FOV 2022 – Campionii în domeniile acțiunilor climatice și al comunităților sustenabile, premiați la Brașov

FOV 2022 – Campionii în domeniile acțiunilor climatice și al comunităților sustenabile, premiați la Brașov

FOV 2022 – Campionii în domeniile acțiunilor climatice și al comunităților sustenabile, premiați la Brașov 943 755


În data de 07.09.2022, Președintele CCI Brașov dl Silviu Costea a participat la  Gala Premiilor celor mai implicate municipalități și companii din Europa cu privire la reacțiile lor în fața schimbărilor climatice, SDG Cities & Companies Champions Awards 2022.

Gala Premiilor celor mai implicate municipalități și companii din Europa este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate celor mai implicate municipalități europene în domeniul schimbărilor climatice și orașelor durabile, precum și celor mai implicate companii în acest domeniu, SDG Cities & Companies Champions Awards 2022. Evenimentul încheie conferința de politici publice dedicate mediului și dezvoltării Sustenabile, parte a Forumului Orașelor Verzi.

Premiile au fost acordate de UN Global Sustainability Index Institute (UNGSII), o inițiativă internațională care sprijină ONU în punerea în aplicare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), în colaborare cu Media Tenor – primul institut de cercetare media care se concentrează pe o analiză continuă a presei, la nivel mondial.

Această ediție a premiului a fost creată special pentru Forumul Orașelor Verzi, iar premiile au fost înmânate în premieră acelor orașe și companii care sunt cele mai angajate în domeniile acțiunilor climatice și pentru dezvoltarea comunităților sustenabile.

Gala a avut două categorii de premii:

  • „Premiile SDG Cities 2022: Spații de locuit durabile“
  • „SDG Champions 2022: Companiile cele mai angajate în domeniul schimbărilor climatice și al orașelor durabile“. În fiecare categorie, vor fi 3 câștigători: bronz, argint și aur.

La cea dea-a doua categorie, dl Silviu Costea – Președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov a înmanat premiile de bronz și argint companiilor BASF, respectiv Verbund AG Group, aurul fiind câștigat de compania Zurich Insurance.

În cadrul speech-ului ținut de dl Silviu Costea, acesta a menționat: ”Companiile românești și brașovene au văzut în urmă cu câțiva ani Directiva Uniunii Europene privind reducerea emisiilor poluante  cu cel  puțin 55% până în 2030 și au perceput-o ca o amenințare,  însă de-a lungul timpului și-au dat seama că aceasta nu este o numai o amenințare, ci un lucru bun pentru companii (…) văzând și interesul Primăriei pentru o sustenabilitate a mediului,  credem că împreună cu  aceasta  autoritățile locale și  companiile din Brașov au prins curaj să  adopte noi tehnologii  chiar și cu costuri suplimentare…” .

Felicitări Primăriei Municipiului Braşov pentru organizarea acestui eveniment și mulțumim pentru invitație!

Întreg evenimentul poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

Contact

CCI Brașov, Departament Marketing &PR

evenimente@ccibv.ro
0268 547 084