Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN

Oportunități de afaceri prin Rețeaua EEN 2560 1032

Centrul EEN Brașov din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Brașov vă prezintă oportunitățile de afaceri la nivel internațional aferente perioadei mai-iunie 2022.

BRBE20220615003 O companie europeană specializată în dezvoltarea de soft-uri CRM concentrată pe afaceri mijlocii dorește să își extindă activitatea prin achiziționarea de afaceri din același domeniu

Tara: Belgia
Tip: Cerere
Descriere: Compania belgiană înființată în 2005, este specializată în dezvoltarea de platforme extensibile de Customer Relationship Management (CRM). Aceasta are filiale în diverse țări din Europa, cum ar fi: Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Luxemburg, Norvegia, Portugalia, Olanda, Spania, Elvetia, Regatul Unit. De asemenea, a dezvoltat o platformă CRM care organizează vânzări, marketing și servicii pentru clienți, automatizează gestionarea relațiilor cu clienții și sincronizează datele clienților. Compania urmărește o politică de dezvoltare a produselor inovatoare bazată pe o privire proaspătă și pragmatică asupra CRM.CRM-ul este 100% personalizabil în funcție de mediul și nevoile de afaceri ale clientului datorită dezvoltărilor personalizate, fie în cloud, fie on-premise.Clientul poate gestiona volume mari de informații, inclusiv contacte, oportunități, conturi și activități. Un flux deschis de comunicare oferă acces ușor la aceste date în departamente disparate. Utilizatorul CRM poate crește vânzările, poate oferi informații valoroase, eficientiza procesele și poate face organizația sa de vânzări mai eficientă.Compania belgiană ar dori să se dezvolte și să devină lider european în domeniul său de specializare. Compania caută să investească în afaceri locale active în dezvoltarea CRM și să achiziționeze acțiuni. Partenerul ar putea deveni parte dintr-o companie internațională mijlocie cu creștere rapidă și să integreze un nou produs CRM în gama sa de produse și servicii.

Tipul și rolul partenerului: Compania caută întreprinderi care dezvoltă la rândul lor sisteme CRM, care să fie dispuse să se integreze într-un grup internațional aflat în creștere rapidă, în baza unui contract de achiziție.Partenerul ideal ar trebui să fie în căutarea unor investitori și să fie interesat să transfere acțiuni către compania belgiană.

Tip de parteneriat: Contract de investiții


BRDE20220608005 O companie germană specializată în vânzarea de componente pentru utilaje agricole premium caută o întreprindere specializată în prelucrarea metalelor

Tara: Germania
Tip: Cerere
Descriere: O companie din sud-vestul Germaniei este specializată în vânzarea la nivel mondial, de piese pentru utilaje agricole premium precum: mașini de recoltat nutret, prese, alimentatoare dietetice, combine, colectoare. Aceasta caută un producator de componente metalice pentru utilaje agricole.

Piesele trebuie tratate termic și acoperite. Lungimea pieselor variază de la 5 cm la 100 cm, în funcție de tipul de utilaj. Partenerul trebuie să fie echipat cu mașini de frezat CNC, presă, tăiere cu laser, sudare, pulverizator pentru acoperire cu carbură de tungsten sau pulverizator pentru acoperire cu carbură de crom sau laser pentru acoperire cu laser sau sudare cu oxicombustibil de mare viteză (HVOF) sau cu arc transferat cu plasmă (PTA) și au un proces pentru a trata termic piesele.

Comenzile vor curge pe tot parcursul anului cu o fregvență mai intensă începând cu luna septembrie până în luna iunie a anului următor. Dacă partenerul are capacitatea să respecte termenul de livrare, calitatea și specificațiile, cifra de afaceri anuală poate ajunge la 1 milion. € sau chiar să depășească această sumă. Piesele vor fi vândute în toată lumea.

În cadrul unui contract de producție, compania germană caută o cooperare pe termen lung.

Tipul și rolul partenerului: Partenerul trebuie să furnizeze componentele menționate mai sus. Se dorește o cooperare pe termen lung și de încredere în cadrul unui contract de producție.

Tip de parteneriat: Contract de furnizare

RDRBG20220510004 Un dezvoltator bulgar de soluții software în caută companii din domeniul agricol pentru a-și completa/dezvolta/integra software-ul de precizie

Tara: Bulgaria
Tip: Cerere
Descriere: Compania bulgară și-a dezvoltat propria soluție software pentru agricultură de precizie. Software-ul permite monitorizarea sistematică a acoperirii vegetației prin generarea și analiza indicilor de vegetație reprezentând o funcție matematică care utilizează valorile luminii vizibile și invizibile, învățarea automată pentru a recunoaște diferite tipuri de culturi agricole și serii de timp. Compania caută parteneri dornici să completeze/dezvolte/integreze această soluție în produsele și serviciile lor.

Sursele de informare pe care compania le utilizează sunt:
​​1. Surse principale de date — imagini din satelit obținute de la senzori optici de la diferiți furnizori;
2. Surse suplimentare de date:

– Date meteorologice — gratuit și cu plată;
– Date de la mașini agricole.

Principalele funcționalități ale software-ului sunt:
​​- generarea indicilor de vegetație (NDVI, NDWI, NDWI apă etc.);
– creați serii temporale (AVG, Min, Max, Std Dev.) pentru un complot/AOI;– algoritm de detectare a modificării;
– crearea de carduri de învățare automată;
– detectarea diferitelor tratamente pe baza bazelor de date de markeri (arat, semănat, recoltare, cosit, pășunat etc.);
– disponibilitatea datelor meteorologice privind principalii parametri (temperatură, precipitații, umiditate, viteza și direcția vântului etc.) la nivel de parcelă — informații locale.

Software-ul are o aplicație în diverse domenii precum:

  • agricultura de precizie;
  • afaceri de asigurări;
  • monitorizarea fondului forestier;
  • monitorizarea corpurilor de apă;
  • infrastructură critică.

Compania caută cooperare pentru a completa/dezvolta/integra software-ul de agricultură de precizie cu parteneri internaționali.

Tipul și rolul partenerului: Compania caută omologi activi în următoarele domenii:

  • producția de mașini agricole și stocuri generatoare de informații legate de agricultura de precizie (tip de prelucrare, cultură, geometrie, perioadă etc.);
  • companii care creează și procesează date meteoblue (Meteoblue și altele);
  • companii producătoare de stații meteorologice și senzori pentru colectarea directă a informațiilor meteorologice (RILABS);
  • companii care furnizează date satelit de la diferiți furnizori.

Rolul partenerilor va fi să lucreze împreună cu compania bulgară pentru a-și completa reciproc produsele și serviciile actuale. În plus, parteneriatul căutat urmărește să dezvolte sau să integreze soluția de agricultură de precizie în produsele și serviciile omologilor.

Tip de parteneriat: Contract de cooperare în cercetare și dezvoltare

BRDE20220512018 Un start-up german caută producători de materiale plastice alimentare

Tara: Germania
Tip: Cerere
Descriere: O companie germană a dezvoltat un concept de ambalare durabil pentru a înlocui plasticul de unică folosință în industria alimentară.

Scopul companiei este evitarea deșeurilor de ambalaje de unică folosință printr-un concept similar cu sistemul de depozitare pentru sticle din Germania. Cu toate acestea, acest sistem reutilizabil este dezvoltat pentru toate produsele alimentare ambalate din comerțul cu amănuntul. Ambalajul gol este returnat de consumatori în mașinile de depozitare existente și apoi curățat și dezinfectat pentru următorul ciclu de viață.

Containerele reutilizabile au fost dezvoltate pe baza standardelor existente de logistică și industrie pentru a permite scalarea. A fost optimizat pentru diferite categorii de produse, datorită diferitelor forme, structuri și materiale modulare, pentru a reduce volumul și greutatea în timpul transportului. Este o soluție cu etichetă albă, așa că poate fi împărtășită de mulți producători de alimente. Are, de asemenea, o componentă digitală sub forma unui cod QR, care permite urmărirea ușoară printr-un sistem bazat pe cloud.

Pentru dezvoltarea și producția de recipiente din plastic, compania germană caută un producător de materiale plastice alimentare durabile. Partenerul căutat ar trebui să aibă experiență în ceea ce privește durabilitatea și economia circulară. El ar trebui să susțină viziunea durabilității și obiectivul general al companiei germane de a înlocui ambalajele din plastic de unică folosință în comerțul cu alimente.

Partenerul perfect ar fi un producător deja stabilit, cu experiență, cu propria dezvoltare tehnică internă.

Tipul și rolul partenerului: Partenerul căutat este o companie consacrată cu experiență în producția de materiale plastice durabile adecvate pentru alimentație. Compania ar trebui să aibă department de dezvoltare și producție. Sarcina este dezvoltarea în comun a containerelor reutilizabile pentru sistemul de reciclare și producerea acestora.

Tip de parteneriat: Contract de externalizare

BRHU20220512002 Companie maghiara specializata in automatizari industriale și controlul proceselor isi ofera serviciile de intermediar comercial

Tara: Ungaria
Tip: Cerere
Descriere: O companie maghiară oferă servicii de intermediere comercială pentru producătorii de componente în domeniul automatizării industriale, controlului proceselor, iluminatului, pneumaticii și hidraulicii; planificarea, proiectarea și dezvoltarea software-ului, instalarea și întreținerea acestor sisteme pentru a-și extinde activitatea în străinătate.

Domeniile profesionale ale companiei sunt:
​​- Construcția de mașini:
– Automatizări industriale
– Tehnologie PLC (Hardware, Software)
– HMI, terminale, afișaje
– Acționări pentru motoare electrice AC/DC
– Controlul proceselor și achiziționarea datelor Sisteme SCADA (Hardware, Software)
– Transmisia puterii, Inginerie luminoasă
– Sisteme pneumatice
– Sisteme hidraulice
– Sisteme tehnologice cu abur
– Tehnica compresoare

Compania caută parteneri pentru extinderea afacerii, având următoarele obiective:
– producție reciprocă pentru a dezvolta noi dispozitive sau sisteme de automatizare suplimentare;
– joint venture: dezvoltarea proceselor tehnologice, planificarea proiectării mecanice;
– acord de servicii de distribuție: se oferă să fie distribuitor pentru producătorii și distribuitorii de componente ale sistemelor de automatizare, pneumatice și invertoare, întrucât IMM-ul este în prezent distribuitor oficial maghiar al multor companii globale.

Tipul și rolul partenerului: Firma maghiara se ofera să fie distribuitor de componente in special din sectorul pneumatica, invertoare si din domeniul tehnicii compresoarelor pentru producători.

Tip de parteneriat: Contract comercial

BRDE20220504007 O agenție germană de recrutare caută parteneri europeni cu activitate similară, cu care să colaboreze în cadrul unui contract de servicii pentru recrutarea forței de muncă pentru piața din Germania

Tara: Germania
Tip: Cerere
Descriere: Agenția germană recrutează angajați pentru clienții săi din Germania în diverse domenii (printre altele asistență medicală, inginerie, industria alimentară, producție/producție, logistică). Aceasta caută parteneri europeni de încredere în sectorul de recrutare, pentru a asigura o forță de muncă suficientă pentru Germania.

Oamenii sunt din ce în ce mai mobili în ceea ce privește schimbarea țărilor în care trăiesc și lucrează. În mod similar, conflictele militare, precum și sărăcia favorizează mișcările internaționale de oameni. Pe de altă parte, având în vedere deficitul de personal în multe țări din prima lume, recrutarea internațională/transfrontalieră devine din ce în ce mai relevantă pentru a asigura nevoile de personal în toată Europa și în lume.

Furnizorul german de servicii de personal este una dintre cele mai importante agenții de recrutare din regiune, cu birouri în toată Germania. Aceștia sunt specializați în recrutarea de personal german și străin pentru o varietate de sectoare, cum ar fi îngrijirea sănătății, inginerie, industria alimentară, producție/producție, logistică, administrație publică și tehnologia informației.

Ca valoare adăugată, aceștia oferă un sprijin important solicitanților cu pregătire, în propriul centru de primire – de la căutarea unui loc de cazare adecvat până la numiri oficiale în funcții publice, recunoașterea calificărilor și integrarea în noul loc de muncă.

Agenția de recrutare are mulți ani de experiență în managementul resurselor umane și recrutare, precum și cerințe legale și cunoaștere a reglementărilor pentru ca străinii să lucreze în Germania.

Agenția este interesată de colaborări pe termen lung cu agenții similare (de recrutare) din întreaga Europă, în cadrul acordurilor de servicii, pentru a satisface cererea lor de muncitori calificați.

Este important ca lucrătorii să se poată muta în Germania și să lucreze în conformitate cu reglementările UE privind libera de circulație.

Tipul și rolul partenerului căutat: Această agenție de recrutare germană caută parteneri europeni de încredere care lucrează în același domeniu de activitate, adică sectorul de recrutare. Potențialii parteneri trebuie să poată căuta și găsi candidați care sunt dispuși să lucreze în Germania.

Se oferă colaborare în cadrul unui contract de servicii.

Tip de parteneriat: Contract de externalizare/ Contract comercial

TRTR20220419017 O companie turcă de cercetare și dezvoltare caută parteneri pentru a dezvolta o sera inteligentă

Tara: Turcia
Tip: Cerere
Descriere: O companie turcă de cercetare și dezvoltare înființată în 2016 a dezvoltat o seră inteligentă susținută de noi tehnologii legate de agricultură și strategii energetice pasive. Compania caută investitori în baza unui contract de investiții. Partenerii ideali ar fi companiile de cercetare-dezvoltare și agricultură cu experiență în special în construcții de sere/solarii.

„Sera inteligentă” este un proiect cu un design original alimentat de diferite tehnologii, cum ar fi tehnologia agriculturii fără sol și strategiile de energie pasivă. Este un proiect de seră care poate funcționa complet închis (sau semiînchis) și poate folosi surse de energie regenerabilă precum căldura subterană, energia solară și peretele de stocare a căldurii. Are o fațadă dublă care reduce pierderile/ câștigul de căldură odată cu integrarea căldurii subterane. Acesta vizează un consum de energie aproape de zero, minim de apă, îngrășăminte și zero pesticide. Practic, diferența față de serele obișnuite este capacul pentru sere care are dublă fațadă. În acest fel, pierderile și câștigul de căldură sunt mai mici, iar consumul de energie scade.

În plus, sera poate beneficia cu ușurință de căldura subterană datorită caracteristicilor acestei fațade. După cum se știe, deși căldura subterană variază în funcție de zona de temperatură la o adâncime de aproximativ 3 metri sub pământ, ea rămâne constantă între 15-25 C vara și iarna. Aceste temperaturi sunt de fapt temperaturile potrivite pentru cultivarea multor legume. Prin trecerea căldurii subterane direct prin fațada dublă, consumul de energie al serei poate fi redus considerabil. În plus, proiectul produce energie solară folosind panouri fotovoltaice și stochează energie prin peretele pasiv. Unele tehnologii, cum ar fi tehnologia de suprafață antimicrobiană, vor fi, de asemenea, folosite pentru a întări plantele și pentru a preveni îmbolnăvirea lor cu ușurință. Producția în seră se va baza pe legume scurte cu frunze verzi.

Întreprinderea turcă caută companii de cercetare-dezvoltare și Agricole, active în construcții de sere/ solarii, cu care să colaboreze în baza unui contract de investiții.

Tipul și rolul partenerului căutat: Partenerii ideali ar include R&D și companii agricole cu experiență în special în construcții de sere/ solarii. Compania turcă va oferi partenerului toate detaliile de design și tehnologia utilizată.

Tip de parteneriat: Contract de investiții

BRPL20220415002 O companie poloneză solicită vinuri de la producătorii din Europa Centrală și de Est pentru distribuție

Tara: Polonia
Tip: Cerere
Descriere: Un importator și distribuitor de vin din nord-vestul Poloniei caută noi furnizori de vinuri, dispuși să își vindă produsele pe piața locală din Polonia. Firma este interesată în special de vinurile roșii din țările Europei Centrale și de Est, îmbuteliate sau în butoaie. Sunt interesați de produse fabricate în cantități limitate și în mod tradițional, ecologic.

Compania preferă să coopereze cu producători mici și mijlocii de vinuri artizanale care nu sunt disponibile în supermarketuri și lanțuri de magazine.

Compania vizează iubitorii de vinuri cu gusturi rafinate. Le oferă atât produse îmbuteliate, cât și vin direct din butoaie. Îi sfătuiește și îi ajută să aleagă cel mai bun vin pentru preferințele lor. Concentrându-se pe experiența clientului, le place să ofere și detalii suplimentare despre produs, de exemplu, istoricul podgoriei, informații despre vinificator, regiunea de origine și alte fapte interesante. Prin urmare, compania preferă să lucreze cu vinificatori artizanali și să-i cunoască îndeaproape. Firma este specializată în vinuri din Europa Centrală și de Est și are o vastă experiență internațională de lucru cu producători din alte țări.

Tipul și rolul partenerului căutat: Tipul de partener căutat: vii, vinificatori și exportatori, în special IMM-uri.

Partenerul trebuie să furnizeze vinul în intervalul de timp și în cantitatea convenite cu compania poloneză.

Tip de parteneriat: Contract de furnizare/ Contract comercial

Contact

Ștefania Molea

0268 547 084

stefania.molea@ccibv.ro