Proiectul de conectivitate aeriană interurbană – prezentarea aeronavei L410

Proiectul de conectivitate aeriană interurbană – prezentarea aeronavei L410

Proiectul de conectivitate aeriană interurbană – prezentarea aeronavei L410 1600 900


Camera de Comerț si Industrie a României cu sprijinul  Camerei de Comerț și Industrie Brașov, a organizat în data de  13 Decembrie 2023, la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav , prezentarea aeronavei 𝐋𝟒𝟏𝟎, de producţie cehă, propusă pentru proiectul de conectivitate aeriană interurbană.

Anunţat în toamna acestui an, proiectul înfiinţării de către mai multe consilii judeţene a companiei Liniile Aeriene Române (𝐋𝐀𝐑), a ajuns în etapa prezentării unei aeronave pentru a asigura curse în interiorul României.

Ideea înfiinţării acestei companii a venit ca urmare a unui studiu care a avut ca temă lipsa de conectivitate între oraşele României, cauzată de infrastructura terestră şi feroviară precară, pe care România o are la ora actuală.

Cea mai recentă versiune a L 410 poate zbura non-stop peste 2.500 kilometri și poate rămâne în aer timp de peste 10 ore. Poate transporta până la 19 pasageri la o viteză maximă de 417km/h. În plus față de versiunea pentru pasageri, sunt disponibile și kituri de schimbare foarte rapidă a versiunilor de marfă, ambulanță, salvare și parașutiști. De la producerea primului model în 1969, au fost produse peste 1.200 de unități.