Panel pentru IMM-uri privind securitatea cibernetică

Panel pentru IMM-uri privind securitatea cibernetică

Panel pentru IMM-uri privind securitatea cibernetică 1920 690

Centrul Enterprise Europe Network Braşov vă invită să completaţi un chestionar care se adresează companiilor implicate activ pe piața de securitate cibernetică, microintreprinderi, IMM-uri, şi companii mari.

Obiectivul chestionarului este acela de a explora opțiunile pentru stabilirea unei platforme de investiții care să susțină creșterea întreprinderilor mici și mijlocii de securitate cibernetică.

Acest lucru permite firmelor să se extindă, să rămână în Europa și să concureze pe piața globală.

Această inițiativă ar include, de asemenea, colaborarea cu diferite centre digitale și de inovare care oferă asistență tehnică și sprijin de specialitate.

Chestionarul analizează modalități de a încuraja investițiile private suplimentare prin furnizarea de acces și simplificarea informațiilor despre piața de securitate cibernetică a Uniunii Europene și posibilitățile de a crea programe dedicate de asistență tehnică pentru investitori și companii.

Securitatea cibernetică devine din ce în ce mai importantă pentru firme – indiferent de dimensiune, sector sau locație geografică.

Companiile de securitate cibernetică se confruntă cu multe provocări pentru a-și dezvolta afacerile, iar accesul la finanțare este una dintre aceste bariere.

Grupul Băncii Europene de Investiții (EIBG) și Comisia Europeană ar dori să evalueze necesitatea unei Platforme Europene de Investiții în Securitate Cibernetică (ECIP) pentru a oferi finanțare suplimentară sectorului securității cibernetice.Acest chestionar va ajuta la o mai bună înțelegere a ecosistemului de securitate cibernetică din Europa, în special a provocărilor pentru companiile din acest sector care își propun să se extindă și să se dezvolte.

Acesta va ajuta la elaborarea de recomandări pentru a sprijini creșterea acestui sector important.

Dacă doriți să contribui la această inițiativă, vă rugăm să completați sondajul  de mai jos.

Termen completare sondaj:   4 martie 2022.

Informaţii suplimentare:

Centrul EEN din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov

Ioana MOLDOVAN 

ioana.moldovan@ccibv.ro