Consultare publică pentru Proiectele de legi ale educației „România Educată”

Consultare publică pentru Proiectele de legi ale educației „România Educată”

Consultare publică pentru Proiectele de legi ale educației „România Educată” 1423 1490

Consultare publică pentru Proiectele de legi ale educației „România Educată”

La invitația domnului Sorin Mihai Cîmpeanu, ministru al Educației, alături de reprezentanți ai Administrațiilor Publice și ai Inspectoratului Școlar, reprezentanți ai mediului de afaceri au participat la o Consultare publică pentru proiectele de legi ale educației “România Educată”.

Printre temele de interes pentru antreprenori au fost înființarea Consorțiilor școlare, Consorțiilor de învățământ dual și Campusurilor de învățământ profesional dual.

Dl Werner Braun, vicepreședinte al C.C.I. Brașov, a vorbit despre succesul și necesitatea învățământului dual pentru dezvoltare economică.

Principala problemă cu care se confruntă mediul de afaceri din România o reprezintă criza forței de muncă, iar una dintre soluții o reprezintă formarea de personal prin sistemul de învățământ dual.

Dl. Silviu Costea – Președinte C.C.I. Brașov a susținut reactivarea Autorității Naționale pentru Formare Profesională în Sistem Dual și dorința sistemului cameral de a fi una dintre instituțiile implicate în învățământul dual la toate nivelurile.

Camerele de Comerț pot contribui la dezvoltarea învățământului profesional în sistem dual și pot răspunde de asigurarea calității întregului proces ce ține de învățământul profesional dual, prin:

  • asigurarea consilierii firmelor referitor la sistemul de învățământ în sistem dual și la oferta existentă pe piață;
  • asigurarea pregătirii tutorilor din cadrul operatorilor economici;
  • evaluarea și certificarea tutorilor din cadrul operatorilor economici;
  • înregistrarea contractelor de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor;
  • monitorizarea instruirii elevilor în cadrul firmelor;
  • participarea la evaluările elevilor

Mediul de afaceri apreciază deschiderea ministerului în soluționarea unora dintre problemele cu care se confruntă economia românească și crede ca viitoarele modificări ale Legii educației vor fi benefice atât pentru elevi, profesori, parinți, cât și pentru operatorii economici.

Succes în adoptarea ei!