Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană Brașov.

Sperăm să vă bucure această expoziție virtuală, care reprezintă și o continuare a expoziției fizice demarate la Centrul Cultural Reduta în perioada 2 Martie-10 Mai 2021- ŢARA BÂRSEI – Spațiu meşteşugăresc multicultural.

Totodată, Asociaţia Creatorilor de Artă Tradiţională şi Contemporană Braşov organizează în perioada 06.10 –  31.12.2021 în colaborare cu Consiliul Județean Brașov și Serviciul Cultură Tradițională din cadrul Centrului Cultural Reduta, expoziția  ”Povestea Icoanei” la centrul Cultural Reduta din Brașov.

Comunicatul de presă  AICI.