Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN 2560 1032

Centrul EEN Brașov din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov vă prezintă oportunitățile de afaceri la nivel internațional aferente perioadei

NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2023


BOES20231212011 Producător spaniol de vin și brânzeturi caută importatori și distribuitori

Țara: Spania
Tip: Ofertă
Descriere:

Compania spaniolă este o afacere de familie de tip boutique, cu vinuri și brânzeturi de calitate superioară.

Compania are producții mici (total maxim 500.000 de sticle de vin pe an și 50.000 kg brânză de oaie) și prețuri medii mai mari decât media regională. Compania nu caută importatori mari în general, ci mai degrabă importatori specializați în acest tip de produse de calitate, întrucât, pentru vin, firma are propria denumire de origine a viilor (Vino de Pago DOP Pago Los Cerrillos).

Compania dorește să găsească importatori și distribuitori specializați pe nișa HoReCa, precum și magazine specializate în vin sau supermarket-uri pentru branză.

Tipul și rolul partenerului:

Importatori specializati în vin și branză de calitate. Importatori si distribuitori specializati pe canalul hotelier, restaurante si catering; magazine specializate în vinuri și supermarket-uri pentru brânză.

Tip de parteneriat: Contract comercial


BOTR20231213012 Inovații pentru acces securizat: recunoaștere facială biometrică și sistem de detectare a anomaliilor alimentat de AI

Țara: Turcia
Tip: Ofertă
Descriere:

Compania înregistrează imaginile feței și identității utilizatorului prin aplicația pe care a dezvoltat-o, le trece prin filtrul de procesare a imaginii și creează cheia digitală a persoanei.

Deoarece creează cheia digitală pe telefonul mobil, potrivește această cheie cu telefonul prin verificarea prin SMS. Această cheie digitală securizată poate fi apoi asociată cu un dispozitiv IoT patentat sau stocată digital în butonul de conectare.

Accesul la cealaltă parte este solicitat prin citirea codului QR. În acest fel, atunci când persoana folosește sistemul, i se cere să se verifice cu propriul selfie. În acest fel, autentificarea în sistem și accesarea informațiilor importante sunt securizate. Deoarece detectează o anomalie pe baza obiceiurilor utilizatorilor în timpul utilizării, avertizează și informează administratorul de sistem în cazul detectării oricărei anomalii. În același timp, algoritmii de inteligență artificială detectează vitalitatea și împiedică înșelarea sistemului.

Viziunea computerizată a adăugat procesarea datelor bazată pe inteligență artificială, integrarea dispozitivelor IoT, integrarea cheii digitale, integrarea cheilor asimetrice, criptarea datelor, protecția datelor, gestionarea securizată a accesului, evaluarea digitală a inventarului digital sau fizic.

Tipul și rolul partenerului:

Compania oferă sisteme securizate de acces partenerilor interesați să utilizeze astfel de tehnologii în activitatea lor sau să le integreze în produsele lor.

Tip de parteneriat: Contract commercial/ Contract furnizare


BOGR20231204018 Producător de ierburi sălbatice organice, infuzate cu terpene pentru trei utilizări diferite: Arde, Bea, Aromatoterapia, caută să externalizeze o parte din producția sa

Țara: Grecia
Tip: Ofertă
Descriere:

Compania oferă patru amestecuri de plante care îmbunătățesc starea de spirit, realizate manual, infuzate cu ulei esențial (terpene). Fiecare amestec de plante vine într-o aromă diferită și oferă un efect de dispoziție specific.

Cele 4 tipuri diferite de produse (ierburi) sunt: ​​UPLIFT, FOCUS, CHILL, DREAM și fiecare dintre ele este realizată dintr-un amestec diferit, care oferă consumatorului o experiență diferită.

Tipul și rolul partenerului:

Partenerul căutat este o unitate de producție care se ocupă cu amestecuri organice, certificată pentru unitățile sale de producție de către organizații și/sau autorități internaționale. Serviciile solicitate pentru a fi oferite vor fi legate de producerea amestecurilor, pe baza rețetelor companiei, și de ambalajul final, dacă este disponibil.

Tip de parteneriat: Contract comercial


BOES20231212016 Companie spaniolă furnizor global de băuturi spirtoase în vrac, caută în mod activ producători de băuturi spirtoase și/sau agenți comerciali pentru cooperare comercială, indiferent de dimensiunea companiei

Țara: Spania
Tip: Ofertă
Descriere:

Compania este situată în Spania, având 25 de ani de experiență în sectorul băuturilor spirtoase vrac. Aceasta oferă toate tipurile de băuturi spirtoase, originare din toată lumea, precum tequila din Mexic, whisky scoțian sau non-scoțian, brandy, cachaça, rom, Bourbon… printre altele, pentru a fi îmbuteliate de producători cu marca proprie sau marcă comercială terță.

Compania este capabilă să furnizeze de la cantități mici la cantități mari.

Întreprinderea are contracte cu producători din întreaga lume. De asemenea, punctul său forte constă în analiza nevoilor clienților săi, oferirea produsului de care au nevoie și colaborarea în toate părțile procesului; inclusiv transportul către clienți, ajutor în proiectare și consultanță juridică, printre altele.

Tipul și rolul partenerului:

Compania caută clienți care servesc ca producători și îmbuteliatori de băuturi spirtoase fie pentru mărcile lor proprii, fie pentru cele ale clienților terți. În plus, compania caută în mod activ agenți comerciali care posedă experiență de piață și capacitatea de a cultiva clienți în țările lor.

Tip de parteneriat: Contract comercial/ Contract de furnizare


BRAT20231212004 Un IMM austriac proiectează tricouri pentru persoane cu forme unice ale corpului. Acesta caută un producător de cămăși din bumbac

Țara: Austria
Tip: Ofertă
Descriere:

Un IMM austriac dedicat proiectării și vânzării cu amănuntul de tricouri special concepute pentru persoanele care merg frecvent la sală și, prin urmare, au forme și proporții unice ale corpului. În timp ce se concentrează pe durabilitate, ei creează o marcă de tricouri unică și incluzivă, potrivită pentru utilizarea de zi cu zi.

Compania a fost fondată de persoane care au experimentat personal problema de a găsi tricourile potrivite. Frustrați de opțiunile limitate disponibile, aceștia s-au angajat într-o misiune de a crea o soluție. Rezultatul este o linie de tricouri de zi cu zi, realizate din bumbac, cu o croială unică special concepută pentru persoanele cu corp musculos, care diferă de potrivirea convențională a tricouului. Aceste tricouri sunt concepute pentru a oferi o opțiune confortabilă și elegantă pentru toți.

Tipul și rolul partenerului:

Compania austriacă caută un producător de tricouri. Compania se concentrează pe durabilitatea și calitatea produselor, iar producătorul ar trebui să reflecte acele valori. Vânzarea tricourilor, inclusiv depozitarea și expedierea, va fi efectuată de aceștia. În prezent, se pregătesc pentru o serie de producție de aproximativ 500 de bucăți. Această cantitate este distribuită pe mai multe dimensiuni și culori. Tricourile sunt disponibile în prezent în trei culori diferite și o varietate de mărimi. Producătorul trebuie să fie flexibil, mai ales în ceea ce privește cantitatea produsă. Compania invită potențialii producători să colaboreze cu ei pentru a aduce pe piață acest tricou ecologic și de înaltă calitate.

Tip de parteneriat: Contract commercial/ Contract furnizare


BOPL20231212012 Un producător polonez de îmbrăcăminte impermeabilă caută distribuitori

Țara: Polonia
Tip: Ofertă
Descriere:

Producătorul polonez de îmbrăcăminte impermeabilă activează pe piață din anul 2001. De-a lungul celor 20 de ani de existență, compania a acumulat o vastă experiență în proiectarea și producția de îmbrăcăminte specializată. IMM-ul produce îmbrăcăminte specializată clasificată ca echipament individual de protecție. Îmbrăcămintea este concepută pentru utilizare în cele mai dificile condiții, cu atenție la siguranță, ergonomie și confort de utilizare.

Compania, 100% cu capital polonez, aparține unui grup de lideri mondiali în producția de îmbrăcăminte profesională impermeabilă. Oferta companiei include jachete, paltoane, pantaloni, pantaloni de înaltă calitate și multe alte produse, realizate din cele mai bune materiale pentru cei mai pretențioși utilizatori.

Producătorul se concentrează pe soluții inovatoare prin procese de îmbunătățire continuă a calității materiilor prime, tehnici de fabricație și testare meticuloasă a produselor finite și a componentelor acestora în laboratoare acreditate. Pentru producție, compania folosește materiale de cea mai înaltă calitate, recunoscute pe piețele globale, adică o serie de materiale acoperite cu PVC, precum: Plavitex (marcă înregistrată), Opalo, Flyer-Tex, Provendex, Seal Skin și New Rubber. Datorită acestor materiale, precum și pasiunii și angajamentului echipei, se creează îmbrăcăminte de protecție certificată care îndeplinește toate reglementările UE aplicabile, standardele europene și reglementările de protecție a mediului.

Oferta producătorului include și producția după modelul de afaceri White Lebel. Compania are o vastă experiență în cooperarea externă, având anterior implementate proiecte pe baza OEM (Original Equipment Manufacturer) si ODM (Original Design Manufacturer). Compania caută parteneri de afaceri de încredere în țările Uniunii Europene și în afara UE, experiența în cooperare externă este binevenită. Cooperarea va permite companiei să-și crească baza de clienți existentă și să crească competitivitatea companiei.

Tipul și rolul partenerului:

Producătorul caută parteneri de afaceri pentru cooperare în Uniunea Europeană și nu numai. Experiența în cooperare externă va fi apreciată. Cooperarea se va baza pe un acord de distribuție. Oferta se adresează, printre altele: agențiilor comerciale, angrosilor și magazinelor de retail (vânzări staționare și/sau online).

Tip de parteneriat: Contract comercial


BRBE20231207025 O companie belgiană cu creștere rapidă caută un partener european durabil pentru producția de lenjerie de corp și costume de baie de epocă. Partenerul trebuie să garanteze produse de înaltă calitate și să utilizeze materiale durabile (Oekotex STANDARD 100, fără utilizarea PFAS, PFAO)

Țara: Belgia
Tip: Cerere
Descriere:

Compania este specializată în chiloți din bambus de înaltă calitate pentru un confort menstrual optim. Hipoalergenic și cu o structură cu patru straturi pentru o absorbție excelentă, accentul se pune pe asigurarea securității clienților (adolescenti și femei). Partenerul lor ar trebui să se asigure că calitatea superioară rămâne o prioritate.

În plus, oferă costume de baie pentru menstruație și ar prefera un partener cu capabilități de fabricare a costumelor de baie.

Compania belgiană este specializată în lenjerie de epocă și își desfășoară activitatea în principal în Belgia și Țările de Jos, cu planuri de extindere în Franța și Germania în viitorul apropiat. Compania a fost mulțumită de partenerul său asiatic, o afacere de familie cu o vastă experiență în producția de lenjerie intimă și costume de baie de epocă. Cu toate acestea, acum caută activ o companie europeană sau o fabrică de textile (cu un lanț scurt de aprovizionare) pentru a-și spori eforturile de sustenabilitate.

Clienții țintă actuali sunt femei și adolescente, cu planuri de a extinde linia de produse pentru a include băieți și bărbați, abordând în special problemele cu scurgeri ușoare de urină pentru cea din urmă categorie.

Compania subliniază importanța găsirii unei fabrici cu capacitatea de a gestiona oricând comenzi mari.

Criteriile cheie de selecție includ capacitatea fabricii de a menține standarde de înaltă calitate și de a utiliza materiale durabile.

În plus, compania își exprimă interesul pentru posibilitatea de a colabora cu designerii fabricii alese pentru a dezvolta noi modele pentru sezoanele următoare

Tipul și rolul partenerului:

Compania belgiană caută un partener cu o vastă experiență în producția de lenjerie intimă, capabil să gestioneze o cantitate substanțială, vizând aproximativ 12.000 de chiloți pe lună și nu numai, mai ales pe măsură ce se extind pe piața franceză.

Experiența anterioară în producția de lenjerie menstruală este un plus, deși nu este obligatorie. Abilitatea de a dobândi și stăpâni rapid noi abilități, cu rezultate impecabile, este esențială.

Partenerul ar trebui să fie dispus să colaboreze atât la colecția existentă, cât și, ulterior, la noile modele/design-uri (prin consultare reciprocă).

Compania subliniază importanța lucrului cu materiale durabile, necesitând un angajament de a utiliza țesături durabile. Potențialul colaborator ar trebui să asigure livrarea de produse de înaltă calitate, respectând standarde precum Oekotex STANDARD 100 și abținându-se de la utilizarea PFAS, PFAO și PFOS.

Tip de parteneriat: Contract comercial/ Contract furnizare


BRPL20231206020 O companie poloneză caută contacte străine pentru a implementa proiecte avansate de dezvoltare software

Țara: Polonia
Tip: Cerere
Descriere:

Compania poloneză cu câțiva ani de experiență pe piață ar dori să stabilească o cooperare pe termen lung în domeniul automatizării proceselor.

Încă de la începutul funcționării, compania se concentrează pe furnizarea către firme a serviciilor complete în ceea ce privește nevoile lor individuale. De la achiziționarea unui domeniu, găzduire, consultanță prin realizarea unui site web si asistență în actualizarea acestuia până la poziționare.

Cel mai important obiectiv al companiei este acela de a crea sisteme de management al conținutului simple, transparente, orientate către client, scrise în limbajul Python, bazate pe framework-ul Django.

Direcția principală de dezvoltare a companiei a devenit crearea de soluții dedicate, ținând cont de cerințele specifice ale clienților. Compania a devenit o Casa de Software care creează soluții specializate și oferă servicii avansate de dezvoltare.

Tipul și rolul partenerului:

Partenerul cătutat este o companie care se concentrează pe dezvoltarea de software pe termen lung. Compania poloneză caută de asemnea și de manageri de proiect.

Tip de parteneriat: Contract commercial/ Contract investitii/ Contract externalizare


BRIT20231205016 O companie italiană din domeniul microscopiei optice de super-rezoluție caută colaborări și parteneriate pentru a-și extinde tehnologia în cercetarea biologică și în domeniile medicale clinice

Țara: Italia
Tip: Cerere
Descriere:

Compania este un spin off de la unul dintre cele mai importante institute de tehnologie de cercetare din Italia noi tehnologii de pionierat în domeniul microscopiei optice de super-rezoluție.

Cu peste 10 ani de experiență în cercetare privind noi tehnici de microscopie optică, detectoare și procesarea imaginilor, compania își propune să răspândească imagini cu celule vii de super-rezoluție combinate cu spectroscopie rezolvată în timp către toate laboratoarele de cercetare, spitalele și centrele medicale avansate.

Compania a implementat un design natural al microscopiei de scanare a imaginilor (ISM) bazat pe o matrice revoluționară de detectoare rapidă cu un singur foton (SPAD).

PRISM (Pixel-Reassignment Image Scanning Microscope) este noua familie de produse de microscop confocal bazată pe tehnica ISM, care permite super-rezoluția spațială și temporală în același timp.

Acest microscop inovator constituie noua paradigmă în domeniul microscopiei optice și al imagisticii și stabilește noua generație de microscopie confocală de ultimă generație.

Tipul și rolul partenerului:

Compania caută:

– Parteneri în patologie, istologie, biologie, aplicații alimentare pentru a valida tehnologia PRISM în domeniile lor, abordează punctele lor critice cu noua tehnologie, oferă cerințe și cazuri de analizat;

– Deep Tech Investors pentru a impulsiona compania;

– Agenți de inovare în domeniul sănătății pentru a răspândi tehnologia ISM și FLIM și distribuitori pentru a vinde produsele PRISM.

Tip de parteneriat: Contract comercial/ Contract investitii


BRSE20231201006 O companie suedeză este lider global în producția de suplimente alimentare caută parteneriate de producție prin contract la nivel mondial

Țara: Suedia
Tip: Cerere
Descriere:

Cu sediul central în sudul Suediei, compania este un jucător de top în industria alimentară, specializată în fabricarea de suplimente alimentare. Cu o prezență internațională extinsă în țări precum Suedia, Norvegia, China, India, Orientul Mijlociu și Africa, compania suedeză își extinde în mod activ acoperirea în Europa, Asia și Africa. Compania își propune să stabilească parteneriate strategice cu producători contractuali care dețin certificări GMP și Halal pentru a-și spori cota de piață globală.

Scopul principal al companiei suedeze este de a stabili parteneriate strategice cu pducători contractuali din întreaga lume, specializați în producerea de suplimente alimentare, care includ tablete, capsule moi de gelatină, capsule de gelatină tare și formulări lichide. Esențială pentru această colaborare este cerința ca partenerii să dețină certificate GMP și Halal, asigurând respectarea standardelor stricte de calitate.

În practică, un parteneriat ideal implică un proces fără întreruperi și continuu, punând accent pe comunicare, colaborare și succes reciproc. Parteneriatul acoperă diverse aspecte operaționale, inclusiv producție, achiziții, logistică, livrare de produse, servicii și asistență aftermarket. Se așteaptă ca ambele părți să se angajeze să mențină procese de producție de înaltă calitate, decizii strategice de cumpărare, livrare eficientă a produselor în timp, un lanț de aprovizionare eficient și servicii centrate pe client.

Tipul și rolul partenerului:

Un parteneriat perfect care implică producția, achiziția, livrarea produselor, logistica, service-ul și piața secundară se bazează pe cooperare, comunicare deschisă și încredere reciprocă.

Asigurarea calității în producție: ambele părți ar trebui să depună eforturi pentru a menține calitatea înaltă în procesul de producție. Aceasta include monitorizarea periodică și îmbunătățirea proceselor de producție pentru a se asigura că produsele respectă specificațiile.

Decizii strategice de achiziție: planificarea comună a achizițiilor și producției pentru a evita supra sau subproducția.

Livrarea rapidă și eficientă a produselor: livrarea rapidă și fiabilă a produselor este necesară pentru a menține costurile de stocuri scăzute și pentru a satisface nevoile clienților la timp.

Lanț de aprovizionare eficient: un lanț de aprovizionare eficient este esențial pentru a ne asigura că produsele ajung la clienți rapid și rentabil.

Serviciu centrat pe client: Serviciul ar trebui să se concentreze pe întâlnirea cu clienții nevoi si asteptari. Asistență rapidă și prietenoasă pentru clienți.

Procese de asigurare a calității: revizuirea și îmbunătățirea periodică a proceselor de asigurare a calității pentru a menține și îmbunătăți calitatea produsului în timp.

Îmbunătățirea continuă: ambele părți ar trebui să depună eforturi pentru îmbunătățirea continuă, lucrând împreună pentru a identifica și implementa măsuri de eficiență și inovații.

Comunicare regulată: comunicarea deschisă și regulată între părți este esențială pentru a gestiona orice problemă și pentru a colabora la îmbunătățiri.

Planificare și obiective comune: Colaborarea în jurul planurilor și obiectivelor comune este importantă pentru a asigura succesul pe termen lung și parteneriatul durabil..

Tip de parteneriat: Contract comercial/ Contract furnizare/ Contract externalizare


BRIT20231120009 O companie italiană care activează ca depozit de module fotovoltaice scoase din uz caută parteneri care doresc să le achiziționeze

Țara: Italia

Tip: Cerere
Descriere:

Un IMM italian care operează în eliminarea modulelor fotovoltaice scoase din uz caută opțiuni de valorificare mai eficiente pentru materialele brute și valoroase obținute în urma proceselor de eliminare. Compania caută parteneri din UE interesați de procesarea modulelor fotovoltaice după ce cadrul din aluminiu și cutia de joncțiune sunt separate.

Procesul actual presupune separarea ramelor din aluminiu și a cutiilor de joncțiune, lăsând toate celelalte componente nevalorificate dacă nu prin extragerea sticlei impure de pe suprafața modulului obținându-se așa-numitul „backsheet”; (materiale plastice, sticlă reziduală, siliciu și alte materiale).

Scenariul ideal pentru IMM este acela de a colabora cu o companie din UE care prelucrează module fotovoltaice întregi obținute după separarea cadrului de aluminiu și a cutiei de joncțiune. Această abordare se aliniază cu principiile economiei circulare, având ca scop maximizarea utilității fiecărei componente din modulele fotovoltaice aflate la sfârșitul vieții.

Scopul este de a contribui la o abordare mai durabilă și mai ecologică a gestionării deșeurilor electronice în sectorul energiei regenerabile și de a valorifica materiile prime conținute încă în modulele fotovoltaice care altfel ar fi risipite.

Tipul și rolul partenerului:

Companii care doresc să achiziționeze materialele rezultate din tratarea modulelor fotovoltaice scoase din uz, cum ar fi:

  • Module fotovoltaice fără cadru din aluminiu, cutii de joncțiune și cablaj;
  • Sticlă;
  • Fulgi din spatele modulelor fotovoltaice.

Tip de parteneriat: Contract comercial


BRDE20231110023 O platformă germană de comerț electronic caută un producător de alimente și furaje suplimentare pentru animale în baza unui contract de furnizare

Țara: Germania
Tip: Cerere
Descriere:

O platformă germană de comerț electronic, care vinde diverse produse de consum, ar dori să-și extindă portofoliul. Aceasta caută un producător de alimente și furaje suplimentare pentru animale.

Afacerea de familie germană vinde online cu succes diverse produse de larg consum. Au început în 2017 și de atunci au adăugat continuu noi produse în portofoliul lor. Produsele lor sunt vândute sub propria marcă prin intermediul unor piețe internaționale cunoscute și în magazinul online propriu al companiei. Comerțul are loc în principal către clienții finali și, într-o mică măsură, și către clienții de afaceri. Compania își are sediul și depozitul în centrul Germaniei, cu o conexiune directă la cele mai mari autostrăzi și astfel o conexiune bună la infrastructură.

Compania caută acum producători de pudră de midii cu buze verzi pentru câini. Acesta este un supliment alimentar natural pentru câini care poate susține articulațiile și țesutul conjunctiv. Este deosebit de util în caz de suprasolicitare articulară, efort fizic ridicat și la bătrânețe pentru a furniza articulațiilor acest nutrient esențial.

Retailerul online german caută un partener de încredere și o cooperare pe termen lung în cadrul unui contract de furnizare.

Tipul și rolul partenerului:

Compania germană caută producători de alimente și furaje suplimentare pentru animale, în special pulbere de midii cu buze verzi pentru câini.

Partenerul va fi responsabil de producția sub etichetă albă pentru marca germană.

Tip de parteneriat: Contract furnizare

Contact

Ștefania Molea

0268 547 084

stefania.molea@ccibv.ro