FNGCIMM anunță lansarea unui amplu program de garantare pentru 2024

FNGCIMM anunță lansarea unui amplu program de garantare pentru 2024

FNGCIMM anunță lansarea unui amplu program de garantare pentru 2024 2362 1772


FNGCIMM anunță lansarea unui amplu program de garantare pentru 2024, cuprinzând sectoare diverse și dedicat diferitelor categorii de beneficiari. Planurile ambițioase ale FNGCIMM pentru 2024 vizează sprijinirea IMM-urilor, a UAT-urilor, a diasporei și persoanelor fizice prin noi instrumente financiare de garantare.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) pregătește o serie de programe și produse de garantare pentru anul 2024, consolidându-și rolul crucial în susținerea diverselor sectoare ale economiei și a diferitelor categorii de beneficiari. Planurile ambițioase ale FNGCIMM se reflectă în lansarea unor instrumente financiare dedicate care acoperă întregul spectru economic și abordează nevoile specifice ale IMM-urilor, UAT-urilor, diasporei și persoanelor fizice.

INSTRUMENTE FINANCIARE DEDICATE ÎNTREPRINDERILOR
În cadrul programului IMM INVEST + ROMÂNIA, FNGCIMM introduce o schemă de ajutor de stat, oferind sprijin substanțial întreprinderilor mici și mijlocii. Programul INVEST IMM ÎN ROMÂNIA se concentrează pe ajutorul de minimis, în timp ce Programul GARANTĂM IMPLEMENTAREA PROIECTELOR MAJORE propune scrisori de garanție bancară pentru IMM-uri.
IMM FACTOR și IMM LEASING reprezintă alte programe de garantare destinate creditului comercial și achiziționării de bunuri mobile iar Fondul de Garantare pentru Turism și produsele Garanția InvestEU pentru scale-up, agricultură sustenabilă și health & medical completează portofoliul de instrumente financiare, evidențiind angajamentul FNGCIMM în sprijinirea diverselor nevoi ale întreprinderilor.

INSTRUMENTE FINANCIARE DEDICATE UAT-urilor
FNGCIMM aduce în prim-plan Programul Garantăm Dezvoltarea Locală pentru UAT, o inițiativă cu impact semnificativ asupra dezvoltării locale prin intermediul scrisorilor de garanție bancară.

INSTRUMENTE FINANCIARE DEDICATE DIASPORA
Pentru diaspora românească, FNGCIMM va lansa Programul Garantăm Dezvoltarea Românilor de Pretutindeni, un instrument menit să faciliteze accesul la finanțare pentru proiecte și inițiative desfășurate în afara granițelor țării.

INSTRUMENTE FINANCIARE DEDICATE PERSOANELOR FIZICE
În ceea ce privește persoanele fizice, FNGCIMM va introduce Garanția InvestEU – Produsul Eficiență Energetică în Locuințele Individuale, oferind astfel sprijin financiar pentru proiecte de eficiență energetică în domeniul locuințelor individuale.

Aceste programe si produse de garantare reprezinta soluții financiare adaptate nevoilor diverse ale întreprinderilor, comunităților locale, diasporei și persoanelor fizice, consolidându-se ca piloni esențiali ai sprijinului economic în România.