Vizita delegației Ambasadei Republicii Indonezia la CCI Brașov

Vizita delegației Ambasadei Republicii Indonezia la CCI Brașov

Vizita delegației Ambasadei Republicii Indonezia la CCI Brașov 1658 1338

Camera de Comerț și Industrie Brașov a primit joi, 20 iulie 2023, vizita doamnei Vidya Pertiwi – Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei  Republicii Indonezia în România, care a fost  însoțită de reprezentanți ai Secției Economice din cadrul Ambasadei.

Principalul scop al întâlnirii  este promovarea Trade Expo Indonesia 2023 (ajuns in acest an la cea de-a 38-a editie) și a forumului de Afaceri Indonesia – Europa (Indonesian_ Europe Business Forum), cele mai importante evenimente de afaceri  din Republica Indonezia,. Totodata, vizita reprezentanților ambasadei vizează o mai bună cunoaștere a mediului de afaceri brașovean și identificarea oportunităților de colaborare bilaterală.

Dl președinte al CCIBV, Silviu Costea, a evidențiat importanța acestei vizite, nu doar prin prisma întăririi cooperării internaționale, ci mai ales din prisma provocărilor geo- politice de la nivel international.

Din această perspectivă, CCI BV, prin activitatea sa în sfera relațiilor externe și a cooperării internaționale, are ca priorități urmatoarele obiective: atragerea de investitori străini și parteneri de afaceri pentru comunitatea brașoveană, reducerea deficitului balantei comerciale și reducerea deficitului de forță de muncă  – pentru care o soluție o poate constitui și importul de lucrători din țarile asiatice.