Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN 2560 1032

Centrul EEN Brașov din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov vă prezintă oportunitățile de afaceri la nivel internațional aferente perioadei septembrie-octombrie  2022.

BRPL20221014017 O companie poloneză specializată în fabricarea de produse din cereale caută furnizori de cereale

Tara: Polonia
Tip: Cerere
Descriere: Compania poloneză caută furnizori de cereale pentru măcinare. Aceasta le va folosi pentru producția de făină și în amestecuri de panificație (prăjituri, vafe, pâine).Compania este specializată în principal în producerea de făină fără gluten într-o gamă foarte diversa. Fiind o companie de familie, acesta este în afaceri de multe generații introducând permanent produse noi la raftul de produse sănătoase.Se caută furnizori de speltă, hrișcă, năut și linte.Aceasta este interesată de livrări mari (24 tone).

Tipul și rolul partenerului: Compania cauta furnizori de produse pure de inalta calitate, necontaminate cu gluten.

Tip de parteneriat: Contract comercial

BRGR20220927003 O companie din Grecia specializată în construcții din lemn caută parteneri cu care să colaboreze în cadrul unor contracte de joint venture

Tara: Grecia
Tip: Cerere
Descriere:Compania greacă cu experiență în producția de construcții specializate din lemn caută parteneri cu care să încheie contracte de asociere în comun pentru a întreprinde proiecte de construcție în comun.

Compania greacă produce construcții specializate din lemn, incluzând, dar fără a se limita la următoarele:
– ferme din lemn prefabricate și asamblarea lor in situ pentru construcția de acoperișuri;
– grinzi de poziție pentru a fi utilizate ca elemente de susținere;
– grinzi de mezanin;
– grinzi de structura.

Acestea sunt construite folosind conectori metalici și cherestea de grosime mică (45–60 mm). Poate furniza, de asemenea, laminate cu adeziv (glulam), care sunt fabricate într-o varietate de lungimi (până la 30 de metri) și secțiuni.

Compania este certificată ISO pentru producția de ferme din lemn prefabricate cu conectori din plăci metalice, precum și producția de grinzi glulam de diferite dimensiuni drepte sau curbate până la 30 de metri lungime și realizarea de proiecte cu utilizarea elementelor structurale din lemn. De asemenea, produce case cu cadre din lemn, case cu rame ușoare, săli de sport, grajduri din lemn, podele din lemn, poduri din lemn, șoprone din lemn în săpăturile arheologice și construcții din lemn pentru hoteluri.

Are capacitatea de a furniza toate produsele și structurile de mai sus și de a le asambla la fața locului.

Compania este cunoscută pe piața internă pentru munca sa durabilă și plăcută din punct de vedere estetic. Acum dorește să-și extindă afacerile în străinătate, prin urmare caută parteneri cu care să colaboreze în cadrul unor contracte de asociere în comun cu companii de producție și/sau construcții cu experiență, care planifică proiecte de construcții de anvergură care necesită structuri din lemn specializate.

Tipul și rolul partenerului: Compania greacă caută în mod ideal companii de producție și/sau de construcții cu experiență, care sunt implicate în proiecte de construcții la scară largă, care necesită structuri din lemn specializate.

Tip de parteneriat: Contract de furnizare

BRLT20221005001 Compania lituaniană de prelucrare a lemnului caută furnizori de materiale

Tara: Lituania
Tip: Cerere
Descriere:Compania lituaniană este specializată în activități de prelucrare a lemnului. Pe măsură ce afacerea se extinde, compania caută furnizori de materiale din lemn.

Compania are o experiență de peste 14 ani în prelucrarea lemnului. Activitățile sale principale includ tăierea buștenilor și scândurilor, tăierea canturilor, uscarea și depozitarea. Compania este specializata in prelucrarea lemnului de esenta tare si rasinoase si dispune de 17 uscatoare cuptoare. Scopul acesteia este să-și extindă rețeaua de furnizori pentru a satisface cererea în creștere pentru producția sa.

Compania a acumulat o experiență solidă în ultimii 14 ani, este în creștere rapidă și este capabilă să se adapteze la un mediu în schimbare rapidă. Compania isi poate personaliza productia in functie de nevoile clientului.

Tipul și rolul partenerului: Compania caută furnizori capabili să furnizeze bușteni si scânduri din rasinoase si foioase. Speciile includ în principal molid, pin, stejar și frasin. Compania preferă să găsească parteneriate stabile pe termen lung.

Tip de parteneriat: Contract comercial

BRUA20220929019 O companie ucraineană caută noi licențe pentru producția de băuturi din mere (cidru)

Tara: Ucraina
Tip: Cerere
Descriere:  Compania ucraineană este interesată să-și extindă gama de băuturi răcoritoare din suc de mere.

În prezent, compania produce în mod activ suc de mere obținut prin presare. Ca parte a strategiei sale de creștere pe noi piețe internaționale, compania ar dori să găsească producători de cidru cu experiență care ar fi interesați să-și producă și să comercializeze produsele sub licență.

Compania este situată în Carpații Ucraineni, în apropierea granițelor cu România și Ungaria. Aceasta a fost înființată în 2017 și deține suprafețe mari de livezi de meri. Soiurile vechi, locale, sunt foarte valoroase și bine adaptate condițiilor locale, climei și solului. Acesta este motivul pentru care compania a început să producă suc de mere presat în urmă cu câțiva ani. Pentru a crește valoarea adăugată și a extinde gama de produse, au venit cu ideea de a produce și cidru.

La fel ca majoritatea alimentelor de înaltă calitate, cidru bun nu poate fi produs la scară industrială. Cu toate acestea, producția de cidru necesită, cel puțin parțial, soiuri specifice de mere amare și dulce-amar. Prin urmare, compania a decis să planteze propria livadă și să încerce soiurile potrivite din Anglia și Franța. Acum se așteaptă prima recoltă. Până atunci vor să-și aducă cunoștințele și infrastructura la nivelul necesar.

Compania dorește să cumpere o licență pentru producția de cidru prin care să extindă gama, de produse. În acest scop, compania dorește să încheie un acord de licență cu companiile producătoare de cidru.

Tipul și rolul partenerului: Potențialii parteneri ar trebui să fie producători de băuturi din mere (cidru) cu experiență, în mod ideal capabili să comercializeze produse către angrosisti relevanți, companii de servicii alimentare sau retaileri premium din țara/teritoriul lor. Acreditarea de către standardul global al UE de siguranță alimentară ar fi ideală, dar ca minim ar trebui să se angajeze să respecte standarde de producție de înaltă calitate.

Sarcini de îndeplinit: Compania dorește să cumpere o licență pentru producția de cidru de la un potențial partener.

Tip de parteneriat: Contract comercial

BRNL20220725006 Companie care comercilizează online produse agricole, caută furnizori/producători cu care să colaboreze

Tara: Olanda
Tip: Cerere
Descriere: O companie din Europa de Vest care comercilizează online consumabile agricole, caută furnizori care doresc să-și vândă produsele în cadrul magazinului online.

Compania livrează în toată Europa de Vest, produse precum:

  • Îngrășăminte;
  • Combustibil/AdBlue/lubrifianți etc.;
  • Materiale de construcție;
  • Furaje;
  • Semințe;
  • Unelte de mână;
  • Materiale și nevoi pentru siloz;
  • Servicii precum curățarea panourilor solare, colectarea deșeurilor etc.
  • Alte lucruri de care are nevoie un fermier

Compania a fost fondată în 2004 și a avut de curând o creștere puternică pe piața olandeză. Astăzi are mii de clienți și un venit de peste 45 de milioane eur. Magazinul online a avut ambiția de a câștiga teren în întreaga Europă și, prin urmare, caută furnizori.

După acest succes, intenționează să se extindă în afara granițelor olandeze.

Tipul și rolul partenerului: Partenerul potential ar trebui să fie producător sau dealer de produse de care are nevoie un fermier. Acesta va livra produse direct clienților prin drop shipping sau se pot face diferite relații.

Tip de parteneriat: Contract de extarnalizare/ contract comercial/ contract de furnizare

BRAT20220908004 O companie austriacă caută subcontractanti producători de piese ștanțate din tablă

Tara: Austria
Tip: Cerere
Descriere: Compania austriacă este lider de piață în producția de cadre pentru mese și scaune de bar și de asemenea, își folosește expertiza pentru fabricarea pe bază de contract individual a pieselor cu laser, ștanțate și în relief.

Compania austriacă produce o gamă completă de piese cu laser, ștanțate și în relief din oțel, oțel inoxidabil și Nirosta pentru diverse sectoare, inclusiv finisarea suprafețelor. Producția variază de la loturi foarte mici până la comenzi mari. Controalele stricte de calitate sunt standard de la primirea materiilor prime până la livrarea produsului finit. Pentru prelucrare se folosesc numai materii prime de înaltă calitate.

Compania dorește ca producția de piese din tablă ștanțată să fie externalizată. Partenerul căutat ar trebui să poată ștampila și ștanța cu prese excentrice parțial în mai multe etape de lucru. La fel, la mașinile de tăiat cu laser, se pot tăia foi de oțel inoxidabil 1.4301 până la 4 mm și oțel moale EN 235 JR până la 8 mm, acestea pot fi prelucrate în continuare pe mașini Millin și în final suprafața poate fi șlefuită. În plus, componentele trebuie nituite și înșurubate.

Tipul și rolul partenerului căutat: Se caută un partener din sectorul metalurgic.

Tip de parteneriat: Contract de extarnalizare

Contact

Ștefania Molea

0268 547 084

stefania.molea@ccibv.ro