Rezultate preliminare – Granturi acordate entităților din domeniul agroalimentar 2022

Rezultate preliminare – Granturi acordate entităților din domeniul agroalimentar 2022

Rezultate preliminare – Granturi acordate entităților din domeniul agroalimentar 2022 498 450

Camera de Comerț și Industrie Brașov vă informează în legătură cu rezultatele preliminare aferente măsurilor pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru entitățile din domeniul agroalimentar

Pe data de 26 mai 2022 a fost lansat apelul de finanțare „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar- AGRI FOOD” în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 61 din 06 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile. Din județul Brașov s-au înscris 486 de aplicanți, dintre care 50 au fost respinși automat de către sistem deoarece nu îndeplineau condițiile de eligibilitate pentru acest program de finanțare. Începând cu data de 8 iunie 2022, aplicanții încadrați în intervalul RUE 1-4000 care în urma pre-evaluării automate efectuate de către sistemul IMM Recover au fost declarați neeligibili, pot contesta notificarea de respingere în termenul stipulat în procedura de implementare a măsurii.

Aplicanții eligibili, înainte de soluționarea contestațiilor – 436 de companii – au solicitat, cumulat, o finanțare totală de 28.504.848 EUR, ceea ce înseamnă o medie de 65.378 EUR/ aplicant. Pentru proiectele declarate eligibile în urma pre-evaluării automate, respectiv în urma soluționării contestațiilor, aplicanții vor primi decizia de aprobare, urmând a constitui aportul propriu de 15% și să semneze contractele de finanțare. Vor avea la dispoziție 180 de zile pentru a implementa proiectul și pentru a genera raportul de progres, dar și pentru a îndeplini condițiile contractuale, precum menținerea / suplimentarea numărului de angajați declarați la momentul înscrierii. Din cele 436 de proiecte eligibile, un număr de 176 de aplicanți au garanția la momentul prezent că se încadrează în bugetul disponibil, în cazul în care acesta nu va fi suplimentat.

Camera de Comerț și Industrie Brașov, prin departamentul său de consultanță a contribuit la sprijinirea companiilor care au dorit să apeleze la serviciile de consultanță oferite de aceasta, pentru depunerea cererilor de finanțare, cu o rată de succes de 100%, în sensul în care aplicanții declarați eligibili au numere de ordine RUE care asigură încadrarea în bugetul aprobat al programului de finanțare.

Pe data de 27 mai 2022 a fost lansat apelul de finanțare „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19. Pentru acest program, nu există disponibile date pe județ.

Din numărul total de aplicanți, 32.153, vor fi finanțate cu suma de 5.000EUR/ beneficiar, un număr total de 10.000 de proiecte.

Camera de Comerț și Industrie Brașov prin departamentul său de consultanță a contribuit la sprijinirea companiilor care au dorit să apeleze la serviciile sale de consultanță pentru depunerea cererilor de finanțare aferente măsurii 1 cu o rată de succes de 100%, în sensul în care aplicanții declarați eligibili au numere de ordine RUE care asigură încadrarea în bugetul aprobat al programului de finanțare.

Contact

Attila Szekely | Director Departament Consultanță

0268 547 084
attila.szekely@ccibv.ro