Proiect pilot ELMAS – Parcare automatizată Combiparker sistem WÖHR

Proiect pilot ELMAS – Parcare automatizată Combiparker sistem WÖHR

Proiect pilot ELMAS – Parcare automatizată Combiparker sistem WÖHR 1245 996

În contextul actual, orașele sunt grav afectate de criza locurilor de parcare. Parcul auto a crescut într-un ritm foarte rapid punând mari probleme în procesul de dezvoltare urbană.
ELMAS SRL, Membru Premium al CCI Brașov, prezintă proiectul pilot ELMAS COMBIPARKER.

Faptul că majoritatea locurilor de muncă sunt în afara municipiului, iar locuințele, sediile instituțiilor de stat, spitalele, policlinicile, grădinițile, școlile și universitățile sunt în interiorul municipiului fac necesară deplasarea cu autoturismul. În concluzie, este nevoie de parcare atât la domiciliu cât și în perimetrul municipiului. Compania ELMAS   specialistul regional în domeniul instalațiilor de ridicat propune soluții avansate care pot satisface nevoile orașului referitoare la  rezolvarea crizei locurilor de parcare.

Aflat în faza de dezvoltare, proiectul pilot de parcare automatizată ELMAS Combiparker sistem WÖHR va fi amplasat în perimetrul parcării convenționale de la sediul central ELMAS, din Brașov. Acesta va utiliza o amprentă la sol de aproximativ 80 mp și va permite stocarea pe verticală a unui număr maxim de 25 de autoturisme.

Parcarea automatizată ELMAS Combiparker are la bază un sistem de parcare WÖHR și reprezintă o soluție de parcare compactă, care va aduce economie de spațiu și eficiență în operare.

Acest sistem pilot va fi realizat în varianta supraterană, cu un rând, 4 coloane și 5 niveluri de parcare. În funcție de aplicația clientului, acest sistem de parcare modular va putea fi redimensionat.

În zona de intrare, sistemul de parcare pilot va fi prevăzut cu 4 uși de acces. Utilizatorul va fi îndrumat prin semnalizări vizuale spre una din ușile de primire/predare autoturism.
Prin intermediul unui card de acces sau a unei aplicații pentru smartphone, utilizatorul va acționa deschiderea porții disponibile și va intra în culoarul indicat, va opri motorul, va trage frâna de mână și va închide autoturismul. Înainte de părăsirea parcării, tot prin intermediul cardului de acces sau a aplicației, utilizatorul va confirma operațiunile anterioare la panoul digital și va părăsi parcarea.

Sistemul de parcare pilot va comanda închiderea porții de acces, iar amplasarea autoturismului  în interiorul sistemului se va realiza automatizat și în deplină siguranță. Autoturismul va putea fi solicitat ulterior din sistemul de parcare de către utilizator, tot prin accesarea cu același card de la panoul digital, care va afișa poarta de acces de unde poate fi preluat autovehiculul.

Care sunt beneficiile sistemului de parcare automatizat Elmas Combiparker

  • Poziționarea autoturismului de către utilizator în zona de primire cât și preluarea lui este mult mai simplă și rapidă, față de parcările clasice cu rampă betonată, pe mai multe niveluri. Parcarea automatizată elimină stresul specific parcărilor cu rampă, iar pericolul de deteriorare a autovehiculului este aproape exclus.
  • Autoturismele parcate în sistemul de parcare automatizat, în comparație cu sistemele clasice cu rampă, nu sunt expuse la vandalism, zgârieturi, stricăciuni, furturi etc.
  • Tot sistemul funcționează în regim automat și este monitorizat de la distanță 24/7.
  • Deoarece pentru parcarea automatizată nu sunt necesare rampele de acces, existând doar zone de primire/predare, iar locurile de parcare se limitează la gabaritele autoturismelor, parcarea poate fi amplasată eficient în locuri mai puțin accesibile unor parcări convenționale.
  • Sistem de parcare modular care permite diferite lățimi și lungimi.
  • Parcare compactă, economie de spațiu.

Sistemul pilot de parcare automatizată ELMAS Combiparker va aduce în mod clar un plus de avantaje față de o parcare clasică, care în prezent, necesită suprafețe mari de teren, nu asigură protecția autoturismelor, consumă timp pentru găsirea locului de parcare disponibil și generează poluare.

Mai jos puteți viziona toate etapele de dezvoltare a proiectului:

Contact: ELMAS SRL
marius.paraipan@elmas.ro