Promenada Inimilor 2023

Promenada Inimilor 2023

Promenada Inimilor 2023 1418 1064

Clubul Rotary Brasov împreună Rotary Club Kronstadt și Societatea Romana de Cardiologie si Fundatia Romana a Inimii,  continuă  programul “Promenada Inimilor 2023”cu ocazia Saptamanii Mondiale a Inimii.

Clubul Rotary Brasov si Rotary Club Kronstadt, continuă și în 2023, programul „Promenada Inimilor”, proiect ce îşi propune să promoveze un stil de viata cat mai sanatos, reamintind tuturor ca activitatea fizica, minim 30 de minute pe zi este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

In acest an s-au alaturat initiativei “Promenada Inimilor” 38 de orase din Romania si Moldova.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dragoş Vinereanu- Preşedintele Fundatiei Romane a Inimii.

Evenimentul din Brasov, organizat pe arena Colegiului National “Johannes Honterus”  se adreseaza copiilor de ciclul primar si gimnazial, pe 8 categorii de concurs, fete si baieti.

Evenimentul va avea loc pe data de 7 octombrie intre orele 10-14 prin organizarea unei curse de alergare, la care sunt invitați să participe toți elevii din clasele 0-8. Toți elevii vor primi premii și diplome de participare/premiere.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Va invitam să sustineți acest eveniment si al cauzelor ce derivă din acesta printr-o donatie in contul:

Asociatia Rotary Kronstadt Vektor

RO88BTRLRONCRT0342943901